Flygvapnet övar…

FÖRSVAR. Parallellt med den omfattande coronapandemin pågår verksamheten vid Norrbottens flygflottilj, F 21, i stort sett precis som vanligt. Trots begränsningar i och med de åtgärder som genomförts i kölvattnet av Covid-19 har den planerade krigsbasveckan genomförts på flottiljens sidobas i Vidsel under vecka 13.

Jas 39 Gripen, på väg att starta på Vidselbasen
Foto: Jesper Sundström/Försvarsmakten

– Även om vi alla påverkas av situationen på något sätt är det viktigt att komma ihåg att vi har en beredskap att hålla och uppgifter att lösa över tid. Därför måste vi fortsätta att öva och upprätthålla vår förmåga, både själva och tillsammans med andra. Under onsdagen genomfördes ett så kallat Cross Border Training-pass med finska flygvapnet över svenskt luftrum så även om gränserna till våra grannländer är stängda på marken så fortsätter vi att öva tillsammans i luften, säger flottiljchefen överste Claes Isoz.

Filmen från ett annat tillfälle med AJ 37 Viggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Flygvapnet övar…

  1. Flygplatsen i Vidsel ligger i två kommuner, Jokkmokk och Älvsbyn men även i två historiska landskap, Lappland och Västerbotten. (Nej, Norrbotten är inget historiskt landskap.)

  2. Härliga bilder . Ett litet land strax runt polcirkeln som har / hade förmågan att bygga dessa härliga maskiner . Mvh Sjöström

  3. Deltager ÖB som akterskytt?
    Fick uppfattningen att han är specialist inom området senast han stoltserade på stadens gator.

  4. Hur ser de ut? Blev rekryteringsfilmen en framgång? Finns det många transor, soppsäckskvinnor och feminister där?
    Har dom prideflagga?

Kommentera