Klimatsektens drömvärld rasar samman

INSÄNDARE. Till oerhörda kostnader har klimatrörelsen sett till att hela vårt samhälle skulle ställas om till eldrift. Det har kostat oss förlust av välfärd och folkhem och skapat kollektiv klimatångest för i stort sett all tidigare  normal verksamhet.

Rolf Malm

När världens ekonomier i coronakrisen gått i stå tvingas man istället att prioritera annat. Omfattande statliga subventioner till grön elproduktion, elbilar etc. dras in. Vindkrafttillverkarna stänger fabriker och avskedar tusentals anställda. Norge har stoppat all vindkraftutbyggnad.

Vindkraft visar sig miljöförstörande, olönsam och osäker. De dagar det blåser skapas överproduktion av el. Elpriset sänks dramatiskt och elbolagen får till och med betala för att bli av med överskottet.

Vattenfall klagar över låga elpriser. Ner till 4 öre/kWh. De dagar det blåser skapas överskott som måste reas bort. Varför subventionera grön el när produktion bara sker i tider av överskott och låga priser?

Därtill kommer enorma kostnader för att bygga ut elnätet för att kunna ansluta de vitt spridda vindmöllorna. Främst Kina och Indien drar kraftigt ner på investeringar i vindkraft. De satsar på billig kolkraft och nya generationen av kärnkraftverk. Man satsar nu på ny kolkraft, på ett kvartal motsvarande all svensk kärnkraft! Man anser inte att man behöver dyr, naturförstörande och osäker grön el. Kina ser säkert med belåtenhet hur t.ex Sverige slösar resurser på detta. De har ju inte heller något Miljöparti med domedags-varningar. Efterfrågan på vindkraft avstannar. Danska Vestas har lagt ner två fabriker. Tyska Siemens har stängt 6 av sina 10. Men Sverige planerar för 5000 nya vindmöllor. Som ska betalas med en rad klimatskatter. T.ex med bärkasseskatt som motsvarar 3000 kronor per liter olja, men som förvärrar miljöförstörelsen. Resten får elkunderna betala med kraftigt ökande nätavgifter. Vi tvingas köpa dyra elbilar med batterier, vars tillverkning är oerhört miljöfarlig. Vi ska t.o.m. ersätta nyttigt cyklande med elcyklar och promenader med elsparksbräder. Bilindustrin tvingas ställa om med dålig lönsamhet och massavskedande av personal som följd. Flyget och sjöfarten hade redan innan corona stora lönsamhetsproblem genom klimatskatter, flyg-ångest och minskat resande.

Isabella Lövin talar sig varm för solel. I det solfattiga Sverige producerar den under 1000 timmar av årets 8.760 timmar. MegaWatt-parken i Västerås har märkeffekt på 1000 kW. Den soligaste dagen blev maxeffekten 117 kW. Alltså 11,7 procent av märkeffekten. Före klockan 09 och efter klockan 15 är effekten NOLL. Molniga dagar och när snön ligger på solcellerna producerar parken 2 kW. Lagom till en enda kaffekokare. Sydligare Tyskland hade i december 10 soltimmar! Trots att alla dessa galenskaper motiveras av att solen annars kommer att bränna sönder planeten.

Främst Miljöpartiet och Centern driver på denna politiska väg mot den domedag de tror sig motarbeta. I politiskt maktspel föser de arbetarrörelsen, och dess sido-organisationer i synnerhet, framför sig och därmed hela svenska folket. Men sent ska syndaren vakna.

Rolf Malm

Ps. Jag skriver på boken ” Sverige 2084”. En tänkt, framtida vidräkning med de inavlade politiker som ledde oss till ättestupan. Förhoppningsvis har våra efterkommande i tid insett galenskaperna. Stort tack för det stöd som gör mitt skrivande här och på boken möjligt.

Swish 0722- 84 70 52, bankgiro SEB 5005 01 187 30. För kontakt rolflmalm@gmail.com

 

13 thoughts on “Klimatsektens drömvärld rasar samman

  1. Idag skulle jag vilja att klimatalarmisterna predikade lite om global uppvärmning. Vi har bara 5 grader och det är maj. Undrar om det blir som förra året med en kall och regnig blomningsperiod för fruktträden och bärbuskar? Inga pollinerare vågar sig ut i kölden.

    • Det hjälpte att be till klimataktivisterna. De skrämde upp temperaturen till 13 grader. Jag önskar att de kunde skrämma upp temperaturen lite till.

  2. Miljöpartiet de Gröna Khmererna har genom sitt inflytande i svensk politik fått oss att spendera pengar vi inte har på problem som inte finns!

  3. Precis som med plastkassarna, andra länder släpper ut skiten och Svenska Skattebetalare bli straff!beskattade

  4. Det går inte att återvinna delar av uttjänta vind kraftverk och batterier till elbilar kostar dubbelt att återvinna mot ett nyproducerat(enligt miljökämpen Gillberg).
    I USA kapas vingbladen till gamla vindkraftverk och grävs ner. Återvinning och hållbart samhälle?
    Pk ser bara på utvalda delar som passar deras agenda.

  5. Båten som Greta seglade med över Atlanten hette tidigare ”Edmond de Rotschild”.

    Och det var en Rotschild som uppfann detta med miljön, och hela familjen Rotshilds förmögenhet sponsrar Greta när hon är ute och åker.

    Just detta med miljö är oerhört lönsamt för eliten, mängder med skattemiljarder rinner obehindrat ned i deras rymliga fickor.

    Som när vårt rikspucko Löfven skänkte bort 8 000 000 000 skattekronor till en skum miljöfond utan i syn och utan redovisningsskyldighet.

    Lägg märke till att en av dom värsta nedsmutsarna av planeten, Kina, fullkomligt skiter i miljön.

  6. Du har så rätt Rolf!!
    Läste mkt driftteknik på 70 talet, då hade Sverige en ”negativ solfaktor”, = det är INTE lönsamt här utan subventioner. Vindkraft, jaha vem skall riva skiten när dom slutar fungera? Ser ju för djävligt ut där dom står.
    På Shettlandsöarna blåser det som tusan jämt, där har man sällan kommit över 22% verkningsgrad, = uruselt,vilken verkningsgrad har vi i Sverige i snitt?

  7. Nu kan jag ingenting om just det här men en bekant som är sjukvårdare påstår att ett batteri i en Tesla innehåller tillräckligt med gift för att döda hela Sveriges befolkning. Det stämmer nog inte men jag tvivlar inte på att vi i framtiden kommer känna av de negativa effekterna på ett hemskt sätt.

  8. Genusklimatvetenskap med hbtq-profil är vad seriösa politiker och myndigheter, som de svenska, ska hålla på med. Det ger ett stakt förtroende och ökat stöd på samma sätt som när vi har ihjäl vår gamla. Käpphästar är ett mycket miljövänligt transportsätt. Med fördel kombineras genus/klimat/käpphäst/prideflagga, och framhävs, i våra internationella kontakter även i framtiden. Det är mycket bra för Sverigebilden. Ökad invandring av analfabeter ger synergieffekter. En outbildad och obildad regering ger ytterligare positiva resultat.

    Att använda sig av statsministrar med låg IQ och som inte kan få fram ett tydligt och korrekt budskap ger en nyanserad bild av hur genus/klimat/käpphäst/prideflagga kan integreras i hela samhället. Gärna med tvång.

    Allt är normalt och det funkar fint.

    Vem som hels förstår att hela myndighetssverige är korrupt med fokus på rekrytering av dårar för lätt styrning. Det rör sig om stora summor pengar under bordet. Vem i helvete skulle annars vilja hålla på med dessa skitsaker.

  9. Jag kan rekommendera Michael Moores senaste film som heter Planet of the humans och som ligger ute på You Tube , där får man se bakom fasaden på alla dessa ”Gröna ”satsningar som görs , tala om hyckleri .

  10. Som jag brukar skriva….Vi får inte ropa hej allt för tidigt !
    Redan nu när ”C-19” fortfarande rasar till varstans på klotet,börjar lögn o. propagandapressen på nytt aktualisera ”klimatet”…
    Trots att deras lögner om ”uppvärmning” och ”Ozonlock”,finns många idioter som fast tror på deras sagor,och sväljer allt med hull o.hår !

Kommentera