Detta med kommentarer


Pettersson har vid åtskilliga tillfällen påpekat vikten av att kommentera på ett vuxet sätt i kommentarsfälten till inläggen. Klart att alla vuxna håller med i det avseendet.

Merparten gör också så, men några har svårt att vädra sina åsikter utan att använda svordomar, hat, hot och rent nonsens. Rätten till åsikter har vi dock, det ska vi ha och lite av detta togs upp i veckans avsnitt av Veckans Brott.

Programmet behandlade bl.a. Facebook-grupper som startats i syfte att verka som någon typ av grannsamverkan. I studion satt en person som startat just en sådan Facebook-grupp i en av Stockholms förorter. En grupp med syftet att varna boende för misstänkta bilar, okända personer som smyger omkring och eventuella brott som begåtts. Vid bordet satt också bisittaren, polisen Nadim Ghazale som inte alls uppskattar grupper som dessa.

Det finns en del att kommentera kring detta avsnitt.

 • Ghazale utgick ifrån att dessa Facebook-grupper ofta utmynnar i kommentarsfält där hat, hot och rasism tar över. Märk väl att det i programmet, liksom överallt annars, aldrig nämns det hat som flödar mot politiker från ett visst parti och vita svenskar, inte sällan från personer på vänsterkanten och personer med invandrarbakgrund.
 • Ghazale nämnde också att brotten inte ökat och att lokala Facebook-grupper därför saknar relevans, men glömmer nämna att polisen inte utreder ”enkla” brott som gör att boende i områdena känner en viss otrygghet och en ilska mot rättssamhället. Kan dessa ”enkla” brott förhindras genom att medborgare noterar vissa avvikelser i en Facebook-grupp, kan väl detta aldrig vara fel?
 • Man visade exempel på kommentarer som skrivits och sådana skrivs inte av vuxna människor i nyktert tillstånd.
 • Man nämnde dock inte hur stor procent av kommentarerna som ser ut på det viset och hur stor procent som är skrivna av vuxna på ett vuxet sätt och helt relevanta i sammanhanget.
 • Man lät också bli att nämna det enkla i att som anonym eller under fingerad identitet skriva direkt olämpliga saker i syfte att svärta ned en grupp, en sida eller en hel blogg och få dessa nedsläckta.
 • Frågan är om redaktionen på Veckans Brott granskade individerna bakom de konton från vilka de olämpliga kommentarerna skrivits?
 • SVT vore nu inte SVT om man inte intervjuade en kvinna som öste negativa utsagor om vissa Facebook-grupper. Ord som rasism och främlingsfientlighet rann som vatten ur hennes mun, mycket beroende på att den Facebook-grupp hon tidigare tillhört visade bilder och signalement på människor med utländsk härkomst. Inte ett ord om att dessa personer kanske är ute i ljusskygga ärenden och att det verkar suspekt om en utlandsregistrerad bil med ett par okända män av utländskt utseende rör sig i ett annars lugnt villaområde där alla vet att de inte hör hemma.
 • Naturligtvis ringde man upp en professor i civilrätt som glatt konstaterade att ansvariga för en Facebook-grupp kan bli anmälda för gummiparagrafen hets mot folkgrupp om det skrivs olämpliga ord i kommentarsfälten. Ni vet att denna paragraf inte gäller hat, hot och hets mot vita?

För alla som inte vet, inklusive ni journalister, trolljägare och myndighetsutövare vi vet besöker bloggen, så åker många kommentarer direkt ned i skräpkorgen. Andra hamnar i filtret där kommentarer måste godkännas, vilket de aldrig gör om de innehåller sådant som bryter mot de regler Pettersson satt upp och som ni kan läsa här. Bland kommentarer som klarar sig från både skräpkorgen och nämnda filter, raderas det relativt flitigt. Kom dock aldrig med kraven att hårt arbetande personer ska tvingas sitta dygnet runt för att invänta dravel som skrivs i syfte att svärta ned och sedan radera dessa innan andra hunnit läsa. Kom heller aldrig med kraven att vanliga medborgare ska nekas vädra åsikter. Sådant håller sig bara etablerade medier och diktaturer med.

Se Veckans Brott här


24 responses to “Detta med kommentarer

 • Olof.p

  Jag erkänner. Jag tänkte att jag gör som Stefan Löfven vår statsminister. Han använder sig av svordomar när han pratar i TV.
  Men, Pettersson har rätt som vanligt. Det var helt fel att sänka sig till den nivån som vår statsminister kommunicerar på och använda svordomar som han gör i TV.

  Gilla

 • ThePeter

  Eva……..

  Det är alltid enkelt att sitta så här och skriva negativt och dumförklara människor som inte har samma åsikter som en själv. I alla demokratier finns och skall finnas olika åsikter och dom skall debatteras i media i det oändliga….. och i nästan alla debatter kommer det fram något som har förbigåtts och behöver tas upp. Det är det som skapar trygghet att medborgare får vara med i debatten oavsett var den förs, i TV, media eller på bloggsidor. Var och en som har avikande åsikter får stå för dessa själva, den som inte förstår det är bara att beklaga. Att sålla bort ”dumskallarna” är så enkelt, och borde lämnas utan kommentar.

  Svensk rättvisa…..? vad är det?
  Är det lagar och förordningar du menar? Som dagligen skrivs om så att dessa anpassas till ett mer totalitärt styre där individens utrymme begränsas till ett minimum, men samtidigt släpper på dessa så att andra får mer o mer utrymme att breda ut sig för att man prioriterar dessa grupper framför andra …….den rättvisan kan du glömma.

  Vi får väl se om nästa val resulterar i att hon står i opposition. Att hon inte är den som skriver bloggar, och inte står i första ledet och skriker på rättvisa m.m. och hetsar sina gelikar. Tänk på att SÄPO och Polisen är underställd sittande regering.

  Största hotet mot rikets säkerhet är när folket inte hörs längre för att det kvävts till tystnad, för då frodas andra krafter.

  Gilla

 • Bajen666

  Maskerade svordomar tycker jag inte är så farligt om dom används sparsamt.

  Men jag tar åt mig och ska sluta med svordomar i fortsättningen.

  PS: Skrev ett inlägg idag innan jag såg denna artikel där svor jag två gånger maskerat…sorry för det.

  Gilla

  • Tobbe

   Som ateist och språkvårdare anser jag att svordomar berikar vårt svenska språk liksom är en del av arbetarklassens, även den finska delens här i vårt land, sätt att uttrycka sig till skillnad från alla könsord som nu tagit över i förorternas nysvenska. Svordomar är helt enkelt kraftuttryck som saknar motsvarighet i det svenska språket och bör iaf enligt mig inte sållas bort om de inte faller inom ramen för det ”nonsens” som nämns.

   Gilla

   • Bajen666

    Väl skrivet och jag håller med dig men jag ska sluta med svordomar för att visa respekt till Stefan K och Pettersson.

    Fanken och jäklar kommer fortsättningsvis att användas flitigt…:-)

    PS: Könsord är aldrig ok.

    Gilla

 • outoforder

  Detta är till dig ”Eva”:
  Staten eller kommunerna kan stifta hur många represiva lagar som helst, till slut upphör de att fungera. Ta bara den vämjeliga HMF lagen som inte är något annat än batong till den infödda svenskens rygg och aldrig används om någon annan ”folkgrupp” yttrar sig olämpligt. Reaktionen till att allt fler uppfattar staten som sin fiende är att medborgarna slutar samarbeta, bry sig, visa hänsyn. Normsammanbrott. Och ett land där människor inte samarbetar med sin regering inte kan styras (fritt tolkat från M.Ghandí). Och det var bland de största orsakerna till att ostblocket rasade samman 1989.
  Det tar lite tid men det kommer.

  Gilla

 • Detta med kommentarer – Suzie Weathers

  […] Petterssons gör Sverige lagom! […]

  Gilla

 • Varjager

  Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Sunt uttryck.

  Gilla

 • Stefan SH

  Mycket bra upplysning Stefan! Tack! Tur har missat Nadim..
  Etablisemanget, MSM, förtrycker åsikter i Sverige, många, och fler och fler inser detta, eftersom åsikter om nakna sanningen som gemene man upplever dagligen kan vara ”samhällsstörande”? Tror jag det tolkas så.
  Att den förda politiken håller på att rasera samhället verkar vara ( just nu ) en ointressant fråga. Varför växer högerextremism? Vad är orsaken till missnöje? Studier om det? Inte från Södertörns – tack!

  I denna blogg, (har skrivit ngn gånger), borde enkelt införas en koppling mellan alias och e-postadress som matchas innna kommentar presenteras, så slipper man fega, anonyma komments att radera.

  Gillad av 1 person

 • messkalle

  Eva håller ett äpple i sin hand för Adam. Vi vet hur det gick. Det som skulle bli gott har nu blivit surt och ingen vill bita i det sura äpplet. Pettersson fick böter, ja för att utan medgivande publicerat en bild bland flera ur temat ”vistårinteut” . De stora mediahusen.slipper böter för samma goda gärning.

  Petterssons blogg har en upplysande funktion som saknas och han manipulerar varken sanning eller rättvisa. Att bloggen blivit en plats av intresse för fler måste bero på.att fler och fler förstår att Sverige inte längre är den trygga nation som den borde vara för alla. De hårdhudade oavsett hudfärg har en värdegrund som inte hör hemma i Sverige vilket Pettersson tydligt visar när han bär sin keps *Gör Sverige lagom igen*.

  När journalister läser Pettersson är det MVG – De söker sanningar, men de får inte planka, vilket måste bero på att chefen inte vill avslöja hur belysande Pettersson är att beskriva sanningen.

  Om Polisen och SÄPO granskar bloggen kan det inte bero på att det här finns samhällsfarliga element, utan att på bloggen finns det som man både kan skratta och gråta över. @Eva, du platsar för båda sanningarna.
  Ta hand om dig i dessa tider så att vår yttrandefrihet överlever.

  Gillad av 1 person

 • Kalasbetalaren

  Härlig polis!

  Dom lär sig fort hur man gör karriär i Sverigeistan och vad folk här vill höra!

  Ghazali, blivande rikspolischef?

  Gilla

 • eugenecork


  …sålänge trycksvärtan är gratis, ger rasistiska å ibland
  sexistska påhopp i mitt tycke glöd åt vissa diskutioner!
  … att få bidragsgivare lite lätt ur fattningen medelst lite
  galghumor, då svaren ändå är givna ändå förmätet…
  opretentiös humor bättre än inget humör alls, anser
  iaf jag den stofil jag nu är…kickarna alldeles för få nu-
  förtin!.,)

  Gilla

 • Eva

  Mycket märkligt ställningstagande då Pettersson själv odlar vad som skrivs i hans blogg. Han hetsar folk att göra de mest hemska utfall för att därefter vanligtvis efter många timmar ta bort kommentaren då han vet att den måste bort om han inte ånyo vill betala böter i rätten.

  Ingen, och jag upprepar ingen är så dum att hen inte förstår Petterssons manipulerande av svensk rättvisa. Han har på ett decennium skapat en så otrygg plats på Internet att även den mest hårdhudade tycker att det räcker.

  Det är inte bara journalister som tittar på kommentarerna, även polisen och SÄPO.

  Bloggen i dess nuvarande form är ett hot mot rikets säkerhet.

  Gilla

  • Gunnar Karlsson

   Eva, vad har du rökt för starka saker ??

