Frankrike beslagtar skyddsutrustning från svenskt företag

EU. Mölnlycke Health Care AB är ett svenskt företag ägt av Wallenbergsägda Investor AB till 96 %, övriga 4 % ägs företagsledningen. Nu har flera miljoner ansiktsmasker som tillhör det svenska företaget beslagtagits i Frankrike som infört exportförbud på skyddsutrustning.

Pressbild Mölnlycke

Mölnlycke har mellanlager i Frankrike och där finns fyra miljoner ansiktsmasker som företaget tillverkat i och importerat från Kina för att distribuera dem vidare till Spanien och Italien. Sedan den 5 mars har Frankrike infört exportförbud på sjukvårdsutrustning, skriver SvD bakom betalvägg.

-Pettersson säger att det är ännu en spik i EU:s kista, andra länder kan alltså inte lita på att det de skickar in i Frankrike kan tas ut igen.

Vad säger den store globalisten och EU-förespråkaren Frankrikes president Emmanuel Macron om detta? Har han blivit pirat?

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

33 thoughts on “Frankrike beslagtar skyddsutrustning från svenskt företag

  1. Mölnlycke Healh Care AB tyckte det var bättre att förvara sina produkter, visserligen tillverkade i Kina, nere i Europa istället för i Sverige.
    Dessa produkter har aldrig varit avsedda för den svenska marknaden, för i så fall hade de redan funnits här.
    Man skyller ifrån sig för att inte hamna i dålig dager.
    Så kallade svenska företag skiter numer högaktningsfullt i den hårdbeskattade lilla svenska marknaden.

  2. Överensstämmer helt med min uppfattning om fransmän!

    Stämmer också med den gamla kommunistiska ordslingan
    från revolutionen:
    ”Allt ditt är mitt – och det som är mitt det ger du f-n i!”

    Eller om de två bröderna som fick var sin tomt.
    Den ena började direkt bygga ett hus på sin tomt.
    Den andra satt och rökte vattenpipa och såg på.

    När huset var klart slog piprökaren ihjäl sin bror,
    ”byggaren” för att det var orättvist att han hade
    hus.

    => Sverige i ett nötskal?

  3. EU har väl utvecklats i fel riktning. Detaljstyrning kostar. För stort och dyrt i förhållande till positivt genomslag. Behövs hela denna byråkratiapparat, vad gäller höga löner, stor byråkrati, stora kostnader, stor penningfördelning och diverse ekonomiska stöd till olika projekt. Det behöver bantas ned. Jag ser gärna att EU kan bli en central, robust stödfunktion för exempelvis civilförsvaren i medlemsländerna inklusive vissa grundläggande uppgörelser i turism, import/export. Skattebetalare vill se ifall deras skatter används klokt. Det måste bli tydligt om EU:s miljonsatsningar i euro misslyckats eller lönat sig. Samma uppföljning, som saknas i Sveriges utlandsbistånd. GB hade kanske tur att brexit blev av, ”just in time” kanske? Jag har inget emot EU tvärtom, men skulle gärna se det i enklare form.

  4. EU har verkligen visat vad det går för och syftet med denna koloss. Det är inget annat än en samling odugliga individer som anser sej stå högt över vanliga medborgare, dikterar våra länders villkor och som har skaffat sej ohemula inkomster och fördelar. Nu hoppas jag på utvärdering och utträde ur detta ekonomiskt svarta hål.

  5. Frankrike numera Imperialism-Globalism med sin Comrade Tyskland är icke att leka med.

    Mölnlycke har givetvis säkert av ekonomiska politiska/Globalism-avvägande placerat sin lagerhållning i södra delen av Frankrike strax vid landet Schweiz stad Geneva.
    Kan nog vara ide att flytta ett kort snäpp liksom lämna Imperium, sådant har historiskt aldrig överlevt, till ett territorium med mera mänsklig förståelse Nationel sådan förståelse, som exempelvis grannen CH.

    Nej Imperiet-vill-vara Sverige kommer aldrig att lägga energi att samtala om Coradernas handlingar, Mölnlycke är i leken och får den tåla.
    Historik och vetskap och Comrad Marx föraktade svaga.

  6. Frankrikes president Emmanuel Macron uppskattar skyddsutrustningen som det svenska förtaget Mölnlycke tillverkar. Han kommer säkert att handtacka vår folkvettslöse statsminister Stefan Löfven (S) som på bilden nedan …

    https://www2.pictures.zimbio.com/gi/French+President+Emmanuel+Macron+Receives+c_epwmVyAR7m.jpg

    Bildkälla: Getty Images på zimbio,com

    … lite längre fram när franska corona-sjuka räddats till livet tack vare skyddsutrustningen som Frankrike konfiskerat, medan både vårdpersonalen och de smittade åldringarna insjuknar och dör i mängder i onödan i folkutbytets Sverige.

  7. Kritisera Ungern och Polen är en god gärning på högsta EU-nivå. Ingen vågar kritisera Frankrike eller Tyskland.

  8. Gå ur den penga slukande EU nu skall vi betala ca 55000000000 milijarder dela ut dom pengarna till alla fattig pensionärer som har varit med att bygga upp Sverige. Varför skall EU kommisionärer ha månades löner på 250 000 kr av skattebetalarnas pengar.NEJ SVERIGE UT UR EU OMGÅENDE………….

  9. I nöden prövas vännen, samt, numera också, Värdegrunden.
    Att vara sig själv närmast, är sannolikt en rimlig överlevnadsstrategi.
    Istället för insh’Allah har vi det gamla, goda uttrycket ”Gud hjälper den som hjälper sig själv”, även om svenskkulturförnekarna aldrig har hört det.

