Anders Ygeman: Glöm lager med livsmedel, skyddsmasker och andra förnödenheter

TOTALFÖRSVAR. ”Glöm lager med livsmedel, skyddsmasker och andra förnödenheter”. Det är budskapet från inrikesminister Anders Ygeman (S). – Ett modernt försvar ska inte bygga på strukturerna från förr, sa Ygeman på Folk och försvars rikskonferens i Sälen den 9 januari 2017 skrev Dagens Nyheter, tyvärr bakom betalvägg.

Idag är her Ygeman (S) energi- och digitaliseringsminister och ansvarig för energipolitiken som omfattar frågor om tillförsel, distribution och användning av energi. Politiken bygger på att förena ekologisk hållbarhet, konkurrenskraft och försörjningstrygghet. I området ingår bland annat frågor om el-, värme- och gasmarknader, energieffektivisering och förnybar energi, såsom bio- och solenergi och vind- och vattenkraft.
Han är även ansvarig för digitaliseringen av offentlig sektor för att kunna erbjuda enklare, öppnare och effektivare service till alla, oavsett om användaren befinner sig i Sverige eller i utlandet. Digitaliseringspolitiken handlar också om att skapa goda förutsättningar för digital infrastruktur som till exempel bredband, digital post, digital identitet och 5G, och om att skapa goda förutsättningar för utveckling och användning av ny teknik så som data och artificiell intelligens. Arbete med att främja digital kompetens och digitalt ledarskap hör också till området.
-Pettersson säger att det känns tryggt, speciellt när det inte behövs beredskap och reservsystem…
***
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

19 thoughts on “Anders Ygeman: Glöm lager med livsmedel, skyddsmasker och andra förnödenheter

  1. Drygeman är en värdig representant för dårarnas paradis Sverige.
    Han är en av dem som bidrar till att Sverige blir till åtlöje i hela världen.
    T e x ;
    https://www.rt.com/news/485053-sweden-minister-russia-5g/
    Kan bara hålla med Pia Kjærsgaard omdöme om Sverige: ”Sjukaste landet i världshistorien”
    Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, ”Krävs fackmän inom psykiatrin” för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.

  2. Han har helt rätt om, vi kan säkerställa inhemsk produktion av det han inte vill ha i lager. Vi måste rusta upp jordbruket och se till att få pengar till aktivt jordbruk från EU. Inte betalt för att marken ligger i träda.
    Vad gäller sjukvårdsartiklar antar jag att vi har produktion av det mesta i Sverige. Betala tillverkarna för att ha ett större lager, så är det löst också.

  3. Men en ledare som statsminister så hade han direkt avskedat Ygeman i dag när dessa fakta kommer fram. Du hade fel – tack och adjö utan reträttpost!

  4. ”” Kalla krigets civilförsvar ska inte tillbaka ” Nej det ska väl
    bytas ut mot ännu fler odugliga politiker med fantasilöner?

  5. Ja vad trygga vi är med en massa SSU yngel och fler knackar på dörren som är ännu värre en dem sitter vid köttgrytorna nu. Vår framtid är mörk.

  6. Hoppas han får viruset och att hans underliggande sjukdom (psykisk instabilitet) ligger honom i fatet.

    Han är en farlig man och tyvärr har han makt…otäckt så det förslår.

  7. Bra att inte vårt grannland Finland tänker så, hoppas inte dom skänker/ säljer en enda skyddsmask eller liknande till oss.

  8. Mygelman Ljugeman är nog det rätta namnet för denne från S-sekten, en av dom alla med mycket sämre gener än den ursprungliga befolkningen

  9. Som man röstar får man också skörda !
    Sverige är sedan länge förlorat är det bara den absolut sista spiken i kistan som fattas sedan är allt över och en ny religion tar över rodret.

  10. Om han drar in de 150 miljoner/dag till ”muslimerna”
    så har vi råd med beredskapslager!

  11. En totalt digitaliserad värld förutsätter att alla system fungerar.Logistik kan man inte enbart hänga upp på så känsliga vägar.Jag tror att Herr Ygeman får ha reservplan A +B +C och tänka lite back to basic.Vi kommer dessutom att stå oss väldigt slätt med detta system om elnätet skulle slås ut över hela Sverige.Förakta inte gammal beprövad kunskap Herr Ygeman utan använd den istället i förnyad form.Man kan inte avveckla allt utan att ha något att ersätta det med.Därför står vi där vi står idag och har rumpan bar.

  12. Ungefär vad man kan vänta sig från Ynkeman. Har är inte den vassaste kniven i lådan.
    Och då vet man ändå att resten är slöa.

  13. Ygeman Ljugeman är som synes inte medveten om att annat än en ryssinvasion kan knäcka Sverige.
    På tal om invasion så finns det en invasion som började långt innan Covid19 och kommer fortsätta långt efter också som är långt mer oroande.

Kommentera