   //Gunnar

   Gillad av 1 person

  • Kenth Andersson

   Ja det måste vara rena smörgåsbordet för politiskt korrekta och styrda Kling och Klang och SÄPO att läsa dessa inlägg skrivna av äkta svenskar i dagens censurerade mångkulturella Sverige !
   Svensk polis har väl idag inget annat att göra än att jaga och sätta dit infödda svenskar för hets mot folkgrupp och rasism.
   Om välgödda makthavare bara kör över och inte lyssnar på sitt eget folk så uppstår missnöje och Sveriges politiker inom 7 klövern har när det gäller drygt 40 år av en totalt okontrollerad massinvandring definitivt inte lyssnat eller brytt sig ett dyft om det svenska folket.
   Nu när politikerna försent inser sin katastrofala invandringspolitik så inför de istället för att erkänna sitt misstag censur och olika lagstiftningar för att tysta missnöjet bland hederliga och skattebetalande infödda svenskar.
   Det går aldrig att lagstifta bort åsikter och missnöje, inte ens i det mångkulturella och s.k trygga Sverige och det kommer politikerna på sikt bli varse om.

   Gillad av 1 person

  • DanTor

   Eva 2/4 -20, 07.40 andra stycket och -”ingen är så dum att denne ej förstår Pettersson manipullerande av Svensk Rättvisa ” och avslutningsvis -” tittar på kommentarerna Polisen och Säpo ”

   Märkligt och Eva med flera förvånas över att dessas åvan finstilta hot gentemot Sverige och Svensk, ej hörsammas av aktuell pöbel.
   Eva med flera och för att få Er sinnesfrid rekommenderas erat klassiska att öka tyngnden i kängorna som sparkar Svensk till underkastelse.

   Gillad av 1 person

  • eugenecork


   Pettersson Blogg ovärderlig i sitt slag…här skrivs
   va halva befolkningen tänker, men bangar ur för
   att klämma ur sig öppet…oftast rak på sak, utan
   krussiduller (ett kuvads folks sista andningshål)
   I Demokratins namn är denna blogg ovärderlig!

   Gillad av 1 person

  • Roland Salomonsson

   Pettersson är förkämpe för yttrandefriheten, d v s demokrati, till skillnad mot vad som framgår av ditt inlägg. Till skillnad mot politiska broilers, så fattar de flesta som yttrar sig i bloggen vad demokrati är. De som är mot yttranden i bloggen är i regel exempel på den indoktrinering antidemokrater bedriver. Som om andra åsikter framförda av fritt tänkande individer skulle filtreras bort då de avviker från vänsteraktivismens zombies!
   ALDRIG!

   Gilla

  • Tobbe

   Ja du, Eva… självklart håller SÄPO koll på oss oliktänkande även här på bloggen. Problemet för de styrande är att vi sedan rätt så lång tid är i majoritet och då uppstår vissa problem för den styrande eliten i minoritet. Och jag tror att du innerst inne vet hur det kommer att sluta och därför härsknar till som alla sura losers. Historien innehåller bara för många exempel på hur många totalitära regimer slutligen gått under för att du inte ska inse att även denna är på väg mot sin undergång, sedan kan du eller andra kalla den för demokrati hur mycket ni vill precis som t ex gamla DDR gjorde, Kina, Thailand m fl gör idag men nuvarande försök av eliten här i europa som kallas EU kommer även denna att gå under i slutänden och jag hoppas att jag får leva tillräckligt länge för att sitta här i skogen på första parkett och applådera när så sker…

   Gilla

  • Bajen666

   Hot mot rikets säkerhet.?

   Eva du borde bli stå-upp komiker på heltid, att du sen försöker skrämma oss till tystnad genom att skriva att polis och SÄPO är här och läser är bara tragiskt.

   Än så länge är inte skriftliga yttranden olagliga om man inte hotar en bestämd person….hat är det definitivt inte.

   Ha nu bra dag så ses vi i kommentarsfältet en annan gång.

   Mvh.

   Gilla

 • Peter Skoglund

  Bra upplysning och inlägg, Stefan K.

  Naturligtvis ska man hålla god ton och respektera den viktiga demokratiska debatten.

  När man kommenterar, skriver inlägg och även tar debatten på andra olika sätt. Gäller naturligtvis även här på Petterssons.

  Så vårda språket, kommentera och tyck till med värdighet.

  Respekten måste vara det, som håller yttrande- och åsiktsfriheten levande.

  Gillad av 1 person

 • Argus

  Vi kan alla lära av Nigel Farage som alltid verkar hålla sig på rätt sida om gränsen?:

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: