”Ensamkommande flyktingbarn” flyttas från grekiska läger

INVANDRING. Vidarebosättning av 1600 ensamkommande barn i grekiska flyktingläger har påbörjats. Samtidigt öppnas hotellrum på de grekiska öarna för att ta emot personer som tillhör riskgruppen för coronaviruset, rapporterar Europaportalen.

Ylva Johanson (S) skrattar, kanske åt sin lön som är 245.000 kronor i månade plus 40.000 i tillägg. Under sina år som EU-kommissionär tjänade Margot Wallströms sammanlagt 23,5 miljoner kronor – efter skatt. Det lönar sig att vara politiker. Foto: Anders Henriksson CC-Licens

Åtta medlemsländer är beredda att ta emot 1600 ensamkommande barn från de grekiska flyktinglägren, dock inte Sverige.

Migrationskommisionär Ylva Johansson (S) berättar vid en videolänkad pressträff under fredagen att de första barnen flyttas innan påsk. – De förflyttas just nu till ett center för att sedan kunna flyttas vidare till andra medlemsländer, detta är rekordsnabbt under rådande omständigheter, säger Johansson (S).

Utöver ensamkommande barn ska personer som tillhör riskgruppen för coronaviruset också flyttas från lägren.

– Läkare utan gränser tror att det handlar om ett tusental personer. Vi [EU-kommissionen i samarbete med grekiska myndigheter] har iordningställt hotellrum och lägenheter på öarna som man kan flytta personerna till snabbt.

Vad gäller EU:s framtida migrationspolitik menar Ylva Johansson att förslaget, som sedan tidigare har haft deadline till innan påsk, kommer att levereras i tid.

– Vi har våra förslag i princip framme. Huruvida man ska lägga fram den här typen av förslag när ministrarna inte träffas utöver videolänk är däremot en annan bedömning.

-Pettersson undrar om det är samma typ av ”flyktingbarn” som vanligt, det vill säga ljugande unga män som gillar att kasta sten när de inte får som de vill, de borde skickas hem och inte in i Europa…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “”Ensamkommande flyktingbarn” flyttas från grekiska läger

  1. Men hur trovärdiga är Sverige där, 1600 det kommer det ju in
    i Sverige på tre veckor nu mitt under corona krisen ??
    Sverige lotsas att man inte tar emot flyktingar nu, men
    det är ju precis vad dom gör!

    Hur kan asylrätten stå över ett livsfarligt virus??

  2. Inte Sverige ?
    Inte ropa hej förrän man är över bäcken.
    Går aldrig att lita på en kommunist, Ylva Johansson kan snabbt ändra sig.
    Är personligen helt övertygad om att dagens Islamistiska satelitstat Sverige kommer att förbarma sig över dessa s.k ensamkommande barn i helskägg.
    Slaget är förlorat.
    Åter en ny Coronadag !

Kommentera