Stockholmare mobbas runt om i landet


BIDRAG. Stockholmare moppas runt om i landet och uppmanas stanna hemma på grund av corona-krisen, de är inte önskvärda i fjällen, på Gotland eller i Skåne. Däremot har jag inte hört några tacka nej till 08:ornas pengar. 

Stockholms- och de rika kommunerna i Storstockholm betalar mängder med miljarder till övriga landet. 

-Pettersson säger att tyvärr räcker inte fem miljarder för Malmö. 2020 är bidragen över 6 miljarder, mer än 16 miljoner om dagen och då är inte de pengar som de lägger på respektive ort de vistas på…

***
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


40 responses to “Stockholmare mobbas runt om i landet

 • Stenbock

  Vi får inte draga alla ”Stockholmare”,över samma kam…
  I som vanligtvis välrenommerade Abzurdska Text-TV framgår idag,att det är framförallt i de båda förorterna Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta,det av någon underlig anledning,är hårdast drabbade !!
  I dessa och likartade förorter,ligger antalet sjuka/smittade c:a fyra gånger fler,än över snittet !!
  Som skäl för detta anges språksvårigheter,Men inte är väl dessa områden,sämre än andra invandrar-ghetton ?
  Stenbock som är därför tacksam över,att bo långt från dessa orter i ”mitt eget Ghetto”..
  Kanske kan någon ”expert” söka förklara för oss på bloggen,varför just dessa områden kring Fjollträsket är svårt ansatta,men inte Angered,Rosengården och alla landets liknande ?

  Gilla

 • Billy Boy

  eller är det i själva verket så här …

  Bildkälla: YouTube.com

  Gilla

 • Jan i Nybban

  Stockholmarnas pengar är ju skattepengar som kommer från övriga landet.Jag har aldrig köpt något vad jag kommer på som är producerat i Sthlm.

  Gilla

  • Pettersson

   Regionen står för nästan en tredjedel av Sveriges bruttonationalprodukt (BNP) och 25 procent av såväl sysselsättning som varuexport. Stockholmsregionen har en stark näringslivsstruktur och förnyelseförmåga som uppvisar både branschbredd, vilket gör regionen resilient och robust, och en hög grad av specialisering. De 26 kommunerna i Stockholms län är specialiserade inom olika näringar. I Stockholmsregionen finns mängder med tillverkningsföretag.

   Gilla

 • Argus

  Den förmenta stockholmska rikedomen beror på huvudkommunens faktiska monopol. Genom den stora statliga förvaltningen och koncentrationen av huvudkontor till Stockholm bor och betalar många skatt i Stockholm och dess kranskommuner.

  Om man gjorde som i Norge att bolagsvinster beskattades där de uppstod skulle situationen varit en annan. Jokkmokk som är en av Sveriges fattigaste kommuner är fullständigt nerlusad av vattenkraftverk som producerar elkraft för miljarder. Inte ens smulor av detta hamnar i Jokkmokk. Istället är det improduktiva arbetet på huvudkontoren som genererar skatteintäkter för kommunerna i huvudkontorens närhet.

  Gilla

  • Stenbock

   Argus:
   Ord och inga visor från dig…
   Sammantaget kan man utläsa av dina rader,huvuddelen av landets byråkrater,vanliga kontorsanställda och diverse politiska parasiter,är stationerade i Huvudstaden !! (dock inte i ”förorterna”)
   Visst är det så,och din jämförelse med orättvisan mot alla övriga producerande orter o. regioner,är relevant.
   Av detta kan ni utläsa,att Stenbock är en de-centralist. 🙂

   Gilla

 • Anders Nilsson

  För drygt 10 år sen gjordes en undersökning som visade att stockholmarna var 21% Sveriges invånare. De tjänade 27% av Sveriges inkomster och betalade 43% av Sveriges skatter.

  Gilla

 • Stockholmare

  Jag tycker att det är lite fel att påstå att det skulle röra sig om ”mobbing” av stockholmare!
  Landet är i ett krisläge p.g.a. corona smittan och där nu en av dom värsta smitthärdarna är just Stockholm, vad är då naturligare än att försöka förhindra ytterligare smittspridning?
  Det vore ansvarslöst av politikerna att INTE agera och det har som sagt absolut inget som helst med mobbig att göra!
  Situationen vore exakt likadan om utbrottet skett i Blomstermåla eller i Jukkasjärvi.

  Gilla

 • gamgubben

  Vad jag ser här visar tydligt att svenskar inte kan diskutera utan att beskylla de som bor någon annanstans än de själva som varande mindre goda.
  Hur i själva hades ska vi kunna åstadkomma ett bättre Sverige om ni som nu skäller den andre för att vara si eller så istället för att försöka samsas om en tydlig linje. Vi har ett Sverige exakt som vi själva önskat genom att lägga vår röst på partier som inte vill Sveriges bästa utan bara tänker på sig själva.

  Gilla

 • Kent

  En stor del av hur det ser ut i Malmö är orsakat av beslut tagna av sinnesslöa politiker i Stockholm.

  Gilla

 • Olof.p

  Här kommer en spännande parallell. Vi har läst mycket om att befolkningen på Mallorca är vansinnigt trötta på alla turister. Vem vet, i år kanske öborna slipper alla turister och inkomsterna de för med sig.

  Gilla

 • Maya

  Hur var det sagt nu.Man skulle inte ställa grupp mot grupp eller hur.Mobbningstendenserna dyker alltid upp när tillfälle gives.Att folk inte vill ha ut Stockholmarna till landsbygen beror ju på att coronasmittan grasserar ju värst där.Men det är ingen ursäkt för löjliga påhopp och löjliga lappar i folks brevlådor i deras sommarhus.

  Gilla

  • Tore

   Man blir lite mörkrädd när man hör vissa fabulera i rena fantasier, politikerna i Stockholm, politikerna sitter i Stockholm ja, men kommer från hela landet. Merparten av partiledarna är inte infödda stockholmare.

   Gilla

 • Sara från Skåne

  I ärlighetens namn, många av Malmös strukturella och ekonomiska problem är en direkt konsekvens av Regerings oansvariga migrationspolitik.

  Malmö har bl.a. krävt i 15 års tid att Ebo-lagen måste slopas.

  Hade regeringen ställt ens minimala krav på kulturell assimilation, tillåtit polisen att agera effektivt bl.a. genom samkörning av register mellan nyndigheter och maximerat antalet bilar till typ 5/person, givit Kronofogden resurser och polisiära muskler, vässat skatte-kontrollörernas makt samt kopplat arbetsmarknadsåtgärder till ekonomisk kompensation, hade Malmö som samhälle kunnat agera annorlunda och tvingats att agera annorlunda i PK-känsliga frågor.

  Med den kraftiga SD-övervikten i Skåne finns här en annan syn på saker och ting; jag tycker mig se regering och riksdag vilja straffa Skånes väljare eller åtminstone utforma regler utifrån den politiskt korrekta liberal-vänster-syn som härskar i Mälardalen som man här i Skåne inte känner igen eller vill acceptera.

  Det är stor risk att Corona skapar synliga skånska -ärr- i debatten. Redan innan virus-krisen fanns starka krafter för att göra Skåne mycket mer självständigt i syfte att få bukt på ekonomi och andra problem.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Vilket evigt tjat om detta Coronavirus, nu funderar Österrike Danmark och Tjeckien på att öppna delar av samhället efter Påsk i Norge är smittan under kontroll säger man och dödstalen sjunker i Europas länder !
  Inom kort återgår även det trygga och heligt mångkulturella Sverige till normalläge med besparingar inom vård och äldreomsorgen och till en okontrollerad massinvandring av framtida lönsamma raketforskare.

  Gilla

 • Tore

  Kommunalskatten i Stockholm är lägre än i kommunerna i övriga Sverige på grund av överskott i skatteinkomsterna, Stockholm betalar ut mest glesbyggdsstöd och utväxlingsskatt till övriga landet.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Hur var det Löfven uttryckte sig för några år sedan? ” ”När storstadsbor ska åka ut och koppla av på landsbygden, då måste det fungera där” .

  Gilla

  • Tore

   Ja det var Löfven som sa det inte 2miljoner stockholmare som inte röstat på honom utan hans väljare ute i landet.

   Gilla

  • staffan björklund

   Det är väl inte ”Stockholmarnas pengar”…även om många där tror att alla statliga pengar är Stockholmarnas.Utjämningspengarna är till 85procent statliga..o inget annat.Det är klart att Malmö får mer än lilla Malå kommun.Intressanta är väl att räkna per capita.Botkyrka o Södertälje får ju nästan lika mkt…men det hör man aldrig i debatten.Du får själv gissa varför. Och sen kan man ju undra varför vi i Göteborg skulle vara med att betala tunnelbanans byggnad..all konst på stationerna etc.etc. museer ,o nu renovering av Stockholmarnas opera..för två tusen miljoner.Kan dom inte betala sina biljetter själv?Inklusive tunnelbanebiljetter? Och finns det ngn som på allvar tror att alla statliga byråkrater i Sthlm behövs.Övriga Sverige betalar deras löner..Sthlm får deras kommunalskatt.Rättvist? Alla företags vinstskatt måste betalas till kassan i Sthlm….där den till stor del stannar./bara Volvo Trucks inbetalade vinstskatt var häromåret året högre än vad Gbg fick åter i utjämning.Rättvist? Skånska företags vinstskatt,inbetalat till kassan i Sthlm,är alltid högre än de pengar man får åter. Rättvist?

   Gilla

 • SvenskMan77

  Skulle tro malmö är rikt inom den paralella svarta ekonomin.
  En annan skum sak är att sthlmarna bara vill ha kvar statliga flyg till GOTLAND?!?!? och ett till norrland (glömt flygplatsorten).
  Tycker det luktar illa om stockholmarna…..

  Gilla

 • Billy Boy

  Beloppet ” … mer än 16 MILJARDER om dagen …”

  … är väl ändå i överkant, men det dröjer säkert inte länge förrän det bidragshungriga Malmö kräver det beloppet som en effekt av det långvariga sosse-vanstyret av kommunens ekonomi …

  Redan ” … mer än 16 MILJONER om dagen …” är en ju ett orimligt belopp.

  Gilla

 • ossie

  Stockholmarna har väl i alla tider mobbat oss ”lantisar” kanske dags för lite ”payback”

  Gilla

 • Peter wilander

  Så vitt jag vet så klarar inte stor Stockholm sin kollektiv trafik själv mins att det fattades 3 miljarder redan 1992. Alla år sedan dess har övriga svenska skattebetalare öst in miljarder varje år i Stockholms kollektiv trafik.

  Gilla

 • MrR

  Dela landet norr / söder gränsen Uppsala, sen får Södra delen betala fullt marknadspris för naturtillgångarna som skövlas i Norrland fullt ut, en superb lösning tycker jag !

  Gilla

  • Tore

   Vem ska betala a-kassa till arbetslösa norrlänningar då.
   Sluta prata skit låt inte Anna kindberg bathra få rätt.

   Gilla

   • SvenskMan77

    Norrlänningar går inte på a-kassa dom går förtidspension/sjukpensione/kulturbidrag osv..
    Har själv bott på landsbygden i jämtland i perioder. Ingen jobbar. ( nästan)

    Gilla

  • Ivan

   Men hur ska ni klara er utan bidrag?
   Tänkte inte på de va!

   Gilla

 • Avmaskad

  Stockholmare betraktas som invandrare. De kränks av svenska flaggan men gillar svenska sedlar.

  Gilla

  • Tore

   Malmö styrs av socialdemokraterna dit röstade av Malmöborna.
   Hela Norrland är socialdemokratiskt.
   Stockholm styrs inte av socialdemokraterna.
   Utjämnimgsskatten är ett socialdemokratiskt påfund.

   Gilla

 • Peter Andersson

  Fast nu är det väl i huvudsak Stockholmare som sett till att tex detta utjämningsbidrag är nödvändigt.

  Gilla

 • Kungen

  Stockholmarna kan ju semestra i malmö då…..

  Gilla

 • Nisse

  Utjämningsbidraget till Malmö stad, är inte direkt riktat till malmöbor, utan en direkt följd av våra politiska ledares humanistiska och feministiska flyktingpolitik. Malmö har svämmat över av s k flyktingar, som vill bo nära sina landsmän.
  Dessutom har våra ledare centraliserat mycket och lagt myndigheter och ämbetsverk i Stockholm.
  Visserligen finns det några undantag, där man flyttat ut till glesbygden, i ett försök att skapa jobb där.

  Gilla

 • Tore

  Samma folk som inte vågar öppna käften när dottern blir antastad i skolan av nySvenskar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: