Tidigare centerpartistisk nämndeman föreläste om jämställdhet – köpte och våldtog barn

BROTTSLIGHET. Den före detta centerpartisten och nämndemannen i Göteborgsområdet, Denny Olofsson, arbetade med ungdomsidrott och kämpade för kvinnor och jämställdhet. Samtidigt sparade han på våldtäktsnoveller om barn och våldtog en minderårig flicka, skriver Göteborgs-Posten

Denny Olofsson

Denny Olofsson, har de senaste 20 åren arbetat med barn- och ungdomsidrott inom Svenska Idrottsrörelsens studieförbund (SISU). Han har också bedrivit massageverksamhet för barn och vuxna.

Olofsson har inom idrottsvärlden gjort sig känd som kvinnokämpe – och att han föreläst aktivt om jämställdhet, etik och värdegrund inom idrottsrörelsen. Något han också själv delvis försökte lyfte fram i rättegången.

– Det jag tycker är viktigt är att kvinnor och tjejer tar plats i svensk idrott. Om man hade gjort research på vad jag gjort som varit bra, så hade ni sett vilken nytta jag har gjort, sade Denny Olofsson i rättegången.

I tingsrätten dömdes Denny Olofsson till fyra års fängelse för flera fall av våldtäkt mot barn, femton fall av köp av sexuell handling av barn samt sexköp av en annan utsatt kvinna.

Denny Olofsson överklagade senare domen om våldtäkt mot barn till hovrätten, men dömdes även här för samma brott. Hovrätten valde dock att sänka straffet till tre och ett halvt år.

Straffsänkningen motiverades med att Denny Olofsson sannolikt kommer få svårt att få jobb igen inom ungdomsidrotten efter fängelsedomen. Man skriver att: ”Han sannolikt (kommer) att ha svårt att få liknande uppdrag i framtiden. Hovrätten anser att detta motiverar en reducering av straffvärdet med fyra månader, dvs. till tre år och sex månader”.

-Pettersson undrar vad hovrätten menar? Svårt att få liknande uppdrag i framtiden! Herr Olofsson ska aldrig någonsin ha liknande uppdrag…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Tidigare centerpartistisk nämndeman föreläste om jämställdhet – köpte och våldtog barn

  1. Hittade Petterssons kommentar sent men som alltid är värda att kommenteras: ”-Pettersson undrar vad hovrätten menar? Svårt att få liknande uppdrag i framtiden! Herr Olofsson ska aldrig någonsin ha liknande uppdrag”-
    Denna brottsling kommer att få ont i ändan under sin tid som intern.

  2. Som någon skrev här i kommentatorsfältet, hade han varit SD:are hade varenda löpsedel hängt ut honom redan samt SVT, TV4 m fl.

  3. Hovrätten tycker synd om honom och sänker straffet. Inte ett ord om offrens lidande. Det sitter rätt mycket sossar i våra domstolar, så det förklarar nog den saken!

  4. Vad säger och tycker extremvänstern som alltid står och stått på de kriminella parasiternas sida om detta ?

  5. Dom som inte bryr sig om genustrams och jämställdhet är de som har den bästa riktiga värdegrunden baserat på sunt förnuft.

  6. Ständigt dessa hycklande ”feminister”/politiker/kvinnosakskämpar/ mångkulturivrare/… löjeväckande

  7. Som sagt, ytterligare en Kapten Klänning. Och oj! vad det tjatas om detta fall i medierna!…. tänk om det varit en Sverigedemokrat…Straffsänkning! I hel..ete, höj straffet och landsförvisa honomom! som man gjorde på Vikingatiden!

  8. Koranen har väl också berättelser om barn och Mohammed? Påminner mahr dvs systemet att föräldrar kräver pengar mot relation, om människohandel? Kan pedofiler få ett tempel av Mona Sahlin vid Medborgarplatsen om de är tillräckligt många röster?

  9. Kära trollet Agnes.Man kan inte ändra en sexuell läggning annat än med lobotomi möjligen Spring genast till närmsta bibliotek och läs på om detta.Sedan kan man undra hur man ens ids sitta och skriva sådana dumheter som du gör ”Agnes ”.Om du har barn vilket Gud förbjude hade du resonerat lokadant då ?

  10. Kapten Klänning, hög inom poliskåren, var också en hängiven feminist. Han utbildade poliser i jämställdhet och etik.
    De verkar engagera sig just i de ämnen, de personligen har problem med. Pedofiler söker sig ofta till jobb inom barnomsorgen eller ungdomsidrotten.

  11. Med tanke på vad han arbetade med så borde straffet vara det dubbla eftersom han utnyttjade sin ställning för att begå sådana brott, ”pedofiler fins oftast där barnen är tillgängliga” !

  12. När en man ser sig som feminist är det något lurt, titta på kapten klänning.
    En riktig karl är inte centerpartist inte det nya centerpartiet det som fanns innan Annie Lööf var något annat.

Kommentera