Regeringen vill ha ökad makt och hoppa över riksdagen

PANDEMI. Regeringen vill ha kraftigt ökade maktbefogenheter för att bekämpa coronapandemin i landet, rapporterar Expressen. Man har tagit fram en lagrådsremiss och vänt sig till oppositionen för att få stöd för förändringen. ”För att skyndsamt och utan fördröjning kunna fatta det beslut som krävs för att begränsa spridningen av coronaviruset i landet vill regeringen nu ha ökade maktbefogenheter”

Regeringen vill att den nya lagen, som ger den ökade maktbefogenheter, införs omedelbart och ska gälla i tre månader. Syftet är kunna fatta snabba beslut kopplat till coronapandemin utan att vända sig till riksdagen.

-Pettersson säger att regeringen,S+Mp, fick 32,67 procent av rösterna i senaste riksdagsvalet och har redan mer makt en de förtjänar. Dessutom har riksdagen dragit ned till 55 ledamöter och det kan inte ta mer än någon timme att samla ihop 55 st boende i närheten för att rösta.

Jag undrar dessutom om statsminister Stefan Löfven (S) glömt att han nyligen kritiserat Ungerns premiärminister Victor Orban som har egen majoritet i parlamentet för att ha rundat Ungerns parlament för att kunna styra på samma sätt som Löfven vill. Löfven tror tydligen att dubbelmoral betyder dubbelt så bra. Stefan Löfven borde läsa på om 1930-talet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

58 thoughts on “Regeringen vill ha ökad makt och hoppa över riksdagen

  1. Att SD givit sitt medgivande till förslaget
    gav en allvarlig ökning av min hjärtfrekvens!

    => Jag blev mycket förvånad och besviken!
    Var det ett missförstånd?

    Hur går det med kontraktet som socialdemokraterna
    har med muslimerna sedan 1999?

    Ska muslimerna få ännu mer makt i Sverige?
    Ska vi importera fler muslimer?
    Ska vi fortsätta att vara ”tysta”?
    Ska vi rädda Vårt Fosterland?

    Håll Sverige Rent!

  2. Plötsligt kommer 1600 ”ensamkommande barn” hit från grekiska läger på grund av Corona.

  3. Den makten kommer dom aldrig att släppa ifrån sig igen,
    den som tror det tror på sagor.

  4. Aldrig! Det behövs en gemensam strategi i riksdagen, inte mer makt åt denna bedrövliga regering! Politikerna kan väl finnas på plats nu i dessa tider. Isolera dem i riksdagshuset från Coronaviruset, och dessutom ska de inte släppas ut igen förrän de fått Sverige på fötter igen!

  5. JÖK-partierna drar nytta av och vädrar morgonluft i dessa Coronatider inför valet 2022!

  6. SD och KD samtycket till förslaget M tycker så där och V måste läsa på mer !!!!!!!!!!!
    Hink och spade gäller i den svenska politiska sandlådan.

  7. Läste också att SD O. KD var positiva,till ett nytt N-Korea här uppe i
    Norden !!
    Med en så överväldigande majoritet utan förbehåll,har vi skaffat en egen halvfeministisk ”Stefan Kim Jong” I Abzurdistan ! ;(
    Lycklig Stenbock och alla vi jämnåriga ….plågan blir för vår del kort.!

    • Från obekräftad källa meddelas att Stefan Löfven längtar efter att få utbyta politiska idéer med sin själsfrände i öster och bli inte förvånad om Löfven snart bjuder in diktatorkollegan Kim Jong-un till Sverige med orden ….

      https://i0.wp.com/pbs.twimg.com/media/DEIlkQkWsAA5N2a.jpg

      Bildkälla: toklandet,wordpress,com

      Men ankomsten till Sverige kan bli något fördröjd eftersom uppgifter i den sydkoreanska tidningen Chosun säger att kommunistledaren Kim Jong-un flytt huvudstaden Pyongyang i skräck för att smittas av coronaviruset.

      Han har satt sig själv i säkerhet på sitt lantliga sommargods i Wonsan i provinsen Kangwon, Nordkorea. Uppgifterna grundar sig enligt tidningen på en analys från Sydkoreas underrättelsetjänst.

      Källa:

      https://samnytt.se/uppgifter-kim-jung-un-har-flytt-pyongyang-i-skrack-for-corona/

  8. Från Sverigedemokraterna är det tummen upp…stämmer det verkligen.?!

    ”Regeringen begär att få utökad makt att ta beslut utan riksdagens medgivande i kampen mot coronaviruset, rapporterar Expressen. Från bland annat Sverigedemokraterna får förslaget tummen upp. Men stenhård kritik förs också fram i sociala medier. ”Underminerar en nu viktig demokratisk förankring”, skriver Gunnar Hökmark (M) på Twitter.”

    https://nyheteridag.se/regeringen-vill-ha-okad-makt-i-kampen-mot-coronaviruset/

  9. Kungen kunde träda fram och ta makten med en statskupp i Sverige. Jag har 1000 gånger mer förtroende för kungen än idioten Löfven.

    • usch, den ena är vår största o högsta socialbidragstagare och den andra är vår största o högsta socialdemokrat! Som att välja mellan pest o kolera

  10. Det betyder undantagstillstånd.
    Pettersson kan när som helst stängas.
    Tidningar kan stängas eller censureras.

    • Tror sossar vill införa Nazimen ingen
      Dom har ju sinna rötter där i från.
      Vi gamla och sjuka hamnar väl i gaskammaren snart…
      Tänk vad pensionspengar dom spar
      Och kan höja sina lönner mer

  11. Nu är vi ute på farliga vägar.Dra i handbromsen Jimmie för vi vet inte var denna resa slutar.

    • Märkligt att han litar så blint på regeringen. M har åtminstone lite sans och vill tidsbegränsa eländet. Det var det absolut läskigaste jag har hört från regeringens sida. Ge dem lillfingret…

      Aldrig ge en regering makt utöver grundlagen. Det bådar inte gott att det ens kommit upp som förslag. Det visar bara på hur slöa politiker är, de ska ta mig den jobba 24/7 nu för att lösa det här. Det ska inte hänga på att vi tvättar händerna!!

  12. SJUKASTE SJUKT !!!

    Denna vägen mot total diktatur i storglobalismens anda, att skita i Sveriges grundlagar, att ta bort all demokrati och kunna terrorisera svenskar för egen Socialdemokratisk vinning.
    Så skyller de på att Hitler var en diktator som var världens hemskaste människa, medans de jobbar precis för att komma dit med, med diktatur, förföljelser, terror och skrämseltaktik, men gör allt för att dölja innebörden mer sitt agerande.

    FY FAN 😡….se vad som sker och TÄNK !

    Se nedan vad som sker, fundera sen…är det för att minska risken för Coronan, eller för att döda demokratin som han vill ändra i grundlagen och bli en ny diktator.

    Ändrar i grundlagen, är det första klara beviset på att landets demokrati är borta och diktaturen är nu verkligen här.

    TÄNK SJÄLVA !!!

    Regering med då Sveriges s.k ledare ( ledare 🤮 ) tillåter än flera plan ifrån Addis Abeba ( Etiopien ) landa på Arlanda och Landvetter ( Sök på Arlanda eller Landvetter, med ex. Google, och sendan ankomster, så ser ni vad som sker i Sverige !!! Flera plan i veckan med ca 300 misstänkta Corona fall ombord på varje plan ! )

    Detta NU !!! samtidigt som Stefan Löfven säger till svenskarna: TA ERAT ANSVAR, FÖR ATT FÖRHINDRA SPRIDNINGEN AV CORONA, DET ÄR MÄNNISKOR SOM DÖR I CORONA !
    Så välkomnar han plan med misstänkta Coronafall rak in i Sverige.

    FY FAN för detta sinnessjuka beteende, som kan få ditt barn eller föräldrar att DÖ !

    Ansvar….falsk hycklande antidemokratisk Judas !

    • Uppdatering, mer info:
      De väljer väg via Amsterdam….allt för att dölja den totala katastrofen, underkastelsen och välkomnande av än mer Corona samt än fler livsfarliga sjukdomar och brottslingar.

      Sveriges s.k styrning är Sverige och svensk fientlig ! 😡

  13. Som Pettersson menar och det är märkligt av regering att så häromdagen släppa sitt regeringsmedia för ett sedvanligt hat-drev mot Ungerns regering i samma sak-fråga som dessa själva nu lägger fram i riksdagen.

    Emellertid angående Svensk regering och detta rykande förslag till riksdagen är endast till för att täcka upp den nu förväntade spiralen av personer som kommer att avlida i aktuella virus-sjuka.

    Min vy, får regeringen ett ja till sin sak blir argumentet vid sammanställning av händelseförloppet något i stil med -vi gorde allt vi kunde
    Får regeringen nej till sin önskan blir argumentet istället – vi gorde allt vi kunde trots att vi hindrades av riksdagen.

    Om det Svenska folket ska få sitt välförtjänta lung och ro med sin framtid och de-sinas framtida liv är det icke helt fel att börja fundera hur valsedeln ska placeras vid nästa riksdagsval,
    Nej och det är ej likgiltigt hur valsedeln placeras tag en titt på nu nämnda vårt regerings-hat Ungern ett Ungern i frihet med ett riktigt juste drag framåt med socialismen klokt placerad i ett och sitt egentliga, hörne

  14. Smart drag av de odugliga.
    Om de inte får igenom detta, vilket de inte borde, kommer de kunna skylla sin senfärdighet på oppositionen.

  15. Ivar Arpi skriver bra ledare i SvD. Om hur dåligt förberedda vi i Sverige har varit på detta med denna pandemi . Som förr eller senare skulle dyka upp. För så är det. Hur våra regeringar och myndigheter har varit frånvarande från att ha en god beredskap, likt våra grannländer. Hela ledaren här.

    Ivar Arpi:

    ”Löfven vägrar ta ansvar för beredskapskatastrofen”

    ”För den som följer SVT:s nyhetssändningar är den politiske kommentatorn Mats Knutson ett välbekant ansikte. En person som aldrig tar till överord eller hänger sig åt känslomässiga excesser. Som det anstår en public service-profil. Men onsdagens Aktuellt var ett undantag.

    Vid det här laget vet alla att Sverige inte har några beredskapslager längre. Det brukade inte vara så. Vi hade tidigare både civila och militära lager med nödvändiga mediciner, mat, andningsskydd och annan skyddsutrustning. Allt det som hade behövts just nu. Men nästan allt är borta. Sedan 2013 har sex statliga utredningar och rapporter alla riktat kritik mot svensk just läkemedelsförsörjning.

    Varför har inte regeringen gjort något åt den svenska beredskapen? Den frågan fick Stefan Löfven i Aktuellt. Hans svar var att de hade tillsatt ännu en utredning. ”Just den här situationen är ny för hela världen. Ansvarsutkrävande ska vi göra när vi är förbi det här så man kan se hela förloppet. Vad det var egentligen som gjordes och inte gjordes.”

    Ingen hade kunnat förutse den här pandemin, sägs det. Och det stämmer, men bara till viss del. I åratal har forskare varnat för att en pandemi av just den typ vi nu ser, kan ske. Man har då utgått från hur coronaviruset sars (sars-cov) spreds i ostasien 2003, eftersom det härstammade från fladdermöss och spreds via kinesiska djurmarknader. Låter det bekant? Man kunde förstås inte förutse exakt det som nu sker, men att en risk förelåg var rimligt att ta höjd för.

    Nästan varje given kris har en låg sannolikhet att inträffa, innan den inträffar, som Tage Danielsson sade om kärnkraftsolyckan i Harrisburg 1979. Efter att något inträffat är såklart sannolikheten hundra procent, vilket Danielsson så klokt påpekade. Det var så osannolikt att just den här pandemin skulle inträffa att Stefan Löfven rimligen inte kan ta ansvar för vår obefintliga beredskap, menar han själv.

    Vid varje tillfälle är det förnuftigare att gissa på att ett virusutbrott i någon del av världen inte utvecklas till en pandemi. Förnuftigare att vid varje given skärmytsling gissa på att det inte utvecklas till fullskaligt krig. Eller att den globala handeln inte slås ut och att livsnödvändiga leveranser till oss stoppas av våra grannländer. Eller att den globala uppvärmningen på kort tid går in i ett katastrofalt skede. Allt detta är osannolikt här och nu. Men att något av det sker är sannolikt.

    Därför har exempelvis Norge, Danmark och Finland behållit sina beredskapslager. Varför inte Sverige?

    Det finns inget lagom med Sverige i detta. Under kalla kriget försvarade vi vår neutralitet med ett starkt totalförsvar. Man planerade för alla eventualiteter, men främst för ett angrepp från Sovjetunionen. När det tog slut ändrade sillstimmet kurs. Den eviga freden inträdde. Försvaret lades i träda. När man privatiserade Apoteket glömde man av att staten har en plikt att skydda medborgarna i tider av kris. Privatiseringen var det inget fel på i sig, men hur kunde man tro att marknaden skulle ha intresse av att, utan någon utsikt till trolig försäljning, lagerhålla olika läkemedel? När nu krisen kom fanns inga buffertar. De gamla lagren ekar tomma.

    Beredskapslagren med skyddsutrustning lades på regionnivå. Nu är ett antal sjukhus hela tiden ett dygn bort från att sakna rätt skyddsutrustning.
    Just in time-systemet gäller andra branscher också, vilket har fått hela industrier att stanna nu. Den globaliserade ekonomins svagheter blottläggs.

    Att planera för vackert väder är ingen konst, men sjukvård, försvar och säkerhet tillhör trots allt en stats kärnuppgifter.

    Stefan Löfvens smitning undan ansvaret i Aktuellt var alltså droppen som fick Mats att rinna över. Omdömet från den annars så svale politiske kommentatorn var överraskande strängt:

    ”Alla bedömare är överens om att den svenska beredskapen försämrats kraftigt de senaste decennierna. Här vill inte Stefan Löfven ta något som helst politiskt ansvar trots att han varit statsminister sedan 2014 och trots att det inte har saknats varningssignaler. Och nu ser vi ju då, när beredskapslagren har avvecklats att det saknats exempelvis skyddsutrustning.

    Det hade varit den enklaste saken i världen för honom att ta ansvar för det, och blicka tillbaka för det är ett delat ansvar att den svenska beredskapen försämrats. Det är både socialdemokratiska och borgerliga regeringar som har medverkat till den situation vi befinner oss i idag.

    Den enklaste saken i världen.”

    https://www.svd.se/lofven-vagrar-ta-ansvar-for-beredskapskatastrofen

  16. Regeringen nyttjar Corona-krisen för att försöka tillskansa sig mer makt. Här är beviset:

    Hur många ÅR släpade man med fötterna innan man ens började se över terrorlagstiftningen?
    Hur mycket snabbare kunde man pressa igenom gymnasieamnestin?
    Hur har de hanterat coronakrisen hittills?

    Slutsats: Det är inte möjligheter och befogenheter, det är vilja och kompetens att agera i medborgarnas bästa intresse som saknas.
    (Från Flashback)

    • Tyvärr tror jag de flesta svenskar inte fattar allvaret i vad som händer nu.

      Det talas om utökade befogenheter i tre månader. Samtidigt säger nu Löven att Coronakrisen kommer pågå längre än så. Vad säger att de utökade befogenheterna inte förlängs på obestämd tid?

      • Tänk på det som nu sker:
        Vad regeringen gör är att söndra och härska;
        bryta ner den svenska identiteten genom massinvandring (över 100.000 individer/år), se till att hålla rättsystemet tandlöst mot kriminaliteten, inskränka yttrandefriheten (möten med nätjättarna, åtala och i vissa fall fängsla privatpersoner med regimkritiska röster. Partierna tävlar om att gynna olika etniska grupper för att vinna röster och skapa splittring.

        Blir det bråkigt nu, tex pga ekonomisk depression kan regimen använda sina utökade befogenheter att snabb stifta nya permanenta lagar för att inskränka yttrandefriheten och komma åt regimkritiker, ja även vanligt folk.

        Gammelmedia får nu ytterligare 200(?) miljoner skattepengar för att kunna fortsätta tala om för folk vad de ska tänka.

        Folk borde bli oroliga…

  17. Hela regeringen med vår folkvettslöse statsministern Löfven (S) i spetsen borde ägna c:a 37 minuter att se, lyssna och lära sig av en mycket kompetent sydkoreansk expert, nämligen professor Kim Woo-joo från Korea University Guro Hospital hur man med snabba och effektiva åtgärder vid rätt tidpunkt och i rätt ordning i inledningen av virusutbrottet i Sydkorea lyckades stoppa att corona-viruset fick okontrollerad spridning. I Sverige och många andra länder världen runt misslyckades man med det.

    De odugliga virrpannorna i ledningen för våra svenska myndigheter Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen, Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB), Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) m fl borde också lära sig av de goda resultaten som uppnåddes i Sydkorea.

    Videon nedan har på endast c:a en vecka gått från noll (0) till drygt 5,8 miljoner visningar. Intervjun med professor Kim Woo-joo sker på koreanska men videon har försetts med översättning (subtitle) till engelska. Fattar inte nötterna i vår svenska regering och dess odugliga myndigheter allting efter första visningen kan de väl spendera ytterligare c:a 37 minuter genom att köra videon en gång till. (Publicerades den 27 mars 2020)

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=gAk7aX5hksU&w=560&h=315%5D

    • Denna ödmjuka kille med stor kunskap och erfarenhet inom det vetenskapliga ämnet. Borde fler lyssna till. Både tidigare och nu.

      Det positiva är ju att många länder vill ta lärdom av hur Sydkorea har agerat i ett tidigt skede. Vilket är bra. Finland har ett nära samarbete.

      Sydkorea har 177 dödsfall registrerade på 52 miljoner invånare.

      Sverige har 358 registrerade nu på morgonen. På en befolkning på 10,3 miljoner.

      Så vilket av länderna som den lägsta per capita siffran på avlidna av eller genom Covid-19 viruset. Då på miljonen /inv. Får ni lista ut själva.

      Siffrorna är per land just nu, 3,4 eller 34,0.

      • Svensk media mörkar om allt Polen.
        Polen har nu 71 döda, på 40 miljoner.
        Genom snabbt stängda gränser och hela samhället.
        Alla permitterade får 80% av genomsnittslönen av staten.
        1 April började 13 pensionen delas ut, med löfte om 14 pensioner nästa år.

  18. Sist ett 30% socialistiskt regeringsunderlag begärde detta i kristider var på 30 talet i Tyskland! Vi vet alla hur det slutade. Furier Löven

  19. Hmmmm…. man kan ju undra hur dessa individer tänker, skall Sverige styras parti-vis i kristider, en koalition med vissa partier som knappt har mandat för att få finnas till. Först är det väl sjukvården och läkarskrået som skall rädda mot pandemin, sen är det ekonomer som bör se över ekonomin, osv…. osv. Partiernas förmåga känner vi till då de endast ser till sig själva först och folket sist.
    Riksdagen består däremot av alla partiernas företrädare, och får väl enl. grundlagen EJ förbigås då nya lagar och förordningar skall ses över.

    Behövs verkligen ingen som står över lagen, beslut kan fattas ändå.

  20. Kan kärnvapenmakter beordra avfyrning av långdistansrobotar via digital kommunikation borde Riksdagen t.o.m kunna rösta secure om de nu inte kan vara fysiskt på plats. Year of 2020. Nya Sozialdemokraterna måste vi se upp med.

  21. När det väl är för sent…
    Vad är syftet om det nu redan är för sent att förhindra massdöd?
    De har snackat om Förintelsen, men vad gjorde de själv när liv stod på spel?
    INGENTING!

  22. Är det en statskupp vi upplever nu, pga. att regeringen kommit till insikt om sin egen oförmåga att verkställa det som förväntas av dem. Kanske är det nu som den nya tideräkningen börjar. Kanske är det nu som vi bör gå ut på gatorna och säga ifrån, innan det är försent.

  23. Jag är oerhört intresserad av att få reda på vem som fört fram detta förslag. Tjänsteman eller politiker? Det är uteslutet att Löven kommit på detta själv, då han inte haft särskilt bråttom med någonting. Tvärtom satt han nyligen och förklarade hur grannlaga beslut om lagar skall förberedas där utredningar och lagråd var viktiga ingredienser.

    Jag tror det är panik i regeringen. Deras hittillsvarande saktfärdighet har kommit till tidpunkten för syn.

  24. Första steget till en folkdemokrati i socialismens namn. Nu viar sossarna sitt rätta ansikte. ”Bara de kan styra Sverige”. Riksdagen kan dra åt helvete.

  25. Spelar ingen roll om det så vore krigstillstånd i landet.

    De här idioterna har diskvalificerat sig så många gånger och ska definitivt inte under några som helst omständigheter ha mer makt!!

  26. Det här kallas att försöka räta byxbaken när man redan skitit ner sig. Det här kommer ungefär en månad för sent. Nu ha skiten träffat fläkten redan, och spridit sig. Det enda som det här syftar på nu är att se till att människor isolerar sig och dör i sina lägenheter eller hus. Sen kommer dom avskriva med olika diagnoser för att sedan, lång tid efter den tillsatta utredningen kommer att konstatera att alla har agerat korrekt, och gjort ”det som ansågs vara behövligt i situationen”. Därmed går det inte utpeka någon del av organisationen som brustit i sina förehavanden då man ej kunnat förutse den kommande situationen. Det är ungefär det som sas vid svininfluensan. Och med tillägget att”det går ej att påpeka någon enskild instans som går att utpeka speciellt, däremot är hela beslutsprocessen beklagasvärt förhastat sett i efterskott. Och dessa as litar svenska folket på?

  27. Detta är ett kvitto på att vi har ett beredskapssystem som inte fungerar. Ansvars- likhets- och närhetsprincip duger inte när skiten träffar fläkten. Våra myndigheter samordnar sig till döds i en genombyråkratisk och har i bästa fall endast ett ansvar för att – just samordna.
    Alla deras med vedermödor framtagna riktlinjer och ”råd” i samordningen, skickas tämligen oförädlade till Regioner och Kommuner. Dessa i sin tur skickar en hel del vidare till upphandlande entreprenör som i sin tur skall leverera enligt beställning.

    Ja ni ser ju själv. Det kan inte spela någon roll om Regeringen snabbt stämmer av sina förslag med Riksdagen och får ok.

    Btw så är väl Sverige ett av de länder som har starka synpunkter på Orban. Men skillnaden är ju att Orban har en majoritet med sig i parlamentet, vilket inte Regeringen har.

  28. Den högst troligen långsammaste regeringen någonsin tycker att riksdagen är en bromskloss? Om det inte vore så idiotisk hade det varit vansinnigt kul.

    Det finns i lagstiftningen rutiner om landet befinner sig i utsatt läge till exempel krig eller fara för krig; ”Krigsdelegationen består av riksdagens talman och femtio riksdagsledamöter som vid behov kan ersätta riksdagen om Sverige skulle vara i krig eller krigsfara. Talmannen är krigsdelegationens ordförande.” (Wikipedia)

    Man är väl nere på femtio typ riksdagsmän redan?

  29. Nu visar sej diktaturen i allt klarare dager. På vilket sätt bekämpar man corona viruset bättre om man inte samarbetar med alla partier? Löven har fått hybris. Detta måste bekämpas på alla sätt.

  30. Hur svårt ska det vara att samla alla riksdagspartiers företrädare till att föra samtal och ta gemensamma beslut, i den situation vi nu befinner oss i?

    Alla riksdagspartier vill nog lösa detta på allra bästa sätt, lindra, värna och skydda våra medborgare, med så mycket goda gemensamma krafter, som går att uppbringa.

    Det är att mana till en enad nationell samling. Som visar på ett samhälles styrka i svåra tider. Lägg bort partipolitiken nu.

    Att börja inkräkta på de demokratiska spelreglerna, för att vissa partier ( regeringen), ska få göra som de vill och hur de vill. Är definitivt inte att välkomna.

    Känns då som att en del partier vill framhäva sig och spela ”hjälterollen”, genom att inskränka på riksdagens demokratiska roll och rättigheter.

    Lustigt att regeringen vill införa något sådant, som man menar att vissa andra länder gör. Som man hela tiden själva, kritiserar och anser vara odemokratiskt.

    Nej…samla ihop alla riksdagspartier och samtala som vuxna. Det är hög tid för det nu.

  31. Eftersom kontraktet, som socialdemokraterna skrev med muslimerna redan 1999 lovar muslimerna :
    ”Positioner i alla viktiga styrelser i Sverige, inkl. Sveriges Regering”

    = så kommer muslimerna att få procentuellt högre makt i Sverige!

    Försök förstå vad det betyder !
    Vårt Sverige finns snart inte mer !
    – om socialdemokraterna får lämna över till muslimerna!

    Snälla!
    Läs om kontraktet så förstår du!
    Det finns här på bloggen och på:
    ”socialdemokraterna kontrakt 1999”

    //age

  32. Detta bådar inte gott,den globala diktaturen kryper allt närmare.Influensan används som ett verktyg.Steg för steg begränsar de folks frihet.

  33. Regeringens prio-1 är knappast att värna om befolkningen, utan att minimera skadorna för alla de felprioriteringar som de själva begått. Alla de misstag som ägt rum och som nu visar sig i form av dagliga panikåtgärder.
    Regimen är naturligtvis helt överordnad pöbelns intressen. Dessutom är ju den ”trojanska hästen” etablerad sen lång tid tillbaka, med regimens goda minne.

  34. Hur tänker man nu då? Ungern har genomfört detta och då är det fruktansvärt hemskt och odemokratiskt. Nu vill Sverige göra lika.

Kommentera