Har klimatrörelsen fått som de vill och hur blev det?

PANDEMI. Klimatrörelsen vill att vi ska sluta resa, i varje fall längre än man kan komma med cykel och sluta konsumera. I spåren av corona-krisen är vi nu där och hotas av massarbetslöshet och i förlängningen brist av det ena och det andra. Smittspridningen har gett oss möjlighet att testa livet utan konsumtion och flygande som många har efterlyst i skolstrejker och på Facebook, skriver SvD:s Tove Lifvendahl, tyvärr bakom betalvägg. 

Klimatdemonstration image by Julian Meehan is licensed under CC BY 2.0

”Det är ett sämre liv, ur alla tänkbara aspekter. Låt oss hoppas att vi snart kan återgå till det bättre samhället”, skriver Lifvendahl.

-Pettersson som i hela sitt liv varit försiktig med resurser, utan att på något vis vara fanatiker, tycker det värsta med klimatrörelsen är att de tar hoppet ifrån många barn och ungdomar…

Nåväl, jag var med och grundade Fältbiologerna i Oxelösund i mitten på 1960-talet och då…

  • På 1960-talet hotades vi med kärnvapenkrig, DDT och vi var alldeles för många människor på vår planet, tre miljarder.
  • På 1970-talet var det också klimatkris, forskarna var eniga om att temperaturen sjunkit de senaste 30 åren och att en ny istid var på gång. Vi hade blivit 3,7 miljarder.
  • 1980-talet var tufft, då skulle vi krossas av asteroider eller dö av aids och vi hade blivit 4,4 miljarder.
  • 1990-talet skulle vi bli grillade för att ozonhålen växte och vi var 5,3 miljarder.
  • 2000-talet hotade med fågel- och svininfluensa och vi var drygt 6 miljarder på jorden.
  • 2020, de dagliga klimatlarmen har tystat för nu ska vi dö av coronavirus och om några år är vi 8 miljarder men det pratas aldrig om befolkningsbegränsningar eller att en afrikan i Sverige släpper ut 20-50 gånger mer klimatgaser än en afrikan i Afrika. Så att flytta människor från söder till norr är värdelöst ur klimat och miljösynpunkt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Har klimatrörelsen fått som de vill och hur blev det?

  1. MP och kommunistpartiet V måste älska detta med pandemin, väldigt få flyger och så gott som ingen får arbeta. Nu tror de säkert att våra finanser förbättras väsentligt, och det visar tydligt hur snett de tänker om de nu verkligen kan den konsten.

  2. Greta och klimathysterikerna har i alla fall tagit paus. Alltid nåt gott som corona för med sig.

  3. Ja, flerbarnstillägget borde genast tas bort och bistånd borde kopplas strikt till barnbegränsning i det landet biståndet ges. Preventivmedel borde delas ut gratis som en del av biståndet. I Sverige borde, efter att flerbarnstillägget tagits bort, även barnbidraget fasas ut. Men bör ha en stabil ekonomi innan man skaffar barn. Vi måste sluta ”tycka synd om” de i tex förorterna som skaffar en massa barn men inte kan försörja dem. Istället bör vi behandla dem som vuxna människor och kräva att de själva ansvarar för sina barn, så väl ekonomiskt som vad gäller allt annat. Att omyndigförklara vuxna människor, klappa dem på huvudet, är att se ner på dem.

  4. Corona verkar orsaka minskad trovärdighet för både Greta och Trump. I allt det miserabla med Corona är det ändå en intressant iakttagelse att denna världsomspännande coronakris har gjort folk mer kritiska till såväl Gretas som Trumps budskap, förmågor och handlingskraft.

    • Media i Sverige trummar på att Trump är en idiot medan hans popularitet ökar i USA. Däremot är det helt tyst i svenska medier om det betydligt närmare liggande Ryssland.

  5. Det finns två oförenliga åsikter, ofta hos samma personer, som vi dessa dagar får en föraning om dess inverkan fast än så länge på en lägre nivå. Den ena är den fria rörligheten utan personligt ansvar. Det vill säga att du, fast inte du som läser, ska kunna flytta till ett annat land och du och dina avkommor ska bli försörjda i evinnerliga tider.

    Den andra är egentligen flera men bottnar i den vite mannens förmenta ondska. Klimatalarmismen är ett av dessa fula trynen där bland annat Parisavtalet ska få oss att ge upp generationer av umbäranden som gett oss välstånd och ge bort det till kulturer som inte lagt två strån i kors.

    Denna pandemi har redan kostat enormt både rent ekonomiskt och inte minst i mänskligt lidande. Vi som är uppväxta med ”det som inte dödar härdar” i motsats till dagens ”det som inte dödar sårar” hoppas på att något gott kan komma ur detta onda i form av ett uppvaknande och en ny, bättre strategi för en bättre värld.

  6. Drömmen f MP. Allt går på sparlåga, folk
    mister arbete o tvingas lämna sina hem.
    Ekonomin skakar i sina grundvalar.
    Arma land

  7. Vad säger egentligen klimatbejakarna om den okontrollerade Fullkomlig vansinniga och sinnesjuka Massinvandringen till Sverige?

    Är folkmordet på svenskar och den follkomliga destruktionen av Sverige som land/landområde, värt mer än klimatet?

    Det roliga är att Även om dom lyckas utplåna alla svenskar.., så har dom ändå bara lyckats skapa ännu ett u-land som ingen vill bo i.

    Ett u-land med rotlösa invandrare…..
    Många har lockats av guld och gröna skogar…
    Det som möter dom är kaos, fattigdom och regniga mörka vintrar..

    Jag misstänker att de flesta migranter egentligen skulle vilja bo hemma, med släkt och vänner….

  8. En viss sekt har som yttersta mål att ta över världen!
    Sektens ”verktyg” är att avla barn!

    Notera alla svarta sopsäckar som knuffar en barnvagn!

    Runt ICA Maxi vid norra infarten till Nyköping är ett bra exempel!

  9. Klimatrörelsen vill ju inte ha någon tillväxt.
    Det samhället får de testa om det blir massarbetslöshet och de får leva på vatten och gröt.

    • ”Kapten Bölja”!

      Men invällarna är väl de sista som kommer att
      svälta!
      De är ju redan i ”underhållssystemet” och får
      regelbundet sina ”nödpengar”!
      Hela deras släkt i landet de flytt ifrån får ju också
      gåvor av våra pengar regelbundet!

      Vi, gamlingar, får väl ”tillfälle att dö”, svältdöden!

      ”Öppna E R A hjärtan!”

  10. Ett visst resande skulle vi kunna klara oss utan. Och då tänker jag i första hand på avgångar från : Syrien, Afghanistan, Iran, Somalia, Marocko, Turkiet, Uzbekistan och Rumänien. Dom gör mer nytta och mindre onytta om dom stannar hemma.

  11. Det största hotet mot planeten är överbefolkningen, som man nu inte kan debattera pga av att man målat in sig i ett hörn med dom sk värdegrunderna.
    Alla människors lika värde, ja om du nu inte är född ännu och ligger i magen då har du inget värde.
    På grund av denna sk värdegrunds paragraf kan vi nu inte åberopa barnbegränsningar där det behövs, för vi är ju alla lika mycket värde och då kan du inte be Ugandas befolkning att hålla igen på barnafödandet.
    Dessa värdegrunder är bara ett sätt att rättfärdiga sina igentliga dunkla åslkter och gärningar.
    Jag själv jobbar på ett Sveriges största företag där man har en vedervärdig människosyn men utåt trycker man på med sin sk värdegrunder i alla led.

Kommentera