  10. EU som freds och samarbetsorganisation har verkligen visat sin stora brist och bräcklighet. När ett globalt Covid-19 virus, som nu färdas globalt över världen. Gör så att EU:s länder får lösa krisen på egen hand. EU faller ihop.

    Detta överstatliga samarbete, är alltså inte mycket till att hålla i handen när det blir allvar och kriser uppstår.

    Vad har EU för funktion då egentligen? Genom denna enorma kostnad som EU slukar från skattebetalare i de 27 olika medlemsländerna och den enorma byråkratin som är uppbyggd sedan många år. Vad fyller den för nytta?

    Vad får vi för pengarna? När krisen är här. Som en pandemi nu.

    EU måste rationaliseras och stöpas om radikalt som organisation. Om den ska ha någon framtid eller ens ska behövas. Idag har den alldeles för stora brister för att försvaras av människor runt om i Europa.

    Nedan EU:s dyrbara mål.

    ”Unionens övergripande mål är enligt fördraget om Europeiska unionen att främja freden, unionens värden (såsom frihet, demokrati och jämlikhet) och folkens välfärd.

    Unionen har som ambition att upprätta ett område med frihet, säkerhet och rättvisa utan inre gränser, en inre marknad med fri rörlighet för varor, tjänster, personer och kapital, en ekonomisk och monetär union med en gemensam valuta, och att verka för sina värden runt om i världen, bland annat genom en gemensam utrikes- och säkerhetspolitik.”

    • Fri rörlighet för varor fungerar ju inte som vi ser nu. Andras varor är fransmännens varor. Märkligt att man inte kan se skillnad på mitt och ditt!

  11. Synerligen egoistiskt från ” föregångarlandet” Frankrike,
    De skiter fullständigt i de andra länderna, och låter dem möta sitt eget öde utan EU hjälp, bara de får sitt.
    Så vart tog den ”solidariteten” vägen
    begär alla svenskt inbetalda pengar tillbaks av dessa förädare.

  12. äldreboendena drabbas hårt. alla vet varför.
    bullarna som jobbar där icke-skidåkande bidragstagande vårdpersonal.

  13. En gång i tiden hade Sverige beredskapslager för att klara kristider !
    Under 90-talet bestämde Sverige sig för att ta bort dessa lager eftersom det aldrig met skulle bli någon stor kris igen precis som 1925 när Sverige bestämde sig för att avrusta hela sin krigmakt eftersom det aldrig mer skulle bli krig igen vilket alla utanför begåvningsreserven vet att det blev 1939 men då var enligt landsfader Per-Albin Hansson Sveriges beredskap mycket god.
    Token gjorde som dåren sa !!!!!!

    • Håller med till 100%. Parentes: begåvningsreserven är ursprungligen en benämning på de i Sverige som förr i tiden inte hade råd att studera vidare men som var väldigt intelligenta. Det var då många som fastnade hela sina liv i relativt okvalificerade arbeten fast de egentligen hade begåvningsmässiga förutsättningar att genomgå högre utbildningar. De hade bara inte råd. De blev då kvar i begåvningsreserven. I dag tycks denna kunskap vara under avtagande och den ursprungliga betydelsen håller på att glida över i dess motsats. Dvs att de i begåvningsreserven skulle vara mindre begåvade. Bra om vi håller ordning på begreppen.

  14. Ett fullt giltigt skäl att lämna EU per omgående och stoppa utbetalningen av EU stödet !

  15. Därför röstade jag nej till EU. Visste åt vilket håll det skulle barka. Synd att SD ändrade sig om EU.

    • Hade inte spelat minsta roll hur svenskarna röstat, det var redan bestämt på förhand att Sverige skulle med !

    • SD har slutat driva frågan om utträde av praktiska skäl, det gör mer skada än nytta.

      Sverigedemokraterna vill reformera EU till förmån för ett mindre överstatligt och mer demokratiskt funktionssätt. Om det misslyckas bör vi överväga att se över medlemskapet säger SD nu och fortsätter med, Sverigedemokraterna vill kraftigt sänka EU-avgiften och minska EU-budgetens kostnader lika mycket. Sverigedemokraterna säger nej till alla EU-skatter. Från SD:s hemsida A-Ö.

      • Helt riktigt Pettersson! Tror dock man ska passa sig för att förneka att det även inom SD finns de som önskar sig att göra karriär inom EU och därmed verkar för ett bevarande av såväl EU som vårt medlemskap men med tanke på cirkusen runt Brexit var beslutet rätt som jag ser det men nu är vi i ett helt annat läge som infunnit sig förr eller senare iaf men kom nu pga coronaviruset. Därför bör man nog möjligen inta en annan ställning inför valet 2022 som jag ser det då sanningen om att ”the public memory is short” är än mer riktigt idag än när det myntades.

      • @Holden: Tror vi kommer att få se ett helt annat Frankrike snart då Macrons dagar är räknade.

      • Själv är jag emot SWEXIT. Jag ser hellre ett EUexit, det vill säga en återgång till frihandel utan kommissionen, ”parlamentet”, EMU och med vetorätt för medlemsstaterna. Frihandel är bra, överstatlighet förödande.

    • AFS driver däremot frågan om ett Swexit och en riktig återvandringspolitik !
      Blir definitivt en röst på AFS även i valet 2022 precis som i valet 2018 och i senaste EU-valet.

    • Ja och inte bara statsministern, vi behöver att bli av med
      alla politiskt tillsatta figurer och ersätta dessa med kunnigt
      folk, för det finns sådana!

Kommentera