7 thoughts on “Tiggare i Tallin

  1. Det påminner mig om min tid i Stockholm på 50-talet, innan det ännu utvecklats till Fjollträsk. Många ölgubbar bad om några spänn till bussen hem, de fick aldrig något, eftersom hem var menat som öl.
    Mötte så en likadan gubbe som sa helt frankt ”kan du ge mig lite stålar till en öl.” Han fick en femma, bara för att han var ärlig. Han skulle aldrig kunnat bli politiker!

  2. Öl är viktigare än mat. Man blir mätt varm o överlever skitsamhället.
    NTO i blekinge föreslår att man ska stänga systembolagen under corona för att då sitter pappersvändare hemma och har semester o slår sina barn o fruar säger idioterna om anledningen till förslaget”….
    Är folk i nykterhetsrörelsen miljöpartister som röker på konstant????

  3. Ärlighet varar längst.
    Det som slog mig när jag var i Tallin var alla dessa ryssar som tiggde utanför sevärdheter och kyrkor. Det var mestadels gamla människor som det estniska styret vänt ryggen emot. De får inga arbeten eftersom de inte är estniska medborgare så att tigga är deras enda chans till överlevnad. De straffas för den folkomflyttning Stalin genomförde. Dessa människor lever i ett ingenmansland, de får inte komma till Ryssland och de är oönskade i Baltikum. Vodka och tiggeri är allt de har

    • Sant. Och i Riga/Lettland är läget än värre och även om jag aldrig besökt Litauen så är där allra värst av vad jag hört från litauer/ryssar därifrån som jag supit med.

Kommentera