Arbeta eller bli av med pengarna!

BIDRAG. Det är obegripligt hur Sverige kan ha så många arbetslösa bidragstagare samtidigt som lantbruket har svårt att hitta bra folk för ganska enkla uppgifter. Bidragssystemen måste göras om för att premiera arbete. Det finns ett stort behov av arbetskraft inom lantbruket just nu, för exempelvis skogsplantering och sådd. Orsaken är att de säsongsarbetare som normalt kommer till Sverige inte verkar kunna ta jobben på grund av restriktioner kring inresor under coronakrisen, skriver Carolin Dahlman på Kristianstadsbladet

Jordgubbar plockade av Pettersson

Totalt erbjuder det gröna näringslivet nu cirka 8.000 personer arbete. Mest akut är behovet av säsongsarbetskraft i trädgårdsodlingen, där uppskattningsvis 5.000 säsongsarbetare saknas, meddelade LRF nyligen.

Konstigt nog är det alltså svårt att få tag i folk i ett land där arbetslösheten är väldigt hög i vissa grupper, och i en tid när många blir av med jobben.

En förklaring kan vara att vi tyvärr har ett ersättningssystem som inte belönar den som tar ett tillfälligt jobb. Den som får försörjningsstöd kan exempelvis förlora det genom att ta ett jobb under några sommarmånader, vilket naturligtvis minskar incitamenten.

-Pettersson säger att det är självklarheter, som jag och många andra sagt i många år. Givetvis ska friska människor arbeta för att få bidrag och det systemet borde börja i går.

Varför gäller inte dessa självklarheter i vårt kravlösa samhälle?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

18 thoughts on “Arbeta eller bli av med pengarna!

  1. Arbeten som utföres av (Människor) är borttaget i och med CORONA.
    De som tror att dom är korttidspermiterade kan glömma det.
    200 000 av dom är arbetslösa. Nu har Sverige jordens högsta ARBETSLÖSHET.

  2. Vem byter en evig all-inclusive semester mot att göra nytta?
    Islamisterna lär knappast göra det ty har dom rest så långt över andra fredliga o muslimska länder vill dom väl ha vad folkförrädarna lovat dem.
    Slavfolket Svensken lyder såklart.

  3. De mångfalds-importerade pensionsräddarna är så arbetsskygga att de pensionärer de skulle rädda, måste rycka in och curla räddnings-styrkan.
    Men hur ska man hitta lämpliga jobb till Högskoleutbildade Analfabeter ?
    Klart man måste prestera för att erhålla bidrag !

  4. På den gamla goda tiden när Sverige var ett homogent kristet icke mångkulturellt och tryggt land fanns det s.k statliga beredskapsjobb inom olika branscher för arbetslösa och dessa arbeten var man tvungen att ta för att få ersättning !
    Idag har det icke kristna och totalt kravlösa Sverige massor av importerade raketforskare som inte vill eller tar vilka jobb som helst och varför ska de göra det när bidrag finns att få istället ?
    Folkhemmet är definitivt förlorat till främmande religion.

  5. Gör om hela bidragssystemen så att alla bidrag kräver motprestation. Man måste nog riva upp hela bidragsdjungeln från grunden och skapa något helt nytt för att det ska fungera.

    Då ska ALLA typer av bidrag finnas i dessa system, även barnbidrag och bistånd.

    Behov ska vägas mot varandra i en begränsad pott och ingen ska kunna kräva något utan motprestation.

    Även bistånd ska kopplas till ,motprestation, tex användande av preventivmedel och krav på demokrati i landet.

    Frivilliga organisationer får ju göra som de vill, men är skattepengar inblandat bör vi kunna kräva seriositet.

  6. Det bästa sättet att bli av med latoxar är att sänka bidragen
    eller att dra in dom helt om dom vägrar att utföra något
    arbete, Sverige ska inte va en socialbyrå där pengar
    betalas ut utan motprestation?

    Sen finns det sådana som blivit av med jobbet, men
    dom kommer nog att söka nytt om dom inte får det gamla
    åter och det gäller inte dem!

  7. Guldkalvarna från Mellanöstern kan bli smutsiga om händerna om dom arbetar, usch.

  8. Jag har i åratal förfäktat idén att skala bort bidragen till dem av utländska härkomst och istället erbjuda beredskapsarbeten. Nu är ett gyllene tillfälle.

  9. Rediga Svenskar kan säkert köra dubbla skift, ett på det ordinarie och ett som extraknäck inom jordbruksnäringen dvs om man får behålla något av lönen.

  10. Det är nog milt sagt problematiskt att sätta in islamister i jordbruket.
    Av två skäl de vill inte lägga tid på ett arbete med så liten lön när man tillhör herrefolket och bönderna är säkert rädda för vad ”tvångskommenderade” kan ställa till med.

  11. Såg ett inslag i SVT för ca. 2 år sedan. Svenska ungdomar och polacker jobbade hårt på jordgubbsfälten men var fanns alla nyanlända?

  12. Håller med tvångsplacera alla bidragsmigranter…men hos privata näringsidkare är nog inte så bra jag tänker då på t ex blattepizzerior och blattefrisörer.

    Däremot kommunala och statliga näringar så som sopgubbar och skräpplockare samt som ”vaktmästare” i egna no no go zoner.

    PS: Dom få Svenskar som får bidrag kan ju sättas hos lantbrukare det har jag heller inget emot..:-)

  13. Vill man verkligen ha en golla i sitt jordbruk? Vad händer om ladan brinner upp? Frun blir ”utsatt”? Barnen på gården får piss i munnen? Nej.

Kommentera