Rånen ökar – ungdomar ses som ”uttagsautomater”

BROTTSLIGHET. Ugdomsrånen i Lomma och Åkarp, i norra Malmö har eskalerat sedan i höstas. Rånarna ser ungdomarna som ”uttagsautomater” enligt polisen och använder sig dessutom av ett helt nytt knep – att hota ungdomar till att ordna fram rånoffer, skriver Sydsvenskan, tyvärr bakom betalvägg.

Polisen ser ”jättestora problem” med personrån i Lomma och Åkarp berättar Mikael Ramsbjer.

– Det är orter där ett flertal har det bättre ekonomiskt ställt, har dyra jackor och märkesgrejer som mobiler, dyra hörlurar, Armanikepsar och klockor. Saker som rånarna vill åt, säger Mikael Ramsbjer, utredare vid Kävlingepolisen.

Ramsbjer uppger att polisen vet vilka huvuddelen av rånarna är. Att det rör sig om tonåringar från Malmö, Lund, Lomma och omkringliggande orter men att de inte stoppas av flera orsaker – bland annat att det saknas stödbevisning eller att målsägande känner sig hotade och inte vill berätta.

Det har förekommit att rånarna drar kniv och det finns även fall där pistolhot förekommit.

Nu känner sig Mikael Ramsbjer orolig inför sommaren över att problematiken ska eskalera ännu mer.

– Vuxenvärlden måste sluta upp för att få stopp på det här. Många av de här ungdomarna mår väldigt dåligt psykiskt. De är jätterädda, kränkta och vågar inte gå ut. Vi måste hitta sätt att prata mer med tonåringarna om det här, säger Miakel Ramsbjer.

-Pettersson noterar att det som vanligt inte talas klarspråk om att det är invandrarungdomar som rånar svenska ungdomar…

Lyssna på legendariske Bo Holmström från 1999 i SVT, ...”det är invandrarungdomar som rånar svenska ungdomar”…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

9 thoughts on “Rånen ökar – ungdomar ses som ”uttagsautomater”

 1. Det är priset för att några lyssnat på rådet:
  ”Öppna ERA hjärtan!”

  Grattis alla drabbade!
  Tacka era föräldrar!
  Tipsa dem om att läsa Petterssons blogg!

 2. Jag tycker att ungdomarna kan fråga sina föräldrar om de röstade på sjuklövern och om de nu är nöjda med utvecklingen i Sverige.

 3. Att ingenting har skett på över 20 år, kan det skyllas på SD? Naturligtvis om Du är anhängare till ett av PK-partierna. Filmen från 1999 skulle visas åtminstone en gång i veckan tills de skenheliga erkände att ”det är vårt fel.”
  Det kommer aldrig att ske eftersom de ansvariga partierna inte har mod eller styrka att erkänna att det har gjort många felaktiga beslut.
  Vi måste känna vår historia och lära av våra misstag, men innan en förändring och förbättring kan ske så måste de skyldiga erkänna sina misstag.

 4. De flesta som jobbar på sydsvenskan röstar ju för det kaoset vi har nu. Dom borde vara nöjda

 5. I det här fallet var det tyst ifrån journalisterna om fördelarna med kulturberikande i samband med flyktingmottagande,

 6. Nu måste de fundera på om nya armband eller bjud-pizza är det som stoppar rånen.

  • Per Jönsson tycker att Anders Nilsson skall komma med bättre förslag. En invasion pågår. De äldre som varit Svenska vpl. soldater har andra idéer. / Varit krigsplacerad.

 7. ”Vinstmaskinerna” har full tillgång till Sveriges ”uttagsautomater”.

  ”– Vuxenvärlden måste sluta upp för att få stopp på det här.”

  Säger polisen Mikael Ramsbjer.

  Kanske borde de ”vuxna” i riksdagen, fundera lite över den migrations- och integrations politik, de har bedrivit de sista mandatperioderna?

  En konsekvensanalys och lite självkritik, är väl inte för mycket begärt. Eller?

  • Bolund är förvånad att företagen inte är förberedda för pandemin. Det måste innebära att miljöpartiet säkert är förberedda för de negativa konsekvenserna av deras invandringspolitik så snart får vi se att MP löser alla problem.

Kommentera