Sparpaket på Aftonbladet – 50 tjänster kan påverkas

MEDIA. Den norska mediejätten Schibsted, som bland annat äger Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Omni, ska spara 500 miljoner norska kronor. Enligt uppgifter till flera medier kan sparpaketet att påverka 50 tjänster på Aftonbladet.

Mediebolaget har drabbats hårt och annonsintäkterna har bland annat sjunkit med 18 procent, men minskningen är inte direkt kopplat till coronapandemin enligt Schibsteds.

Aftonbladet har tappat 58 miljoner svenska kronor i intäkter jämfört med första kvartalet 2019. Minskningen beror till stor del på att spelannonsörerna i Sverige börjat överge kvällstidningarna på grund av förändrade regler för spelannonser som infördes den 1 januari 2019. Det har redan resulterat i två stora sparpaket på Expressen.

Rörelseresultatet för tidningsverksamheten blev 39 miljoner norska kronor första kvartalet 2020, jämfört med 120 miljoner samma period 2019. Alltså fortfarande vinst.

Rapporten från Schibsteds

***

TIDIGARE 2020-04-22. Aftonbladet förbereder stort sparpaket

MEDIA. Aftonbladet förbereder omfattande sparåtgärder inför Schibsteds bolagsstämma den 6 maj då Q1 presenteras. Enligt Dagens Medias källor kan Aftonbladet tappa 300–400 miljoner kronor i intäkter i år. Tidningens publisher Lena K Samuelsson vill inte kommentera.

När Schibsteds årsrapport för 2019 presenterades i februari utpekades Aftonbladet som tidningskoncernens svarta får.

-Pettersson säger att det var ”hemskt” tråkigt att höra, Aftonbladet som står för riktig kvalitetsjournalistik, några exempel nedan…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Sparpaket på Aftonbladet – 50 tjänster kan påverkas

  1. Tro inte att Anders Lindberg kommer att drabbas, han är ju inte ens journalist. Dessutom är han politisk chefredaktör på blaskan, så han sitter nog fortfarande säkert. Dock härligt att folks negativitet mot tidningen äntligen gett utslag.

  2. Tyvärr är dessa oanställbara De producerar inte ens tillräckligt med skit för att göra någon nytta på ett jordbruk.
    Kanske en anställning på SVT. Där finns ju inga högre krav.

  3. I kväll har Stenbock tullat på sitt lager… Detta om något är ju värt att fira !!
    😉 🙂 😉

  4. Karma, Lindberg kanske kan få jobb inom skogsbruk eller jordbruk?, även om timmen är sen blir det en rökig whisky.

    • Det behövs jordgubbsplockare. ”Journalister” och fjantiga myndighetspersoner, som var mobbade i skolan men nu motverkar det fria ordet, blir prima plockare. Genusvetare får det nog svårt i framtiden också. Alla kan kanske inte plocka jordgubbar, några får rensa, andra paketera.

Kommentera