April, april din dumma sill…


INSÄNDARE. Politikerna kan lura dig vart de vill. De har gjort om almanackan så att alla dagar är 1:a april. Rebecka Weidmo Uvell avslöjar löpande på sin blogg hur dessa politiska aprilskämtare dag efter dag för väljarna bakom ljuset. Hennes senaste inlägg borde läsas av alla de utbildade människor som i kristider skoningslöst jagas av CSN för betalning av digra studieskulder. 

Bild från Uvell.se

Nyanlända invandrare kan få s.k. hemutrustningslån. Sedan några år har 300 miljoner av dessa lån avskrivit beroende på att låntagaren haft låg inkomst! De som fått denna gåva från skattebetalarna är jämt fördelade mellan de olika invandrargrupperna. Det är bara de som kan få dessa lån. Mest har dock utlänningar som skrivits som svenskar fått. Bara under förra året avskrev CSN 20 miljoner av deras lån. Ett mörkertal utgörs dessutom av alla de lån som fått avskrivas eftersom låntagarna har försvunnit. 300 miljoner kronor är ju småpengar i det stora skattebedrägeriet, men det skulle ju räckt till rätt stora beredskapslager av skyddsutrustning till vårdpersonal.

Det skulle också de miljoner som Pensionsmyndigheten betalar i efterlevnadsskydd till sedan länge hemflyttade och avlidna invandrares släktingar. Det kostar mångfalt mer än en meningslös skatt på bärkassar, som herr Bolund naivt tror, ska inbringa 2 miljarder. Vem köper plastkassar för närmare 2000 kronor om året? Får han in påsskatt så att det täcker kostnaden för dessa efterlevnadskydd kan han vara glad. Isynnerhet nu när arbetslösheten kommer att stiga till över 20% och de flesta måste vända på varje krona. Särskilt landets två miljoner fattigpensionärer som ju ändå inte har råd att fylla en matkasse.

Politikernas slöseri med våra skattepengar är fullstän-digt otillständigt och bortom allt förnuft. Uvell avslöjar dessutom löpande att många hål i statens ymnighets-horn är okända för dem som står för kalaset. Det är ju väljarnas pengar dessa demokratins ombud skänker bort i sin globala fattigvård. Idag sänder man 100 extra miljoner för FN:s coronabekämpning i u-länder. Som vanligt utan kontroll av att pengarna inte hamnar i privata fickor. 100 miljoner skulle ju kunnat bekosta nya militärsjukhus som ersättning för de 50 ( ja, FEMTIO) fullt utrustade fältsjukhus man obetänksamt sedan år 2000 lagt ner till förmån för mångkulturens slukhål. Löfven är dock snäppet bättre Turkmenistans motsvarighet – president Gurbanguly Berdymuch-amedovs. Han inte bara tystat all politisk granskning, han har förbjudit ordet coronasmitta. Nämner man det på bussen så blir man arresterad. Inga coronafall har förstås rapporteras från Turkmenistan. En global smitthärd av både politiskt och medicinskt virus? Är det där de svenska coronamiljonerna till FN ska användas?

Någon gång kommer någon att skriva en uppdaterad version av Orwells 1984. Med titeln 2084 och med en svidande vidräkning med dagens historielöse Storebror.

Rolf Malm

Ps. Jag gör inte anspråk på att kunna mäta mig med Orwell. Men jag skriver på en bok om hur jag tror eftervärlden kommer beskriva vår nutid. Det går långsamt och kräver oändlig tid av arkivrotande. I isoleringen har man ju som urgammal dock ännu viss, men ovisst hur lång, tid till förfogande. Så länge fattigpensionen i den ekonomiska krisen räcker till både datatid, böcker och falukorv och både fogden och corona kan hållas utanför dörren får man hoppas. Tack för allt vänligt och stimulerande stöd via kommentarsfältet! Det värmer i den isande vind som nu förlamar tillvaron.

Om CSN på bloggen, inget för dem med svagt hjärta…


6 responses to “April, april din dumma sill…

 • Jill

  Rolf, ordna Swisch eller liknande så kan folk stötta! Är fattig själv, men ibland kan jag skänka en slant.

  Gilla

 • Kurt

  Studielån, vilket skämt, när jag ansökte och fick studielån, va regeln den att det skulle skrivas av, jag tro när man fyllde 50. Men sen hux flux ändrade man regler. Så man blev lurad som vanlig, medan patrasket få socker blåst i röven.

  Gilla

 • ruben

  Det krävs en jätteförändring, som kan ta decennier att reparera. Hoppas man hinner uppleva det under sin återstående livstid. Men det är nog dags att börja snarast möjligt. Nyval kanske är nödvändigt?

  Gilla

 • Maya

  Man undrar ju om vi år 2064 fortfarande bor i ett eget självstyrande land ? Eller har Europas länder upplösts och blivit en enda stor smältdegel.Specifika kulturer har försvunnit.Allt är utslätat och historieböckerna är brända på bål.Har globalisterna genomfört sin plan eller är vi självstyrande och självförsörjande länder ?

  Gilla

 • Ståfräs

  Det allra hemskaste är väl att ca 75% tycker det är helt OK, varför?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Inget nytt under solen !
  Man behöver ju inte vara Einstein för att begripa att Sverige är och länge varit ett enda stort Aprilskämt som styrs av föraktfulla och landsförädiska politiker som bara blåljuger och hycklar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: