Somalier märks i Norge också

PANDEMI & INVANDRING. Nyligen kom siffror som visar att människor som är födda i Somalia drabbas hårdast av coronaviruset bland invandrare i Norge. Av de 4655 personer som har diagnostiserats med koronarinfektion i Norge är 829 personer födda utanför Norge.

201 av dem är födda i Somalia, skriver norska Folkhälsoinstitutet enligt NRK.no.

Nöjd somalier,kostar de danska skattebetalarna 219.000 kronor per år i snitt. Syrier är också ”duktiga” Jag har fått uppgifter att mannen på bilden är från Jemen, och från Afghanistan, att han är arab osv. men jag vet…  ..

De betonar att fördelningen av rapporterade fall av covid-19 efter kön, ålder, infektionsort och födelseland till stor del är ett uttryck för hur många som testas. – Vi ser ändå att det finns flera grupper som kan vara mer utsatta, bland andra invånare födda i Somalia, skriver Institutet för folkhälsa.

-Pettersson gissar att det beror på flera faktorer, många invandrare har sämre allmänhälsa än infödda nordbor, de bor trångt, röker vattenpipa och röker tobak mer än norrmän och svenskar å andra sidan borde deras genomsnittsålder vara lägre. Mörka människor har dessutom svårare att få i sig D-vitamin i vårt solfattiga klimat, det är därför vi är ljusa…

Jag tror helt enkelt att somalier passar bättre i Somalia under Afrikas sol…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

7 thoughts on “Somalier märks i Norge också

  1. Tufft att vara Somalier i dessa tider men de heltäckande kvinnorna behöver i alla fall inga munskydd !
    Vidrigt patetiskt snyftande om denna grupp av s.k svenskar, äldre äkta svenskarna på dagens vårdboenden som byggt Folkhemmet till dagens mångkulturälskande landsförrädare talas det mycket sparsamt om.

  2. Det kan finnas en koppling mellan d-vitaminbrist och luftvägssjukdomar (även flera andra sjukdomar).

    Sant är att somalier men inte bara de utan många människor med mörkare hud (ja t o m mörk ögonfärg) får hälsoproblem i solfattiga vinterklimat.

    Det här kommer vi inte få höra i Svt eller svensk lögnpress. Andra länder kommer belysa det. Sverige kommer bli mer o mer dysfunktionellt p g a ögner, förtiganden och förskjutande av verkligheten. Det viktiga är multikulturpolitiken, socialismen som t o m moderaterna tar efter.

    Det vore på plats att brett upplysa den somaliska befolkningen i Sverige att ADHD, utvecklingsstörningar m m hos dem beror på att mer än halva året i nordliga länder har svag solstrålning med negativa hälsoeffekter. Återvandring bör vara prioritet ett om man tänker på sin familj.

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Vitamin_D_and_respiratory_tract_infections

  3. GÖTT då vet vi vilka ”svennnar” och ”norrmän” som varit på lyx semester i I Italien…..

  4. SJUKASTE SJUKT !!!

    Regering med då Sveriges s.k ledare ( ledare 😂 ) tillåter än flera plan ifrån Addis Abeba ( Etiopien ) landa på Arlanda och Landvetter ( Sök på Arlanda med ex. Google, och sen ankomster, så ser ni vad som sker i Sverige !!! Flera plan i veckan med ca 300 misstänkta Corona fall ombord på varje plan ! )

    Detta NU !!! samtidigt som Stefan Löfven säger till svenskarna: TA ERAT ANSVAR, FÖR ATT FÖRHINDRA SPRIDNINGEN AV CORONA, DET ÄR MÄNNISKOR SOM DÖR I CORONA !
    Så välkomnar han plan med misstänkta Coronafall rak in i Sverige.

    FY FAN för detta sinnessjuka beteende, som kan få ditt barn eller föräldrar att DÖ !

    Ansvar….vilken falsk hycklande orm 🐍 !!!

Kommentera