FOI ser klara brister i vården under coronavirusutbrottet


TOTALFÖRSVAR. Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) ser flera brister i den svenska sjukvården i spåren av coronautbrottet, enligt en ny rapport som SVT Nyheter rapporterar om.

Steget Efter

Forskningsledarna menar att Sverige skulle behöva en överkapacitet inom viktiga samhällsfunktioner, vilket i sjukvårdens fall handlar om fler vårdanställda och ett större lager av utrustning snarare än HR-avdelningar och en ”alltför stor chefsöverbyggnad”.

-Pettersson säger att alla som arbetar ”på golvet” i offentliga verksamheter hade kunnat tala om för forskarna att det finns för mycket chefer och byråkrati samt för lite marginaler. Det beror i sin tur på att politiker och ekonomer tror att världen i alla lägen fungerar perfekt.

Det bästa är att det behöver inte kosta en krona extra, det är bara att omfördela pengar från utlänningar till svenskar, bara biståndet kostar 142,7 miljoner om dagen och jag avstår från att nämna migrationen och EU, ni fattar…

Regeringen ska dock ha lite beröm, de senaste veckorna har vi sett att det går att fatta beslut, bra och dåliga, på några dagar i stället att som vanligt begrava frågor i utredningar. Fortsätt så och ändra det som inte blir bra…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


5 responses to “FOI ser klara brister i vården under coronavirusutbrottet

 • gamgubben

  Har haft oturen att vara inlagd på sjukhus ett flertal gånger, sett personal långt fler än då jag som ung låg på Södersjukhuset på 50-talet.
  Läkare som inte sagt men nickat bifall då politikerstyrda landsting, numera ännu kostsammare regioner diskuterats. Håller till fullo med om mindre administration mera personal i den direkt produktiva delen.

  Gilla

 • Olof.p

  Jag kan ta fram spåkulan och titta hur det ser ut om ett halvår.
  Allt snack om stängda gränser är som bortblåst. Nu hänger de muslimska och afrikanska ekonomiska flyktingarna på det europeiska låset igen.
  Nu börjar media utreda vad som hände egentligen, och kommer fram till följande: ALLT MED CORONA ÄR DONALD TRUMPS FEL, och det som mot förmodan inte är Trumps fel är JIMMY ÅKESSONs fel.
  Så är det att leva under styre av judemaffian och dess springpojkar, vänsterfeministerna.

  Gilla

 • Kapten Bölja

  Så dags nu att myndigheterna ser brister i beredskapen, istället för att som tidigare bara ha haft hbqt och feminism för ögonen.

  Gilla

 • karlakerman

  Det slog mig inte för så många dagar sedan varför det ser ut som det gör.
  På 90-talet så skulle alla företag jobba enligt Lean Management.
  Min första tanke när detta publicerades var att det skulle generera en massa pappersvändare, inga lager och sönderstressade anställda.
  Alla som hade någon typ av chefsbefattning eller såg en karriärmöjlighet utbildade sig inom det, och detta ligger till grund för de flesta politiska beslut som drivs och drivits igenom de senaste 15-20 åren.
  Titta bara hur myndigheterna och kommuner styrs, så lite overhead som möjligt på golvet, men massa personer för administrativa uppgifter, inga lager.
  Se bara på militären, polisen, sjukvården, skola osv. nedskärningar på precis allt.
  Fått höra historier från tidiga anställda inom försvarsmakten där de vid övningar sprang i skogen och skrek pang för de hade ingen ammunition att öva med.
  Sjukvården behöver jag inte nämna när vi nu har facit i hand.

  Gilla

 • Realist

  Hur kan det komma sig att FOI ”törs klandra” folkhälsomyndigheten och regioner i landet Sverige !?!?
  Det kanske är en viktig sak att ”fundera” över ????

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: