Tre år sedan terrorattentatet på Drottninggatan


ISLAM. Idag är det tre år sedan terrorattacken i Stockholm 2017. Det var på eftermiddagen fredagen den 7 april 2017 som islamisten Rakhmat Akilov med en stulen lastbil körde på människor längs Drottninggatans gågata i Stockholm. Fem personer dödades, tre dog på Drottninggatan och två dog senare på sjukhus. 15 personer skadades. 

Gärningsmannen, Rakhmat Akilov från Uzbekistan, svor trohet till den islamska mördarsekten Islamska mördarsekten islamska staten innan terrordådet på Drottninggatan. Motivet till dådet ska ha varit att han ville att Sverige skulle sluta stötta Nato och ”skicka bombtekniker till Irak och utbilda kurder”. I olika chattkonversationer diskuterade han om att skaffa en lastbil och tillverka en bomb.

Ebba Åkerlund, 11 år, mördades av den islamistiske terroristen Akilov

Det står klart att Rakhmat Akilov planerat ett terrordåd i Stockholm under en längre tid. Redan i januari 2017 ska han ha skrivit i ett stort antal chattkonversationer till flera olika personer och erbjudit sig att utföra ett terrrordåd i Islamiska statens räkning. En timme innan dådet spelar Rakhmat Akilov in en video på Karlbergsvägen i Stockholm där han håller ett islamistiskt anförande och bland annat säger ”det är dags att döda”.

Akilov hade sökt asyl i Sverige men fått avslag och vistades illegalt i landet.

Rakhmat Akilov dömdes den 7 juni 2018 till livstids fängelse för terroristbrott; dels genom fem mord, dels genom allmänfarlig ödeläggelse. Han dömdes även för försök till terroristbrott genom 119 fall av försök till mord samt för framkallande av fara för annan i 24 fall. Utöver livstids fängelse dömdes Akilov även till utvisning och förbud på livstid att återvända till Sverige. Akilov överklagade inte domen.

Om Akilov på bloggen…

Dagen efter terrorattacken på Drottninggatan 8 april 2017. Foto Frankie Fouganthin, Wikipedia

Sergels torg 14 april 2017 efter terrorattacken. Bild Holger Ellgaard Wikipedia

Här passar koranen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


15 responses to “Tre år sedan terrorattentatet på Drottninggatan

 • Maya

  Vår regering vill nog att denna årsdag skall passera så obemärkt som möjligt.

  Gilla

 • Tony

  Och skatteverket gav honom en skattebefriad inkomst,
  som skulle betalats in av Bergsturken, han som tror han är
  lustig!

  Gilla

 • Kristina k

  Skulle inte vanhedra min stjärt med att torka mig med den skiten. Den ska eldas upp. Av eld är den skriven och av eld ska den förgöras.

  Gilla

 • Monica

  Förlåt. En rättelse: Emi Herlin skall det vara. Inte Emil Hedin. Carola och Emil Herlin var mor och son som föll offer på IKEA-varuhuset i Västerås.

  Gilla

 • SVENSK

  Flera påstår att även detta var en sk Psy-Op, men bevisen och förklaringarna till det är hittills alldeles för knapphändiga för att tro på. Dock bör saken undersökas vidare.

  Gilla

 • Monica

  PK-maffian har många liv på sitt samvete: Ebba Åkerlund, Chris Bevington, Lena Wahlberg, Mailys Dereymaker, Marie Kide, Alexandra Mezher, Carola Herlin, Emil Hedin med många flera.

  Gilla

 • The proud swede

  Tack Özz, ditt jävla rövhål…

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Och han vårdas mår och har det bra på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotell !
  Som f.d fångvaktare i 35 år på Kumlafängelset så vet man att det inte går någon nöd på de kriminella parasiterna i dagens mångkulturella lekstuga innanför murarna.
  Där är det aldrig några besparingar, där saknas inget.

  Gilla

 • Kudde i avloppet

  Det är tråkigt. Vi får hoppa mer käpphäst så löser sig problemen med terrorism.

  Gilla

 • Nicklas

  Borde aldrig ha hänt om han utvisats som han skulle. Hur många som han har vi i landet.Vi borde egentligen ha en ny folkräkning för jag är övertygad om att vi ofrivilligt har bra mycket mer folk än vi tror ute i stugorna och i förorterna.

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Inte att förglömma att det var någon så kallad komiker som sponsrade honom under den illegala vistelsen i landet, så kallad komiker som kastar skit på svenskarna och tycker det är roligt. Då kan väl denne flytta hem igen och bli bergsturk med en massa getter och ta hand om istället, sen kan denne försöka med att prata skit om sina landsmän och se ifall dom tycker att hen är rolig

  Gilla

 • Svensk lösen

  Är det möjligt att köpa sådana rullar någonstans? Någon som vet?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: