”Rysk nätattack” kom från svensk mormor och Facebook-grupp

RIKETS SÄKERHET. Den socialdemokratiske toppen Anders Ygeman var mellan 2014–2017 inrikesminister under Stefan Löfven (S). I samband med flyktingkrisen hösten 2015 syntes han var och varannan dag eftersom säkerhetsfrågan låg i hans politiska portfölj. När IT-skandalen på Transportstyrelsen exploderade så hotade Alliansen med att väcka misstroendevotum mot honom eftersom han ansågs vara en fara för rikets säkerhet. Ygeman valde då att självmant lämna sin post och fick i stället uppdraget som gruppledare i riksdagen.

Det dröjde dock inte länge förrän herr Ygeman var tillbaka vid grytorna, nu som energi- och digitaliseringsminister. Som digitaliseringsminister delade Anders Ygeman (S) med rubriken ”Ygeman mål för rysk nätattack”. 

Anders Ygeman, en grekisk tragedi för vårt land

Inlägget som Ygeman delade handlade om 5G-utbyggnaden och fick långt många fler kommentarer än vanligt. Enligt SVT spåras merparten av kommentarerna till en svensk Facebook-grupp, där administratörer uppmanat medlemmar att kommentera inlägget. Kvinnan bakom Ygemans Facebook-tråd heter Katarina Hollbrink, 64. Hon bor på Södermalm i Stockholm och beskriver sig som en vanlig svensk mormor som är orolig för strålning. Hon blev förvånad över ministerns utspel.

Ygeman säger till SVT att hans stab gjorde bedömningen efter att man sett ”tydliga tecken” på aktivitet från Ryssland.

-Pettersson konstaterar att Anders Ygeman fortfarande är en fara för rikets säkerhet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “”Rysk nätattack” kom från svensk mormor och Facebook-grupp

  1. För Stenbock var detta inlägg intressant läsning.
    Bodde ju inte under större av delen av de åren,i gamla dåvarande Sverige,och denna pajas är en som i stort var/är okänd för mig !
    Nog är den mannen i stil med Södertäljemaffian.
    I och för sig inte märkligt när man ser hans karriär,och meritlista.
    Hela regeringen tycks mer eller mindre bestå av kriminella i Abzurdistan.

  2. Minns att det någon gång på 80-talet var en clown som ställde upp i franska presidentvalet men som hoppade av när han var på väg att vinna. Här har vi Fyrtornet och Släpvagnen i form av Ygeman och Mollgan och lägger man till Rövén vad får vi då? The Three Stooges… men inte hoppar de av inte. Här får vi dras med pajaser vid makten.

  3. En statsminister som ser nazister så fort han tittar sig i spegeln och en inrikesminister med förföljesemani vad blir det?
    En feministisk regering.

  4. Anders Ygeman vars arbetslivserfarenhet inskränker sig till att ha arbetat i kassan på Konsum i Rågsved en HEL(?) sommar

    • Konsum i Rågsved??? Minns inte ens att det funnits ett Koppra i Rågsved men kanske beror på att Ygeman jobbade där att de inte finns kvar 😀

      • Jag tror han staplade konservburkar på Konsum i Högdalen och att han efter det kallade sig försäljare, men något yrke har han aldrig haft…

    • Han var nog genusexpert. Det verkar som han har den typen av kunskaper man kan förväntas av en genusexpert.

Kommentera