Nu ska svennarna hem

Regeringen satsar 100 miljoner av skattebetalarnas pengar för att få hem svenskar som valt att resa utomlands.

Säger inget om det, då stoppade flygresor och stängda gränser inte låg på bordet innan krispaketen öppnades. Å andra sidan var det i mitten på mars som resor med flyg började stoppas runt om i världen och av den anledningen undrar man ifall dessa ”svennar” som nu flygs hem för 100 miljoner är svenska turister eller ”svennar” som gjort besök i de länder de nyligen flytt från?

I TT:s telegram nämns länderna Peru och Indien. Lite längre ned står dock att läsa om svenska medborgare som vill resa hem. Just av den sistnämnda anledningen bör vi påminnas om hur hundratals ”svenskar” satt fast i Libanon när Israel genomförde en blockad mot landet 2006. För att inte tala om de hundratals ”svenskar” som fastnade i Somalia när ett av flygbolagen som flög till landet gick i konkurs. En av familjerna som satt fast bestod av tio personer, varav åtta barn. En vanlig familj från en av Sveriges förorter m.a.o.

Idag är det inte ovanligt att exempelvis afghaner publicerar inlägg på sociala medier när de befinner sig hemma i landet de alldeles nyss flytt från för sina liv. Frågan är var alla tusentals unga gymnasiestuderande män befinner sig när skolorna nu är stängda? Jag tvivlar på att någon svensk media tänker ta upp tråden och undersöka detta.

TT

13 thoughts on “Nu ska svennarna hem

  1. Tja, jag är i ett annat land då jag flytt från det socialistiska lögn och idiotvansinne som våldtagit allt förnuft i Sverige av dessa lögnens härförare och Dunning-Kruger ”ledare” (på idiotsidan av skalan). Det sista jag vill är att komma ”hem”. Förlåt, jag menar tillbaka.

  2. Hur ska vi kunna begära av GD och politiker att de ska förstå vad de har ställt till med, när de flesta är skolade teoretiskt och invaggade i de sju partiernas värdegrunder.
    Det blir inte bättre av att de är inröstade av väljare som röstar som deras fäder och där blott ett fåtal själva bildar sig en uppfattning om vad deras val kommer att innebära.

  3. När planen lyfter från Sverige kan de väl ta med sig några ministrar och myndighetschefer härifrån?

  4. Dom som fastnat i sitt gamla hemland kan stanna där. Dom är ju redan hemma 😄😄

  5. Sedan finns det väldigt många människor som redan har bokat en kommande resa, sedan tidigare, både med flyg och olika typer av inkvartering. Där man mister både det efterlängtade äventyret och kanske stora delar av det man redan har betalat för både transport och olika typer av inkvartering.

    Vilket även slår mycket hårt mot stora delar av turistnäringen. De företagen med alla anställda människor, som har sin sysselsättning och sitt levebröd utifrån den branschen.

    En inte så rolig och mycket olycklig effekt av detta med Covid-19 smittan.

    Fast nu är läget så och situationen som den är.Så nya resplaner får göras om, för många människor, inför en kommande bättre framtid. Där vardagen blir mer normal och man kan få planera ett nytt spännande äventyr.

  6. Sverige är nog Idiotins stamort på jorden, man kan dra valser
    om att man flyr från krig i ett land och sen resa på semester
    i detta land, allt på skattebetalarnas konto, och nu ska det
    satsas på att få hem dem..Och inte nog med det , nya förmågor
    väller in under tiden, Den enligt myndigheterna livsfarliga
    Corona, hamnar bara på andra plats i vad som är viktigt,
    viktigare än denna virus är rätten att söka asyl??

  7. ’flyktingar med särskillda behov enl. svensk social norm” då de ej förstår det svenska språket???
    eller rätt och slätt bidrags tjuvar men enl. svensk social standard, ”flyktingar med speciella behov”
    Men jaga och ta i från sjukersättning från svårt sjuka svenskar är ju speciellt riktad mot Svenskar som arbetat och betalt skatt.
    likhet inför lag är enbart för just,
    ja just det mig och dig !!
    som skall vara med och betala den här idiotiska cirkusen.

    • Likhet inför lagen gäller om man är skattebetalare eller om man har varit det tidigare, då jagas man med blåslampa efter varje krona man kan komma åt. Är man i landet bara för bidragen gäller en helt annan lag, då ska det ges ut så mycket som möjligt så att arbete inte lönar sig

  8. ujujuj det kommer bli dyrt när vi skattebetalare får slutfakturan efter Corona kaoset

    • Ja inte lär de tuffa missförstådda förortsgrabbarna dra många strån till stacken och när folk märker det så kan det bli tal om återvandring fortare än kvikt oavsett regering.

Kommentera