Plastpåsarna kommer tillbaka

MILJÖ. Staden San Francisco i Kalifornien, USA har ändrat sitt trettonåriga förbud mot plastpåsar och kommer nu i stället att förbjuda de återanvändbara väskor och tygpåsarna som stadens ledning en gång kämpade för att införa. 

San Francisco. Wikipedia

Staden tillkännagav bytet den här veckan som en del av sin plan för att begränsa spridningen av coronavirus. Att hindra kunder från att ta med sig återanvändbara väskor, muggar och andra hushållsartiklar i butikerna antogs som en åtgärd ”för att förhindra onödig kontakt”.

San Francisco är inte det enda stället som har äntrat på sin återanvändningspolitik, men det är den mest överraskande. Staden låg i framkant när det gällde att förbjuda engångsplastpåsar 2007.

På den tiden kopplade San Francisco plastpåsar till många problemen, som skräp, klimatförändringar, oljeförbrukning och för att äventyra livet i havet.

Coronaviruset har ändrat på allt detta. Kalifornien är en av de stater som är mest drabbade av viruset och rapporterar 10.000 fall och 200 dödsfall på sin befolkning på nästan 40 miljoner.

Läs mer på The Washington Times…

-Pettersson säger att plastpåsar är bra, men att slänga dem i naturen är dåligt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Plastpåsarna kommer tillbaka

  1. Gaystaden nr 1 tror nog att plastpåsar fungerar på samma sätt mot Corona som kondomer gjorde mot AIDS 🙂

    • Tobbe:
      När jag läste dina rader slog mig att när HIV var något nytt,rådde liknande hysteri som dagen.
      Att just San Francisco drabbas hårt,har kanske här sin förklaring ! Dels bögar och dels Kinakvarter,där de kan käka sina hemlands delikatesser,av hundar,katter,ormar och sniglar !

  2. Plastpåsar hör inte hemma i naturen. Det vet flertalet uppfostrad svensk från 5 årsåldern.
    Vad invällarna vet o kan angående sopsortering vet SvenskMan77.
    Denna är obefintlig. Återigen det ända muhammed kan läsa är ordet bidrag.

  3. Herrejävlar vilken baksmälla.

    Tydligen saknar amerikaner i gemen förmåga att packa sina egna varor och flera butikskedjor har meddelat att deras personal inte kommer att packa i medhavda påsar och väskor.

  4. Ska man skratta eller gråta över galenskapen.?!

    Denna artikel borde sändas till var och en i Miljöpartiet för kännedom.

    • Att en miljömupp skulle ta till sig något sådant, är helt jämförbart med att en muslim skulle ta till sig bibeln…

      • Hehe kan inte skada att gnugga verkligheten i pannan på stolpskotten.

Kommentera