Sveriges militära styrkor

FÖRSVARET. -Pettersson tycker att Sveriges försvar ofta behandlas lite nedlåtande på bloggen och på andra håll, men jag tycker inte försvaret ska lastas för vad politiker och i förlängningen väljarna bestämt. Vi har åtskilliga tusen män och kvinnor som kämpar och gör sitt bästa för vårt land. Dem ska vi vara rädda om och hylla, fast de borde vara fler samt ha mer och bättre material.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Sveriges militära styrkor

  1. Förstår inte varför man kör med yrkesmilitär i det här landet istället för allmän värnplikt.

    I USA med sin stora befolkning funkar det men inte i Israel.
    Storleksmässigt är vi bra mycket mer lika Israel än USA.

    Bra mycket bättre att härma Israel i det avseendet. Israelerna har ju varit framgångsrika med att försvara sitt land fastän det är en liten befolkning.

    • Vitsen med försvaret av svensk modell försvann väl i stort iochmed kalla krigets slut. Vad ska vi med stridsvagnar, u-båtar och flygplan till med idag? Jag litar heller inte på försvaret längre. Det kan användas mot svensken, den riktiga svensken i Sverige dvs. Nu är väl försvaret mest till för vapenindustrin samt till att hota Ryssland.

  2. käpphästar, genus, HBTQ, varmkorv, svenska kyrkan och en efterbliven statsminister skriver:

    Det går ju faktiskt att byta jobb om genusvetenskapen 🙂 dominerar en arbetsplats allt för mycket.

  3. Det är nog generellt bra folk i Försvaret som inte i första hand skall lastas för att det ser ut som det gör.

    Men man skall veta att politikerna inte fattat de gånga besluten som lett fram till hur det ser ut idag utan underlag. Detta underlag har utarbetats och presenterats av ledningen av Försvaret.

    Det är många av dessa tidigare generaler och amiraler som numera är pensionerade och sitter knäpptysta och inte rör en fena. Den ende som upphävde sin stämma i någon form av debatt var den framlidne ÖB:n Bengt Gustavsson. Alla andra i motsvarande nivå är som sagt knäpptysta.

    • Är du med i försvaret är du en del av försvaret och dess värdegrund, du representanterar Svenska försvarets hbtq, femen, genus, jämställds plan.
      Så ja du har skuld i det där som vissa kallar försvar.

      • Det var länge sedan jag var med i Försvaret. Jag hoppade av, då jag med egna ögon såg hur det gick till på hög nivå.

        Ett flertal gånger erfor jag denna kommentar från riktigt höga potentater.
        ”Lellego, det är helt riktigt som du skriver här. Men det är inte riktigt politiskt gångbart att lyfta detta, just nu.”

        Till slut är enough, enough .

  4. Jag tycker att personalen på försvaret skulle ha protesterat mot de skitfilmer som profilerar dem som östrogenbollar. Därmed har de absolut en skuld i svenska försvarets nuvarande löjeväckande image.

  5. Det är politikerna som under ca 3-4 decennier orsakat att vårat goda försvar nu är decimerat till en bråkdel!

  6. Fråga istället vad ska vi ha ett sk försvar placerat i Mali, irak, Afghanistan när vi har fattigpensionärer på hemma plan.
    Vårt försvar är hälften av finlands men har dubbel budget och en ÖB i pride tåget.

Kommentera