Invandrare döms till 15 års fängelse för mordförsök och grov våldtäkt i Norrköping

BROTTSLIGHET. En 23-årig man dömdes idag i Norrköpings Tingsrätt på sex punkter: Försök till mord, misshandel, olaga frihetsberövande, olaga tvång, kränkande fotografering och grov våldtäkt till 15 års fängelse och livstids utvisning. Han ska också betala skadestånd på drygt 400.000 kronor till brottsoffren. Den dömde har förnekat vissa brott men erkänt andra.

Pressbild

Händelserna utspelade sig i stadsdelen Hageby i Norrköping i oktober 2019. 23-åringen har två barn tillsammans med den kvinna han våldtog. De var tidigare också sambor.

Efter parets separation träffade kvinnan en annan man och den dömde blev då svartsjuk. Efter våldtäkten tvingade han henne att locka dit den nye mannen. 23-åringen hotade att döda henne om hon inte gjorde som hon blivit tillsagd.

Sedan högg han kvinnan med en kniv i ett ben och band fast henne. När den nye mannen anlände kastade han kokhett vatten på denne. Därefter högg 23-åringen den nye mannen med kniv upprepade gånger i både ansikte och kropp. Den knivhuggne mannen hittades svårt skadad av väktare på Hagebygatan. Skadorna var livshotande och han opererades akut. Bland annat var båda lungsäckarna punkterade.

En sammanfattning av tingsrättens bedömning visar att de finner kvinnans och den nye mannens berättelser trovärdiga. Den dömde har dessutom tagit bilder och filmat delar av händelserna. Till detta kommer vittnesberättelser och sms med dödshot.

Norrköpings Tingsrätt Dom mål nr B 871-20

-Pettersson tycker ibland det är synd att Anders Gustaf Dalman slutat arbeta…

Anders Gustaf Dalman, skarprättare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

5 thoughts on “Invandrare döms till 15 års fängelse för mordförsök och grov våldtäkt i Norrköping

  1. Ägg.

    Förr fanns det oftast ett, eller kanske
    två ruttna ägg i samma korg.

    Hur kommer det sig att nuförtiden
    verkar det som förhållandet är
    bakvänt…..eller?!

  2. Märkligt tyst bland rubrikerna hos A f t o n s l a k e n,när det gäller denna import !!
    Annat om han köpt sex på Östermalm,då hade han fått posera med bild och sidvis med text….
    Olika falla ödets lotter…

  3. Han ska kastreras och sedan flygas hem dit han kom ifrån. Sverige ska inte betala mat o husrum för såna svin i många år. För att påskynda utvisningen kan kastreringen göras på flyget. Det gör inget om han förlorar mycket blod under kastreringen…

Kommentera