Skolplikt eller läroplikt

BROTTSLIGHET. De föräldrar i Ystads kommun som i åratal höll sina fem barn, mellan 4-18 år,  isolerade utreds nu misstänkta för bland annat misshandel och olaga tvång. De utreds nu för bland annat misshandel och olaga tvång, rapporterar Sveriges Radio.

Ale stenar, Ystads kommun. Wikipedia

Föräldrarna har redan polisanmälts två gånger tidigare av kommunen men hittills har utredningarna lagts ner utan att de fem barnen hörts. Den här gången planerar man att förhöra även barnen.

– Det bör nog ske för att barnen själv ska kunna få berätta om sin situation och hur det har varit i hemmet, säger Eva-Marie Persson, vice överåklagare vid Åklagarmyndigheten.

-Pettersson undrar om tidigare åklagaren är dum, lat eller politisk aktivist av någon sort? Lägga ned utredningarna utan att tala med barnen!

För övrigt anser jag att skolplikten, alltså tvånget att vara närvarande i skolan ska ersättas mot läroplikt, tvång att lära sig det nödvändiga men om det sker i skolan eller någon annanstans har mindre betydelse.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Skolplikt eller läroplikt

  1. Ja, det enda logiska (Som Finland o de flesta andra normala länder insett) är att ha läroplikt. Det är ju helt galet att någon tror att man skulle lära sig bättre i en viss lokal! Och se så lätt det gick att ordna distansundervisning nu när vi var ”tvungna”. I normala fall, utan Corona, kan man ju ha tex 2-3 avcheckningstillfällen per termin för att se att barnen hänger med oavsett var någonstans de lär sig. Alla kan göra nationella prov och andra större prov, men var man lär sig borde spela mindre roll.

  2. Mycket bra förslag med läroplikt, så att valfrihet finns. Nu styr rödingarna kunskapsinnehållet.

  3. Det tycks finnas härskarteknik som likgiltlighetsuppsåt, utelämnade till godtycke och kränkande särbehandling av personer i myndighetsutövande ställning för personer som är i beroendeställning av dem

    • @Monica, Lysande, min komplimang. Du har raffinerat, med cirka 175 tecken. gjort en beskrivning av de som med ett ord är: ?

  4. Förskolorna och Grundskolorna som läroinstitutioner började minska redan på 1980-talet. Nu är de i huvudsak hjärntvättande indoktrineringsanstalter med TVÅNGSNÄRVARO! och TVÅNGSUMGÄNGE! och ÅSIKTSCENSUR!

Kommentera