Sveriges unga muslimer ska återbetala statsbidrag


ISLAM. Sveriges unga muslimer ska återbetala tidigare utbetalt statsbidrag. Orsaken är att organisationen har brustit i kravet att respektera demokratins idéer. Det slår Kammarrätten i Stockholm fast i en ny dom. Däremot är det av formella skäl inte möjligt att avslå organisationens ansökan för år 2017.

Rashid Musa, ordförande i Sveriges unga muslimer efter terrordåd

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor har avslagit Sveriges unga muslimers ansökan om statsbidrag för år 2017 med hänvisning till att organisationen har brustit i kravet på att respektera demokratins idéer. Myndigheten har också beslutat att kräva tillbaka utbetalningar för tidigare år.

Kammarrätten har vid sin prövning kommit fram till att myndighetens utredning visar att Sveriges unga muslimer och dess medlemsföreningar har bjudit in flera olämpliga föreläsare. Det har också funnits företrädare för organisationen som har uttalat sig i strid med demokratins idéer. Till skillnad från förvaltningsrätten anser kammarrätten att de åtgärder som organisationen har vidtagit för att åtgärda bristerna inte har varit tillräckliga.

Kammarrätten fastställer därför Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågors beslut om återkrav och återbetalning.

Men när det gäller ansökan för år 2017 konstaterar kammarrätten att Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor inte har kunnat avslå ansökan på nytt. Orsaken är att myndigheten är bunden av Förvaltningsrätten i Stockholms ställningstaganden i ett tidigare avgörande från år 2017.

Av 8 § förordningen (2011:65) om statsbidrag till barn- och ungdomsorganisationer framgår att bidrag endast får lämnas till en organisation som i sin verksamhet respekterar demokratins idéer, inklusive jämställdhet och förbud mot diskriminering.

Domstol.se

-Pettersson säger att om muslimerna inte kan betala tillbaka borde de som betalat ut pengarna bli ersättningsskyldiga. De har i alla år nekat Jehovas vittnen bidrag men vräkt pengar över muslimer, det är bedrövligt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Vad är det som är så svårt att förstå? Koranen är oföränderlig och importerar vi Mellanöstern får vi Mellanöstern.


13 responses to “Sveriges unga muslimer ska återbetala statsbidrag

 • Vivekananda

  Sagt av en av mina vuxenelever, en kristen syrier: “När det gäller finns det en IS i alla muslimer. Jag trodde jag skulle känna mig trygg här. Akta er!”

  Gilla

 • Maja 2

  Ordet bidrag har fått en ny mening. Det används i alla sammanhang. Förr var bidrag något man fick när man tillfälligt hamnade i en svår ekonomisk sits typ arbetslöshet, sjukdom mm.I dag är utlänningar där och kräver / gräver alla våra skattemedel till olika suspekta projekt. Toros att de inte har förtjänat det. Inte arbetat en dag. Inte undra på att landet är fattigt

  Gilla

 • gamgubben

  Bidrag, alltid denna visa, sök bidrag. Och vad ska vi få pengar till alla bidrag till slut. Se till att inte beskatta och dra igång den ena myndigheten efter den andra, hur mycket kostar inte detta i administration.
  Hur kunde vi klara föreningar före bidragsperioden? Genom medlemmarnas insatser och genom att ordna dans, hyrde orkestrar alla i föreningen jobbade utan att ta betalt.
  Det märks nu ex. vis städdagar samfällighetsföreningar, vilka kommer? Pensionärerna eftersom vi kan jobba, har det i ryggmärgen, därav följer att få är syltryggar som alltid måste få bidrag.
  Av all denna socialiseringsivern som sossarna startade har de också varit tvungna att anställa pappersvändare, nu för tiden knapptryckare. Det kostar skjortan gott folk. Låt oss behålla mer av de surt förvärvade slantarna och få mer frihet till att själva fatta beslut. Mer demokrati, mer bestämmanderätt till folket!

  Gilla

 • Kungen

  Inga religiösa föreningar ska ha en enda krona i bidrag. Låt dom klara sig själva. All religion är enbart av ondo. Nästan alla krig startas av religiösa motsättningar. Har inget till övers för någon religion överhuvudtaget.

  Gilla

 • Thorw

  Den filuren tjänar Gillette inga pengar på!

  Musse-Musa borde ta till sig reklamen ”Gillette, Gillette, the best a man can get!”

