Regeringen tillsätter ännu en utredning om självklara saker…

BROTTSLIGHET. Regeringen, S+MP, vill tillsammans med Centerpartiet och Liberalerna skärpa reglerna för utvisningar vid brott, rapporterar Dagens Nyheter. Genom en utredning vill man bland annat undersöka om det går att sänka tröskeln för vid vilken straffskala utvisning kan bli aktuell.

Fokus i utredningen ska vara hedersrelaterat våld och förtryck.

– Regelverket är för svagt i dag, säger justitieminister Morgan Johansson (S) till DN.

Januaripartierna vill även se över hur domstolarna definierar vad som är ”stark anknytning till Sverige” och utreda frågan om hur länge en utvisning ska kunna gälla. Utredaren Niklas Wågnert, hovrättsråd i Svea hovrätt, ska vara klar i juni 2021.

-Pettersson säger att det är inte läge för en utredning till, problemet har varit känt i många år, och Sverigedemokraterna har drivit frågan sedan de kom in i riksdagen 2010. Börja utvisa i stället, brottslingar, människor utan asylskäl, människor som inte är självförsörjande eller inte vill assimilera sig.

Gör det också möjligt att dra in medborgarskap för individer som fått det på felaktiga grunder.

Minns ni Jimmie Åkessons första tal i riksdagen år 2010…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Regeringen tillsätter ännu en utredning om självklara saker…

  1. Bara trams och röstfiske, det blir ingen verkstad dagens landsförädiska makthavare i Sverige utvisar inte kriminella parasiter bara massimporterar !

  2. Man behöver inte utreda om man kan skicka hem babbe drägg, enkelbiljett hem, utredning klar.

  3. Åter en utredning. Bra då behöver ju regeringen inte svara på några frågor om utvisningar på ett tag. kan man ju hänvisa till att en utredning är tillsatt som ska se över dessa frågor.

  4. Tänk vad härligt att imorron få slippa se och höra NAZISTSOSSARNA skräna på våra gator och torg!! Ha en bra helg sverigevänner!.

  5. Så här på Valborgsmässoafton lägger jag in lite skön musik som förhoppningsvis kan få oss,att för en stund glömma bort allt elände de Röd/Gröna byket,förorsakat oss :

  6. När ska folk fatta ??? Vi har ingen regering. Det är bara en drös med inkompetenta, ansvarslösa IDIOTER

  7. Fattar inte vår regering att det är dom som stiftar lagar? Det var samma trams de senaste 20 åren med att stänga gränsen för flyktingar. Nej det går inte. Så kom Corona, smack, då gick helt plötsligt stänga gränsen direkt.
    Man kan inte tycka annat än att det sitter ett gäng muppar i vår regering.

  8. Spelar ju ingen roll. Med centerpartistiska mussekramande nämndemän i rättssalarna blir ju denna skenbara skärpning ånyo bara en kuliss.
    Och dessa ständiga utredningars enda syfte är ju bara att skjuta beslutsvåndan framför sig.

  9. Utredningar, utredningar. Bara luft. Använd
    de högre nivåerna f dessa brott. Gör
    familjen medskyldiga, då ska ni se.
    Tyvärr bara en dröm.Arma land

Kommentera