34 döda senaste dygnet

PANDEMI. Totalt har 180 personer dött i Sverige efter att ha smittats med covid-19, enligt Folkhälsomyndighetens senaste uppgifter. Det är en ökning med 34 fall sedan gårdagens uppgifter, framkommer under en presskonferens på tisdagseftermiddagen. Totalt är 4435 konstaterat smittade. 

Biträdande statsepidemiolog Anders Wallensten upprepar rekommendationen att skydda de äldre och nämner återigen planerna på att få smittkurvan att plana ut.

Folkhälsomyndighetens statistik över utbrottet i Sverige

En annan intressant sida, där bilden nedan kommer ifrån

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

25 thoughts on “34 döda senaste dygnet

  1. Regeringen har ju lovat höjda pensioner utan att tala om var pengarna ska komma ifrån. Nu förstår man hur regeringen tänkt att få ihop det. Ju fler åldringar som dör, desto mer pengar att fördela till de pensionärer, som i bästa fall fortfarande är i livet när pandemin är över.

  2. Men hur mår Sveriges just nu viktigaste grupp, de s.k stackars Somalia-svenskarna ?
    När man själv växte upp i fosterlandet så man bara svenskar, härliga strålande tider och
    att lika barn leka bäst fick man lära sig hemma och i en fungerande statlig skola.

  3. Senaste uppdatering 199 döda många i Stockholm.
    De som vårdas Iva ca 500 st
    Vi har inte nått någon kulmen och vi följer Italien när det gäller sjukdomsfall, jag är rädd att det kommer spridas i skolan, dagis, äldreboenden, lss, över hela landet

  4. G-P :
    ”Varje år, när det är en snäll influensasäsong, ser vi ungefär 500 dödsfall. Ofta är det då gamla eller sjuka individer.En svår influensasäsong kan det vara omkring ett par tusen personer där influensan är en bidragande orsak till dödsfallet. Ser man coronaviruset i förhållande till det är det här än så länge inte värre.Det som gör det stort är att det är en helt ny typ av smitta. Då blir det alltid en extra oro vad som händer. I och med att man inte stött på coronaviruset som något farligt tidigare, varken i Sverige eller världshistorien, blir det nytt och skrämmande.”

  5. Från slaskpressen,

    ”Folkhälsomyndigheten startar nu en expertgrupp som ska stödja myndigheten.

    Gruppen ska, enligt ett pressmeddelande, bestå av experter inom smittskydd, epidemiologi, virologi och klinisk infektionsmedicin.

    – Det är av största vikt att vi som expertmyndighet har snabb tillgång till råd från personer som är väl förankrade i det kliniska och vetenskapliga fältet, säger Johan Carlson, Folkhälsomyndighetens generaldirektör.”

    Det är inte utan att man undrar hur pass vetenskapligt förankrade FHM hittills varit i sin verksamhet. Är det nu dags att involvera och ta ”gisslan”.

    WHO har i veckor trummat ut budskapet testa-testa-testa. Men FHM har ”vetat” bättre!

  6. C19 hämtar sina data genom ett script som går runt till regionernas sidor och läser av och sammanställer. Allteftersom regimens behov att ljuga ökar kommer de gå på regionernas och sjukhusen och tvinga dem att sluta redovisa sjuka och döda på sina egna sidor. Min tro är att det här redan har börjat, idag ser vi en avflackning i kurvorna på C19, troligtvis på grund av manipulation av regionernas datarapportering.
    C19 kan bara vara så bra som dess datakällor.

  7. Sluta jämföra detta med Influensa. Det är helt fel. Förstår att Pettersson lch några följare gör samma. Men det är dags att ni börjar se nyktert på detta. Och publicera mitt inlägg.

    För att kunna jämföra Corona viruset framfart så måste man jämföra det under ett helt år. På samma sätt som ni säger att xx antal dör av vanlig influensa. Vi har inte sett slutet av Corona virsuet. När det lagt sig har ni facit. Då kan vi börja jämföra siffror.

    Mellan 2019-2020 dog ca 65 personer av ”vinter influensan”.

      • Hittills under vintern (vecka 44-03) har 65 personer registrerats som avlidna i den säsongsrelaterade influensan i Sverige.

    • Varje ”expert” har sina egna tal,och diagram…
      Hade inte Casinon stängt ner,kunde dessa ”besserwisser” liksom övriga besökare,välja mellan Rött o. Svart.
      Chansen som alltid 50-50…..om nu inte Nollan kommer emellan !

  8. Landets immunförsvar har under lång tid försvagats av en huvudlös invandringspolitik. Tack alla från 7 klövern.

  9. Var dessa personer bara förkylningen eller dog de av andra åkommer.
    Man kan inte döpa allt till krona.
    Men ändå jag känner för de anhöriga ,det är alltid lika jobbigt att se en närmaste gå bort. Tänder ett ljus varje kväll.

    • Genomsnittsåldern lär vara ca 80 år och ett vanligt år dör ca 200-2000 personer i Sverige i den åldern av ”vanlig” influensa. Detta beaktas sällan av PK-medierna.

    • Stefan Sauk träffar helt rätt i sin analys och lilla undersökning.

      Lite enkelt förklarat, så är många av våra myndigheter väldigt enfaldiga i sin samhällsnyttiga roll och alldeles för frånvarande från sitt egentliga sakpolitiska uppdrag.

      Så man kan ju undra hur mycket av våra gemensamma skattepengar, som försvinner på myndighetsslöseri.

      Ytterst ansvarig är ju då våra styrande politiker och den sittande regering, som delegerar och ställer ut riktlinjerna.

      Att skapa ”värdegrund” eller ”värdeord”, på ett företag eller en myndighet. Är som att ge sig ett falskt alibi, för verklighetens enorma komplexitet.

  10. Beklagar er på baksidan som tycks vara mest utsatta i landet.
    Ända trösten Stenbock kan ge,är att varje veckoslut finns det c:a denna mängd,dödsannonser i lokalorganet HD !
    Visserligen står ingen dödsorsak men flertalet är liksom Stenbock,av de högre åldrarna,Bland dem,tyvärr många som jag delvis känt personligen.
    ”Vi skall alla den vägen vandra” som vi fick lära oss vid konfirmationen.

    • Jo så är det naturligt vis. Men andra akuta har nu svårare att få vård när IVA platserna är upptagna av Covid 19 patienter. Hjärtinfarkt och hjärnblödningar plus en massa andra akuta sjukdomar och olyckor tar ju inte paus.

  11. Svensk hantering av läget påminner om barndomens ”Prästens lilla kråka”.
    ”Än slank det dit, än slank det hit, än slank det ner i diket.”

    För en tid sen fanns det ingen anledning till fler tester. Nu gör det det?????

Kommentera