Ännu en utredningen EFTER att den skulle ha behövts…


BIDRAG & BROTTSLIGHET. Justitiedepartement har utsett en utredare som ska analysera och föreslå åtgärder som minskar risken för brott kopplade till de av de coronarelaterade stödåtgärderna som har statsfinansiella och samhällsekonomiska konsekvenser. Utredare blir Stefan Strömberg.

Morgan Johansson (S) chef på justitiedepartementet. Bild från Wikipedia

Där det finns bidrag förekommer det fusk, det är allmänt känt. märkligt att fuskradarn slås på när det gäller företagare men inte när det gäller massinvandring, avsaknad av id-handlingar, dubbelt boende, saknade pass, assistansbedrägerier, arbetskraftsinvandring av pizzabagare från Irak osv.

-Pettersson vet att det var bråttom med åtgärder, men varför tillsattes inte en utredning år 2005 eller för länge sedan. Varför skapas system som kan missbrukas och för att efter påbörjat missbruk utse en utredare?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Ännu en utredningen EFTER att den skulle ha behövts…

 • gamgubben

  Behövs det verkligen utredas i efterhand? I eftertankens kranka blekhet borde idén om mindre bidrag färre brott komma automatiskt.

  Gilla

 • Tony

  Nu får det väl för fan vara slut på utrednings idiotin, denne lille fjant
  till justitieminister har inte förhindrat några brott sen han blev insparkad på detta viktiga departement,, bara tillsatt utredningar. Den enda utredning som behövs idag är en utredning över hur illa denna så kallade regering agerat.på dessa år. Skrämmande!

  Gilla

 • Lellego

  Det blir tydligare och tydligare att vår politiska ledning med Löven i spetsen fullständigt skiter i hur många offer covid19 skördar. De gömmer sig bakom en statsepidemiolog som hela tiden säger – vi får se. Han är konsekvent passiv och svarar samma sak på fråga från SVT om restriktionerna skall hävas inför sommaren. Vi får se…..

  Nu är det bara så att det finns inga restriktioner i någon större omfattning i Sverige. I varje fall inte några som ger kännbara sanktioner.

  Men siffrorna över antal covid19-relaterade döda i Sverige ger ett kristallklart budskap om hur fel vår politiska ledning har hanterat denna pandemi. Det är inte som Löven säger, att utvärderingen av hanteringen kring covi19 skall göras efter lååång tid. Den utvärderingen görs nu, men frågan är om den sitter kvar i minnet då väljarna går till vallokalerna 2022.

  Tegnell är en statlig tjänsteman med mycket bra pension och förmodligen jobbar han redan på övertid. Tror ni han bryr sig?

  Gilla

 • Bigman

  Det som är svårast att förstå är att det verkar allvarligare när företag fuskar.
  För mig är fusk lika illa oavsett vilka som utför det, men de vänstervridna är mindre intresserade av fusk utfört av privatpersoner.

  Utan att ha någon form av empirisk undersökning att luta mig mot så tror jag att många tycker det är okej att fuska själva eftersom man betalar skatt.
  När jag diskuterar detta och nämner vilka siffror det handlar om så är det som om man anser att det är rätt och riktigt att fuska som privatperson.
  Samtidigt är fusket störst bland dem som har lägst försörjningsgrad. Vi importerar analfabeter som inte kan arbeta, men de lär sig direkt hur man lurar samhället, allt under politikernas vingar.

  Den attityden var ovanlig när jag var ung eftersom pengarna gick till något alla behövde, idag är skatterna mer ett sätt för politiker att driva en egennyttig politik, abstrakt och svår att förstå. Skattetrycket måste redovisas bättre, det är en otrolig mängd pengar som ges till staten som inte verkar bry sig om det arbete som ligger till grund för ”intäkterna”.

  Det är politikernas våta dröm när medborgarna kräver höjda skatter, trots att de inte klarar sig utan bidrag för att betala hyra och andra fundamentala behov.

  Gilla

 • turrim

  Svaret är enkelt – vi har pådyvlats Morgan som justitieminister.

  Gilla

 • centurion

  Borde man inte tillsätta en utredning som utreder varför man tillsätter alla dessa utredningar i tid och otid. Dessutom borde det utredas varför det alltid är gamla avlagda såssar med partibok, som lever flott på dessa utredningar. Kanske det också borde utredas varför man alltid tillsätter utredningar när man vill skjuta problemen framför sig och helst förbi förestående valrörelse. Sen borde det också utredas varför såssarna ofta tillsätter en utredning när de egentligen borde ha agerat i stället. Är dom korkade eller handlingsförlamade ? Har dom beslutsångest eller är dom helt enkelt bara oroliga för att reta upp sin säkraste valboskap.

  Gilla

 • Gringo

  Precis som alltid, socialdemokraterna kommer med förslag som inte är igenom tänkta eller klara eftersom allt de kommer med ska utredas. Finns det ingen inom det socialdemokratiska partiet som kan stava till ansvar och konsekvensanalys eller sitter alla och dricker rödvin, drömmer och kastar ut sig olika förslag eller hittar på åtgärder som sedan går till utredning. Visst jag har förstått att de hela handlar om makt, pengar och att styra Sverige för socialdemokraterna men att de under hela denna tiden inte lyckas ta sig ut ur sandlådan är imponerande. De borde ju fatta att fusk är allmänt utbrett bland vissa grupper, men även detta verkar vara en nyhet för en socialdemokrat. Allt bekostas av oss skattebetalare.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: