Om somalier

INVANDRING. På Twitter händer en hel del, just nu beklagar sig Bilan Osman, somaliska född i Östergötland och medarbetare på vänsterextrema EXPO, över den rasistiska behandlingen av somalier i Sverige och får svar på tal. 

Eva Ulrika Jansson är tuff med fakta om somalierna, konstigt nog är Eva Ulrika centerpartist som vill öppna gränsen.

Andra kommentarer till EXPO-utbildaren Bilan Osman är…

  • Det är ingen som bor ensam med barnen. Det första de gör är att ta ut formel skilsmässa, för att få flera bostäder och saftigare bidrag. Gifta enligt islam är det ändå. Ofta är de en av flera hustrur till en ”man”. Bara bluff och båg.
  • Kan inte IQ-nivån hos somalier kopplas till svårigheter att ta till sig komplicerad information?
  • Du tillhör de islamister som cyniskt försöker utnyttja pandemin för att sprida misstro och hat mot det omgivande samhället bland migranter. Beklämmande och cyniskt.
  • En islamist på Expo, här kan man snacka verklig rasism, mot svenska folket.
  • Ingen som tvingar dom att vara här om det är så hemskt.
  • De lär sig våra bidragssystem men de behöver tolk i årtionden…
  • Ni kanske borde fundera på varför ni får så dåligt rykte
  • Du har helt rätt! Svenskar är hemska rasister. De stackars somalierna borde packa ihop och flytta till något trevligare land…
  • Somalier är den lägst utbildade gruppen i Sverige, de har flest föreningar, över 100 st och en stor grupp ägnar sig hellre åt koranstudier och studier i arabiska istället för att lära sig ett yrke och bli en del av svenska samhället.
  • Det finns ju alternativ om rasismen är så hemsk.
  • Snart dyker det väl upp nån och påstår att somalier är somalier.
  • Somalia är ingen ras. Det är ett land. Och de flesta somalier jag träffat har varit usla på att tala svenska.

-Pettersson säger att det kan inte vara lätt att vara somalier men somalierna verkar inte göra så mycket för att förbättra sitt varumärke, de anser sig speciella, med speciell hudfärg, speciell religion och ett speciellt levnadssätt…

När det regnar…
– När det regnar och är grönt och kamelerna ger mjölk behöver nomaderna inte anstränga sig. De diskuterar och snackar och på nätterna spelar man spel. Men när torkan kommer jobbar nomaderna hårdare än någon svensk bonde och ser till att kamelerna och korna och getterna överlever i öknen.

– När samma människor kommer till Sverige så regnar det hela tiden – socialbidrag, barnbidrag, bostadsbidrag och alla andra bidrag. Så det blir som i nomadlivet när det regnar och är grönt, folk sitter och tar det lugnt. Och här i Sverige kan man ta det lugnt hela året, sitta på kafé och snacka. När man har det så bra, varför ska man då jobba?

– Abdulahi Mohammed, somalisk tolk i Göteborg

De frånvarande fädernas folk – När man har det så bra, varför ska man då jobba?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

27 thoughts on “Om somalier

  1. Har för mig att det var hon som härjade här på bloggen under namnet Albin för några år sen.

  2. Politikerna i Katrineholm vet om att det förhåller sig på detta sätt, de tar ut formell skilsmässa, allt för att få en lägenhet för uthyrning. Dessutom har det kommit syskonpar till staden som naturligtvis var gifta enligt dem själva. Vi påtalade även att flera av dem hade bil och naturligtvis inget körkort. Gör våra politiker något – nej de är rädda för att bli kallas rasister eller diskriminerare. Som jag skrivit tidigare så har vi ju den s.k. ”svensksomaliern” Rashid Musa [Sveriges unga muslimers (SUM) ordförande, samt lärare på en muslimsk skola i Akalla] det var ju han som talade om för sina följare på Facebook ”att de inte behövde visa någon tacksamhet mot Sverige”. Ett sådant uttalande borde ge en ordentlig spark i bakänden så att personen ifråga går in i en omloppsbana! Det är tydligen enligt politiker vi som ska vara tacksamma för att vi får försörja dem?

  3. Vilka kan vi belägga med skuld för att fel människor får medborgarskap? Politiker i första hand därefter myndigheten Migrationsverket som inte IQ testar de som söker medborgarskap, där borde gränsen för avslag gå vid ett IQ av 95.
    Asyl högst 2 år, har de då lärt sig svenska och skaffat arbete ytterligare ett år i taget, om inte hemresa. Det ska alla få reda på när de anländer och alla våra Ambassader ska informera i sina respektive land om gällande regler.
    Våra politiker måste vakna, vi kan inte fortsätta att ge asyl åt alla upptänkliga sagoberättare från misskötta stater.

  4. Att 50% av somaliskorna lever ensamma med barn har med bidrag att göra, man skiljer sig får en ny lägenhet hyr ut den till ockerhyra och hovar in bostadsbidrag från den gamla lägenheten som man bor i med maken man fejk separerat med.
    Så går det till, jag har personligen pratat med somalier om det, dom ser för övrigt inget fel i det.

    • Pga av att dysfunktionell åsnor röstar på partier som med öppet hjärta vill ha hit dom.

  5. Om Bilan Osman alltid är så missnöjd med det rasistiska Sverige, varför genomförde hon aldrig sin resa till Somalia, som hon berättade om i Expressen redan den 9 feb 2016):

    I sommar besöker jag äntligen Somalia. I sommar ska jag för första gången i mitt liv besöka Somalia. Jag åker till hamnstaden Bosaaso där mina morföräldrar och närmsta släkt fortfarande bor kvar. Det känns både nervöst och spännande. Men framför allt surrealistiskt. Äntligen händer det. Jag ska göra det jag talat om att göra så länge jag kan minnas.

    Länk:

    https://www.expressen.se/kronikorer/bilan-osman/i-sommar-besoker-jag-antligen-somalia/

    Staden Bosaso ligger nästan så långt norrut på Afrikas Horn som man kan komma och har historiskt varit … och fortfarande är en av de fredligaste platserna i Somaliland, som är en i princip självstyrande och relativt välmående region. D v s mycket långt borta från de tidigare något otryggare delarna av det södra Somalia.

    Man frågar sig vilka orsakerna var att Bilan Osmans upphaussade och efterlängtade resa till Bosaso inte verkar ha blivit av.

    På Bilan Osmans Twitter-flöde kan man se vad hon hade för sig ända sedan hon annonserade sin avsikt att resa till Somalia.

    I stället besökte Bilan bl a de här platserna i det ”rasistiska” Sverige:
    ”Arbetat” för Expo under Almedalsveckan i Visby, besökt Gnosjö, Kiruna, Berlin, Skåne, Linköping (där hon påstod sig bo), Täby (där hon påstod sig också bo), Kramfors, Kronoberg, Hässleholm, och … ”Första dagen på semestern. Vaknar halv sex för att prata ”svenska värderingar” på P1 morgon” … etc etc.

    På Bilan Osmans Twitter kan man inte hitta en enda liten stavelse för hela sommaren 2016 om att hon verkligen reste till Somalia / Somaliland eller att hon kommit tillbaka till Sverige därifrån. Om hon varit där så är isf allt höljt i dunkel, avsiktligt eller ej. Vem vet?

  6. Offerkoftan är varm och bekväm om man är Somalier eller zigenare i detta land….och det värsta är att PK-Svensken tycker synd om stolpskotten varenda gång.

    Nej ta tag i era miserabla liv och sluta gnäll på värdfolket som ger er allt och lite till.

  7. Vi har sekten i Vårt Fosterland!
    Vi bjuder sekten på vår välfärd!
    Vi låter sekten föröka sig obegränsat!

    Vill vi ha det så?
    Kan vi ha det så?
    Gör vi något åt det?

  8. Ser fram emot den dag när det ställs verkliga krav på infödingarna. Förmodligen har de inte kompetens att klara de mest grundläggande uppgifterna i ett modernt samhälle.
    ”En katt blir inte en häst, när den går in i ett stall”.
    Utvisning rekommenderas!

  9. Vilka utbildningar ägnar sig stiftelsen Expo åt nuförtiden ? Bilan kallar sig utbildare.I vad då ? Konsten att gnälla över Svenskar i tid och otid ? eller hur man blir en bra kravmaskin ? Varför skall Somalier särbehandlas ? Varför inga andra invandrare ? Vad gör Bilan själv för Somaliernas situation i Sverige ?

  10. Jag är för öppna gränser då motsatsen är förfärlig. Tänk Sovjet, Nordkorea och Kuba. Men, det ska, som allt annat, ske med urskillning. De australiska reglerna är en bra början. Om du vill emigrera till Australien så ska du vara under 50 år, frisk, ostraffad och ”vilja ta del av den australiska drömmen”. Jag vill lägga till att det ska ske i måttliga volymer, du ska arbeta och betala skatt och du får inte tränga ut en svensk från arbetsmarknaden.

    Med andra ord en invandringspolitik som gällde och rådde samsyn om fram till Palme och feministerna i näbbstövlar och filistésjarlar. Om dessa regler hade gäller så hade vi haft 0,0 somalier i landet.

  11. Om du flyttat hit från ett fattigt land och fått enormt mycket bättre ekonomiskt och bättre förutsättningar för dina barn. Vad ska du då göra?
    Fortsätt klaga på rasism, främlingsfientlighet och bli än mer positivt särbehandlad än du är nu.

  12. Hur hamnade vi här? Vem gjorde somaliska problem till svenska skattebetalares kostnader?

    • Reinfeldt spädde på. Pga sitt hat mot Sverigedemokraterna gjorde han en uppgörelse med miljöpartiet som innebar att 30 000 somalier utan asylskäl fick komma till Sverige.

    • Det har jag också undrat över många gånger.

      Hur kommer det sig att dom har hittat hit från början?

    • Finns hur mycket information som helst på nätet…. google is your friend.

      Men lång historia kort, är att Palme och S implementerade nya lagar som sen blev omöjliga att ändra tillbaka för PKismen dödar förnuftet.

    • Tore, träffar du en somali women så är du fast för livet! Du får helt enkelt ett bättre och mer värdigt liv. Hon älskar sex så du kommer må som en prins i ett harem.

      • Ja, könsstympade utan klitoris är ju kända för sitt vidlyftiga sexliv!

Kommentera