  Gilla

 • MrR

  Återbetala ja det får man förmoda går till på följande sätt, det tas från de nya bidragen som är beviljade, exakt som för alla andra som fått felaktiga bidrag utbetalade. Fast skall jag vara ”ärlig” tror jag inte det kommer att ske utan de får sina pengar ändå och en skult för all evighet !

  Gilla

 • Billy Boy

  Statliga bidrag på mångmiljonbelopp betalas av myndigheten MUCF till islamister samt fake- och bluff-föreningar.

  Sakine Madon skrev en ledarartikel den 16 maj 2017 i Västmnanlands läns tidning (vlt):

  Delcitat

  Sluta ge bidrag till extremister

  I dag (d v s 16 maj 2017 min anm.) höll tankesmedjan Timbro ett seminarium i centrala Stockholm med rubriken ”Hur får vi stopp på bidrag till extremister och blufforganisationer?”

  Att Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) har strösslat bidrag över tvivelaktiga föreningar visade den granskning frilansskribenten Sofie Löwenmark och Timbros nättidskrift ”Smedjan” nyligen presenterade.

  På det fullsatta seminariet tog Löwenmark upp fem exempel ur sin granskning. Bland annat har en stor summa gått till Sveriges Förenade muslimer vars inbjudna talare och representanter till och med hyllat Islamiska staten, och hävt ur sig påståenden som att 12-åriga flickor som inte täcker sig hamnar i helvetet. Ett annat exempel är Megafonen, kritiserade för att ha bidragit till upploppen i förorten Husby för några år sedan, som bytte namn till Rådet av enade kreoler och fick bidrag bland annat för att ”chilla organiserat”. (Publicerat 16 maj 2017)

  Slut delcitat

  Läs mer på:

  https://www.vlt.se/artikel/sakine-madon-sluta-ge-bidrag-till-extremister

  Generaldirektör för MUCF som nämns ovan är socialdemokraten Lena Nyberg.

  Fotot ovan på MUCFs generaldirektör Lena Nyberg har tagits av Felix Oppenheim.

  Betalningarna av bidrag till Sveriges Unga Muslimer (SUM) har ju MUCF med Lena Nyberg som generaldirektör också ordnat.

  Hon är ju kvinna och sosse, har hittills fått behålla jobbet + alla förmåner och bli förlåten av Löfven & Co för sin misskötsel av utbetalningarna av skattemedel för 10-tals miljoner kr till islamister samt fake- och bluff-föreningar.

  Sannolikt kommer det att upptäckas att svindlerierna handlar om mycket större summor när Timbro (och nu Doku) djupgranskar och avslöjar ännu fler utbetalda statliga bidrag, som gått rakt in på bankkontona till många fler islamistiska bedragare.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Men Athaualpa gav också bort guld till bosättare innan de halal lade hen:

  Gilla

 • Kent

  Ja du Pettersson Jehovas Vittnen ska inte heller ha något statsbidrag och i synnerhet inte Sveriges unga muslimer samt hela det virrvarr av muslimska organisationer som propagerar för jordens mest vrickade gudalära.

  Gilla

 • blabaris

  THE MUSLIMS ARE NOT HAPPY!

  They’re not happy in Gaza ..
  They’re not happy in Egypt ..
  They’re not happy in Libya ..
  They’re not happy in Morocco ..
  They’re not happy in Iran ..
  They’re not happy in Iraq ..
  They’re not happy in Yemen ..
  They’re not happy in Afghanistan ..
  They’re not happy in Pakistan ..
  They’re not happy in Syria ..
  They’re not happy in Lebanon ..

  SO, WHERE ARE THEY HAPPY?

  They’re happy in Australia ..
  They’re happy in Canada..
  They’re happy in England ..
  They’re happy in France ..
  They’re happy in Italy ..
  They’re happy in Germany ..
  They’re happy in Sweden ..
  They’re happy in the USA ..
  They’re happy in Norway ..
  They’re happy in Holland ..
  They’re happy in Denmark ..

  Basically, they’re happy in every country that
  is not Muslim and unhappy in every country
  that is!

  AND WHO DO THEY BLAME?
  Not Islam.
  Not their leadership.
  Not themselves.

  THEY BLAME THE COUNTRIES THEY ARE HAPPY IN!

  And then they want to change those countries to be like the country they came from where they were unhappy!!!

  Kan någon förklara logiken i det?

  Gillad av 1 person

 • hllviken

  Om man svär i PK-kyrkan: ”Varför bor de i Sverige”?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: