Vem är bromskloss och chef på MSB?

INRIKES. Flera hundra företag har anmält till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap att de vill hjälpa till i bekämpningen av coronapandemin. Svenskt Näringsliv beskriver en växande frustration med myndigheternas oförmåga att ta emot hjälpen. – Det finns massor av bra initiativ, men de hamnar i ett svart hål. Vi gör knappt någonting med uppgifterna i dagsläget, säger en tjänsteman på MSB, enligt Dagens Nyheter bakom betalvägg.

-Pettersson ställer den retoriska frågan, vem är generaldirektör på MSB?

  • Socialdemokrat
  • 2007-2011 generaldirektör för Migrationsverket
  • 2011-2014 generaldirektör för Försäkringskassan

  • 2014-2018 rikspolischef
Dan Eliasson har en m
  • 2018-….generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap
Steget efter…katastrofen
Knulla i Bangkok med Bad Boo Band, 1979 med den nuvarande generaldirektören…
***
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Vem är bromskloss och chef på MSB?

  1. Han och hans inkompetens får mig att kräks. Hade han varit en vanlig dödlig hade han suttit på en parkbänk ihop med resten av A-lagarna.

  2. MSB har inte något som helst operativt ansvar för att något skall verkställas. MSB är en samordnande myndighet som är bemannad med personal som inte kan något i verksamhetsledet. Att de har en chef för en operativ avdelning har inget stöd i det uppdrag som är givet till myndigheten. MSB har inte ett operativt uppdrag förutom inom katastrofhjälp (vattenrening) och cyberskydd (vilket är ett diffust uppdrag som ålades myndigheten på senare tid).
    MSB har ansvar endast för samordning, vilket det är svårt att mäta resultatuppfyllelse på och därtill ingen rätt att föreskriva någon annan någonting.

    Så det är självklart att ingenting händer. Förre GD:n, numera Riksrevisor drev detta byråkratiserande så hårt att personal som kunde något och ville öka myndighetens förmåga helt enkelt slutade.
    Kvar blev följsamma ”pennvässare”, förvisso nu fenor på power-point och word. Teoretiker utbildade av teoretiker.

    Kritiken MSB nu får gäller huvuddelen av våra myndigheter, där 80% av medarbetarnas tid går åt till att manövrera i det interna regelverket. Ett regelverk som utformats av det man tidigare kallade ”stödfunktioner” typ information och kommunikation, HR, ekonomi och inköp. Dvs funktioner fullständigt frikopplade från verksamhetserfarenhet på utförandenivåer.

    När skiten nu träffat fläkten efterfrågas i likhet med kockar, gladiatorer och artister inte dessa i någon utsträckning. Tvärtom fortsätter dessa byråkrater hävda regelverk in absurdum, ty CE märkning.

    Efter detta behövs en kraftig rensning och ominriktning av hela statsförvaltningen.

    • Två saker går före allt annat. Valboskapen måste ökas och försörjas och MP:s alla idéer och förslag måste förverkligas. ”Allt för makten”.

  3. Dan Eliasson. Namnet talar för sig själv.
    MSB är kört.
    Gode Gud, vilket mentalt vrak.

  4. Om landet inte ska ha beredskapslager varför stoppar man då näringslivet som snabbt ställer om sin verksamhet?
    Regeringen, riksdagen och myndigheterna vill helt enkelt inte att Sverige ska fungera på något plan. De bara pratar och skyller ifrån sig och fortsätter att pilla i naveln.
    Skrämmande att se hur vi svenskar lämnas åt vårt öde. Tvätta händerna och hålla avstånd, är vad vi får.

    • Jag tror det främst handlar om inkompetens, kanske även en viss ovilja eller oinstresse och såklart spara pengar. Betala för någonting som inte används här och nu utan bara ifalla att? Det har inte varit något för våra politiker sedan början av 90-talet. Men främst inkompetens.

  5. Svenskt näringsliv kan ju vara en otroligt bra hjälp med dom kontakter dom har.Vill MSB ha den hjälpen.NEJ ! Företagen får inte vara med och leka i Dans sandlåda.Punkt slut.Minns ni när karln satt i TV och halvgrinade patetiskt och sa hjälp oss,hjälp oss.När han idag blir erbjuden hjälp med t.e.x.logistik så förkastar han det.Smart kille eller hur.

Kommentera