Favorit i repris


Från Södertäljepolisens Facebook 

För två veckor sen skrev jag om att vi biträtt Kronofogden med att utmäta en lyxbil från en ledarfigur i Södertäljes kriminella nätverksstruktur.

Nu har vi gjort det igen.

Natten mot lördag fick en man, även han en av nyckelfigurerna bland livsstilskriminella i Södertälje, se sin bil bli bortbärgad efter att Kronoinspektörer utmätt den. Kronoinspektörerna biträddes av våra mer än dugliga områdespoliser då utmätningen bedömdes kunna leda till våldsamheter.

Södertäljepolisen bild av beslaget

Lyckligtvis stannade det vid heta känslor och viftande med kränkhetskortet, vilket vi med gott samvete helt kunde bortse ifrån i den här situationen. Mannen och hans sällskap för aftonen fick vackert plocka ihop sina lösa ägodelar och promenera från platsen.

Mannen som nu blev av med sin bil är väl bekant med brukaren av den förra bilen och har själv skulder till staten på cirka en miljon. Han är givetvis väl medveten om vad som hände för två veckor sen. Lockelsen att fortsätta köra omkring i sin statussymbol kanske blev övermäktig, eller så kanske tanken att ”det händer aldrig mig” spelade in. Hur som helst kommer nu ytterligare ett antal brottsoffer inom kort få hela eller delar av sina skadestånd som mannen är skyldig på grund av sin brottslighet.

Inlägget för två veckor sen seglade upp som det mest gillade inlägget på flera år för vår del. Vi hämtar naturligtvis styrka och glädje av att känna uppskattning från er, men det som är än viktigare är att varje delning och varje ”gilla”-markering gör att inlägget sprids till en större krets än den som tryckt på knappen. Det tidigare inlägget har i skrivande stund nått ut till över 47.000 personer.

För vissa kategorier av brottsutsatta, exempelvis för kvinnor och barn som utsätts för våld i hemmet och för människor som utpressas av kriminella, är förtroendet för Polisen helt avgörande för att över huvud taget göra en anmälan. Får vi inte kännedom om brott, får vi heller ingen chans att hjälpa till.

Jag vill tro att även åtgärder som de här tillsammans med Kronofogden, där vi visar hur engagerade och samarbetande myndigheter gör det jobbigt att inneha yrkestiteln ”grovt kriminell”, kan påverka människor som annars inte gjort en anmälan att våga göra det. Därför är spridningen i vissa avseenden viktigare än åtgärden i sig.

Återigen – TORE 3 handlar om att stärka det legala och goda i samhället och göra det svårt att vara kriminell.

I lördags blev det svårare för ännu en.

Inspektör Johan Siverland

-Pettersson säger till polisen, bra gjort, fortsätt ta bilar och börja även beslagta bostäder, krogar med mera…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


11 responses to “Favorit i repris

 • Kenth Andersson

  Idag har denne kriminella parasit en ny bil i sin ägo !
  Patetiskt, så länge importerade brottslingar finns i landet så blomstrar bilförsäljningen av lyxbilar och vapenhandel.

  Gilla

 • Tony

  Tror att han borde hålla sig till kameler, fordon är inte till för
  Mena folk.

  Gilla

 • Olof.p

  Så länge vi har lycksökarna från Mellanöstern här, kommer vi att ha kriminalitet. Det är bättre att slänga ut dem ur Sverige än att ta deras bilar. Imorgon har de en nya bil.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Utmät Morgan Johanssons Folkutbytets Försäkringskassa, som är världens största pyramidspel bedrägeri mot vita människors egendom.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Jag har en dröm: att polisen ska sluta utfärda svenska pass till aliens

  Gilla

 • Sea Gull

  En stor eloge till Johan och andra poliser, likaså till Kronofogdemyndigheten. Ett bra exempel som visar, myndigheterna behöver varandras kunskaper och hjälp❤️!

  Gillad av 1 person

 • age

  ”En spott i havet”!

  Större delen av Södertälje ägs i alla fall av den sekten!

  Sekten har byggt sin ekonomi, delvis med hjälp av eget
  ”banksystem” = ”plastkassen”?

  Men de började i mindre skala:
  De slog ner och rånade min pappa när han hämtat ut
  sin pension på dåvarande Posten.

  => Han dog senare av skadorna.
  Sekten, Södertäljenätverket, f.d. jugoslaver, turkar,
  syrier eller syrianer – eller vad de kallas är inte
  mina favoriter.

  Gillad av 1 person

 • Tore

  En av få myndigheter som gör sitt jobb utan genus och feminist dravel, och dom gör det bra
  Ja så länge dom inte knackar på min dörr.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: