Wuhans invånare är lite lyckligare, staden öppnar igen

PANDEMI. Invånarna i Wuhan, Kina får åter resa in och ut ur den kinesiska staden efter att restriktionerna lättats. Men för att kunna resa behöver man bevisa att man är frisk genom att visa en grön hälsokod i en särskild app.

Wuhan

Nyhetsbyrån AP rapporterar att tusentals invånare samlats för att ta tåget ut ur regionen där spridningen av coronaviruset inleddes.

– Wuhan har förlorat mycket i den här epidemin och invånarna har betalat ett högt pris. När restriktionerna nu har hävts är vi nog alla rätt så lyckliga, säger Yao, 21 år, som är på väg till Shanghai och ett arbete inom restaurangbranschen.

  • Restriktionerna infördes för 76 dagar sedan i staden Wuhan där Corona-epidemin startade.
  • Wuhan är provinshuvudstad i Hubei och Kinas tredje största stad. Den beräknas ha 11 miljoner invånare.
  • Wuhan är ett av Kinas viktigaste handels- och industricentrum, med bland annat stål-, maskin- och livsmedelsindustrier samt kemiska industrier.
  • Den centralkinesiska staden är en viktig transportknut och har Kinas största flodhamn.
  • Majoriteten av de drygt 81.600 fall av coronasmitta och 3.322 dödsfall i covid-19 som registrerats i Kina kommer från Hubeiprovinsen. Viruset upptäcktes först i Wuhan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

4 thoughts on “Wuhans invånare är lite lyckligare, staden öppnar igen

  1. Nu börjar vardagen sakta fungera igen lite överallt, slut med Coronahysterin !

Kommentera