”Rysk nätattack” kom från svensk mormor och Facebook-grupp


RIKETS SÄKERHET. Den socialdemokratiske toppen Anders Ygeman var mellan 2014–2017 inrikesminister under Stefan Löfven (S). I samband med flyktingkrisen hösten 2015 syntes han var och varannan dag eftersom säkerhetsfrågan låg i hans politiska portfölj. När IT-skandalen på Transportstyrelsen exploderade så hotade Alliansen med att väcka misstroendevotum mot honom eftersom han ansågs vara en fara för rikets säkerhet. Ygeman valde då att självmant lämna sin post och fick i stället uppdraget som gruppledare i riksdagen.

Det dröjde dock inte länge förrän herr Ygeman var tillbaka vid grytorna, nu som energi- och digitaliseringsminister. Som digitaliseringsminister delade Anders Ygeman (S) med rubriken ”Ygeman mål för rysk nätattack”. 

Inlägget som Ygeman delade handlade om 5G-utbyggnaden och fick långt många fler kommentarer än vanligt. Enligt SVT spåras merparten av kommentarerna till en svensk Facebook-grupp, där administratörer uppmanat medlemmar att kommentera inlägget. Kvinnan bakom Ygemans Facebook-tråd heter Katarina Hollbrink, 64. Hon bor på Södermalm i Stockholm och beskriver sig som en vanlig svensk mormor som är orolig för strålning. Hon blev förvånad över ministerns utspel.

Ygeman säger till SVT att hans stab gjorde bedömningen efter att man sett ”tydliga tecken” på aktivitet från Ryssland.

-Pettersson konstaterar att Anders Ygeman fortfarande är en fara för rikets säkerhet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “”Rysk nätattack” kom från svensk mormor och Facebook-grupp

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: