Ytterligare två veckors förlängning

Uppdatering!

Avser förstås Malaysia, där eder Fjärranösternrapportör , nu är ”inspärrad” ytterligare 18 dygn. Men det går ingen större nåd på oss!  Det är böter på ett tusen Ringit (= 2300 SKr) om man tar sig mer än 10 km från hemmet, för de tillåtna inköpen av mat o medicine. Polisen säger att de hört 1001 olika förklaringar till varför folk är på platser de ej skulle vara på. 

”Utegångsförbudet”, här benämnt ,MCO  (movement control order) som infördes  för perioden, 18/3  till 31/3. Utökades senare till att omfatta  1/4 till 14/4.  Nu införes en ytterligare  (väntad)  förlängning gällande 15/4 till o med 28/4.

Man får gå för att handla mat o medicin, dock ej mer än 10 km hemifrån o bara en i familjen får gå ut. Man får ej heller åka mer än en i samma bil!

Fungerar rätt hyggligt för oss, åtminstone så länge TV o Internet fungerar.

9 thoughts on “Ytterligare två veckors förlängning

  1. Låter som alla i Malaysia håller på att bli muslimska kvinnor, inte utsläppta och kontrollerade. Kan vi skicka dit Sveriges vänsterfeminister som tycker islam är så bra, så kan dom sitta där och titta på varandra.

  2. Hur många av de som gått bort har avlidit av förkylningen. Är det kanske inte mer än fem procent !!!!!!!

  3. Jag har en mycket, mycket svår fråga att ställa till MEDDELSINALSTYRELSEN. Om man tar bort antalet avlidna i .CORONA. HUR MÅNGA HAR Dš AVLIDIT i Sverige.

    • Längre än 10 km räknas som omöjligt. Då bor man utanför ”tullarna” och räknas inte som människa. Vi är djur i natur. Jag har 28 km till närmaste apotek. När skatten ska betalas är vi med men efter den är betald så är vi ute. Kom ihåg att ”Stockholmare är lite smartare än vi lantisar”

      • Tur man inte är stockholmare sen 6mån bakåt då, jag känner mig redan mindre smart.

      • Tänk att lantisarnas lantis kom från Älmhult, och han blev rikast i Sverige. Men han kanske inte var så smart ändå?

      • Du behöver inte vara smart för att bli rik.
        Det räcker med att en av dina föräldrar är kändis.

Kommentera