Penningförfalskare gripna i Brandkärr

BROTTSLIGHET. Fyra män i 25-års åldern greps natten mot söndagen i Brandkärr i Nyköping, sedan misstänkt förfalskade sedlar hittats i bilen de färdades i. Männen, samtliga skrivna i Nyköping, anhölls senare under natten av åklagare. Enligt jouråklagare så finns det tecken på att männen varit inblandade i tillverkningen av sedlarna, rapporterar P4 Sörmland

-Pettersson hittar inget i lokaltidningen om detta men de satsar troligen på lokala nyheter genom att vara obemannade på helger och styras från Eskilstuna, men när det gäller brottslighet och Brandkärr kan vi med sannolikhet på gränsen till visshet anta att det är invandrare inblandade och det är inte fördomar utan erfarenhet.

Lokaltidningen, SN, vaknade straxt efter 11 och fick in en notis.

Om Brandkärr på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

15 thoughts on “Penningförfalskare gripna i Brandkärr

  1. Kanske var det här våra toppolitiker i S,V,C,L,MP,KD & M hade i åtanke när de ville få oss att förstå att invandrarna till slut skulle berika oss?

  2. Det var strax innan midnatt under lördagskvällen som fyra män i 25-årsåldern stoppades av polis vid en rutinkontroll i området Brandkärr i Nyköping.

    I bilen hittade polisen falska sedlar till ett värde av 2 000 kronor och greps. Senare under natten anhölls de även av åklagare misstänkta för penningförfalskning.

    Det finns misstankar om att männen kan vara del av en organiserad brottslighet när det gäller tillverkningen av de falska sedlarna.

    – Vi vill inte gå ut med så mycket mer information i dagsläget utan ärendet leds av åklagare nu, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson i region öst.

    https://www.sn.se/nyheter/nykoping/fyra-man-anhallna-hade-falska-sedlar-sm5373159.aspx

  3. Tänk om det här hade hänt på 70 talet. Vilka stora rubriker det hade stått i både Expressen och Aftonbladet!
    I dag är det här en ickenyhet med tanke på uppfinningsrikedomen med våra nya svenskar.

  4. Detta brott går under rubriceringen
    Pojkstreck när intelligens reserven är inblandad.

  5. Ja, det brukar vara obehagligt ”mörkt” runt ICA Maxi vid
    Brandkärr!

    Sena besök i affären innebär en psykisk stress!

    Finns det någon av dessa infödingar som har ett normalt
    arbete?
    Visst ja, att hjälpa statsmakten att trycka nya sedlar är ju
    ett arbete!

  6. De behöver mer sedlar nu när vi ska betala skatt på påse. De nya svenskarna är som ni vet högutbildade och har förstått att påsarna som ligger på andra sidan jorden kan räddas om vi betalar skatt här i Sverige på påsar som aldrig kommer att hamna på andra sidan planeten.

    • Så är det ju. De flesta transaktioner i dessa områden sker ju också genom just sedlar i påse, det blir en merkostnad som inte är försumbar.

  7. Dom är snart ute och springer igen, om de inte är släppta redan.
    Det är helt enkelt en tolkningsfråga.
    Hade det varit Olle hade han suttit fast riktigt.

Kommentera