Jobben försvann, nu är jag utan inkomst

ARBETSMARKNAD. Jag är ledsen, Amanda Lind. Det lät fint och bra utåt det du sa under presskonferensen fredagen den 20 mars, men jag undrar hur Konstnärsnämnden och Kulturrådet kommer kunna identifiera och fördela 500 miljoner kronor till oss ”anonymt” frilansande artister och musiker, det vill säga ensamföretagare och enskilda näringsidkare?, skriver Marina Johansson, sångerska, entertainer, kulturarbetare och ensamföretagare på Aftonbladet debatt.

-Pettersson har svårt att tycka synd om konstnärer och artister av alla de slag. De är egna företagare som har särbehandlats med stöd och bidrag när andra företagare får låna till hög ränta eller byta jobb.

Det är ingen mänsklig rättighet att leva på sitt intresse även om Pettersson gärna tog emot lön från staten för att sitta i skogen och blogga, men så fungerar inte samhället, mig straffar staten för min hobby.

Jag tycker Marina ska ställa sig i kö på Arbetsförmedlingen och erbjuda sina tjänster till vården eller lantbruket…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Jobben försvann, nu är jag utan inkomst

  1. Kulturarbetare och konstnärer. Vem bestämmer att de producerar något som är till gagn för samhället? De själva?
    Om man envisas med att leva på sin hobby, får man ta smällen när efterfrågan sjunker. Alternativt finns kanske någon lämplig försäkring att betala för.
    Skattemedel ska inte för ”drömmares” uppehälle.
    Skaffa ett riktigt arbete!

  2. ”Låt expertisen fördela pengarna ” . Vem väljer expertisen ? När får vi någon med pondus att regera landet ? När vi väljer de personen så klart . När väljer vi den då ? När vi själva engagerar oss mer , lämnar tv – soffan! Bort med partibidrag , medlemmarna betalar . Bort med presstöd , köparna / prenumeranterna betalar . Mvh Sjöström

  3. Läste något bra. Istället för en massa lån till företagen borde staten ställa upp med statliga lånegarantier. När bankerna inte vill förlänga företagens lån så kan de förlängas med statlig lånegaranti. Staten kan ta ut t.ex. 0,5% ränta för sin garanti…

  4. Man lär ju behöva bärplockare och annat inom jordbruket nu när den utländska arbetskraften inte kan komma men vissa är väl för ”fina” för att ta såna skitjobb.

  5. Marina, betala till A-kassa för företagare är/var inget?
    Gäller alla sk. ”kulturarbetare”.
    Isf skall inte 1kr betalas i bidrag.

  6. Jag reagerade kraftig när hon tillfrågades vilka som får pengarna. Hon drog osäkert ; ”Ja, det finns grupper med fotografer som blir utan lön”. ”
    Vi talar om 500 miljoner och hon sade på slutet; Låt expertisen fördela pengarna!
    Väldigt trovärdigt. Så de har ingen plan på hur pengarna fördelas. Det här gör mig riktigt förbannad!

  7. De 500 miljonerna är väl öronmärkta till Amanda Linds partikamrater så att de kan sprida miljö och pk evangeliet.

Kommentera