Idag är en speciell dag…


GOTT OCH BLANDAT. Den nionde april är det den internationella Gin & Tonic dagen som brukar firas runt om i världen, så även i de sörmländska skogarna, där det är lite speciellt på farstukvisten eftersom den oäkta hustrun vill ha en GT också, och det hör inte till vanligheten. 

Gin & Tonic är en av våra mest klassiska drinkar som av en slump kom till i Indien på 1800-talet. Det var de brittiska soldaterna i det ostindiska kompaniet som dagligen drack kinin tillsammans med tonic water för att förebygga malaria och spetsade vattnet med en skvätt gin för att mildra den beska smaken.

Gin & Tonic hör den varma årstiden till och den njutes bäst utomhus och den behöver egentligen inte en egen dag, alla dagar duger. Gin & Tonic är ett av de bästa beviset på att islam är värdelöst. Koranen förbjuder fylla, frihet och njutning.

Idag är det ingen sommarvärme men skönt i lä så länge solen inte går i moln, men det smakar gott när man hör tranor som trumpeter, ringduvor, bofinkar, mesar, taltrast, hackspettar som trummar, vårtecknen bli fler och fler fast det såg segt ut ett tag, dock saknar jag ännu sädesärlan som verkar ha fastnat någonstans.

– Pettersson blandar en GT enligt följande; pressa saften ur en halv citron i ett rejält grogglas, lägg i 3-4 isbitar, häll över rejält med en riktig torr och enbärsdoftande gin av bra kvalité, Star är betydligt bättre än sitt rykte, toppa sedan med klar tonic efter tycke och smak. Skål mina vänner, årets första GT utomhus…

 

Jag passar på att ta en gammal favorit av Albert Engström

Det var i början på 1900-talet, Kolingen befann sig i Gnesta när han får bud om att en kusin i Trosa dött. Eftersom han är i närheten beslutar han sig att närvara vid begravningen och far iväg.

Efter några dagar kommer han hem och kamraterna frågar ─ Hur var det i Trosa?

─ Samma som här svarar Kolingen, en å tie litern!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Idag är en speciell dag…

 • Argus

  Det är även det Finska språkets dag. De som inte har varken gin eller tonic kan därför med fördel avnjuta en finländsk fruktcocktail, lägg ett lingon i ett glas. Fyll på med Koskenkorva men ta upp lingonet innan fruktsmaken tar överhand. Kippis!

  Gilla

  • Stenbock

   Argus:
   En annan finsk dryck är ju Vargtass…
   En slurk mjölk,och Koskenkorva allt efter smak. Kippis !!

   Gilla

   • Nils Dacke

    En annan favorit är finsk sommarsoppa, alltså Koskenkorva serverad i blommig tallrik.

    Gilla

 • Kungen

  Skål Pettersson och glad påsk 😎😎

  Gilla

 • Stenbock

  Olika falla ödets lotter…..
  Den ene kan sitta i en idyllisk skogstrakt vid ett glas GT…Den andre står i butiks-kön,och blir utskälld för att inte hålla avstånd ! 😉
  Nåja,Stenbock blev ju inte svaret skyldig,när den gamla haggan angrep !
  Bortsett från detta,önskar jag också alla bloggens följare en riktig skön och avkopplande Påsk !!

  Gilla

 • Maya

  Mitt i all bedrövelse finns det dock ljuspunkter i livet.Det är dom ögonblicken man får minnas och spara på. En trevlig påsk önskar jag Pettersson med oäkta maka.Ha det så gott i vårsolen.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Tycker att den årliga Gin&Tonic dagen verka inträffa ofta, under ett år.

  Den oäkta hustrun kan behöva en G&T. Nu när vårbruket verkligen är igång. Glad påsk och skål.

  Gilla

 • SvenskMan77

  Min första fylla var att dricka mor o fars gin…spyor med ginsmak fick mig att aldrig dricka gin igen. Öl går däremot MER än bra.
  Sädesärlan som är min favvofågel är ”datumflyttare” och kommer garanterat runt 15e varje år oavsett väder!

  Gilla

 • Bajen666

  Gin och tonic i all ära (har aldrig druckit det) men i dag är tragedin ett faktum, divan och prinsen på ärten Zlatan Ibrahimovic har tränat med Bajen…:-(

  Hans pengar tar ”vi” gärna emot men hans talanger inom fotbollen klarar ”vi” oss utan…hoppas det bara är ett lekfullt inhopp i corona-tider.

  Undrar varför han inte leker med sina kamrater i Malmö FF..?…hehe.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: