Hade Kina, Ryssland eller USA betalat Turkiet när de hotar?

INVANDRING. Migranterna på den turkiska sidan av den Grek-turkiska gränsen som med bränder, våld och stenkastning försökte bryta sig in i EU har försvunnit, detta trots att många välfärdsmigranter stod i TV och sa hade de hade ingen återvändo, de måste till Europa. 

Två muntra herrar, Vladimir Putin t.v. och Recep Tayyip Erdogan vid ett annat tillfälle. Bild från Rysslands presidentkansli. CC-licens.

I torsdags mötte höga EU-tjänstemän den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdoğan, i den bulgariska staden Varna. Pressat av både Turkiets utnyttjande av migranterna och coronavirusets utbrott lovade EU ytterligare 3 miljarder Euro i bistånd till Turkiet. Det motsvarar runt 33 miljarder svenska kronor, 33.000 miljoner kronor.

Kvällen efter mötet uppges turkiska myndigheter ha satt tältlägren i brand och fört bort migranterna. De tvingades in i bussar och kördes iväg, på samma vis som de kom dit, rapporterade Greek City Times tidigt i fredags.

Möjligen har evakueringen av lägren vid gränsen utlöst av rädsla för spridningen av coronavirus men Turkiets inrikesminister hotar med att de illegala migranterna kan vara tillbaka så snart coronaepedemin lagt sig.

Läs mer på Reuters…

Migranter arresterade i Grekland efter att ha korsat floden Evros. Enligt media är detta kvinnor och barn som flytt från krigets Syrien. CC-licens

-Pettersson menar att Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan agerar som en gangster, när dessa pengar är slut kommer han att begära mer som en utpressare och jag tror aldrig Kina, Ryssland eller USA gått med på att betala pengar till utpressare, de vet att det inte är någon långsiktig lösning. Det är dags att Nato att slänger ut Turkiet och att EU skaffar sig muskler för att stå emot sultan Erdoğan.

Ni har säkert tänkt på fördelarna med corona-krisen, den globala uppvärmningen har avstannat och det är lugnt i Idlib-provinsen i Syrien, i varje fall om man ska lita på medierna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Hade Kina, Ryssland eller USA betalat Turkiet när de hotar?

  1. Svar NEJ !
    Är bara den idiotiska familjen EU med Socialbyrån Sverige i spetsen som mutar Turkiet.

  2. EU är Erdogans mjölkkossa. Önskar inget hellre än att Italien tar och lämnar EU, sedan blir det en kedjereaktion. Läste om att diskussionen om EU i Italien går varm, att lämna EU kan bli aktuellt.
    Varför betalar vi för EU enorma belopp när vi inte får någonting tillbaka. När man följer diskussion om Corona och ser att EU inte på något sätt kan hjälpa medlemsländerna, undrar man verkligen vad syftet med EU är?
    Swexit NU!

  3. Erdogan är medveten om EU:s velighet och vilja att framstå som goda kristna.
    Länder som Ryssland , Kina och USA tolererar inte hot.
    Hur har muslimer agerat sedan Kina gjort om moskéer till hönshus? Hade det skett i väst, hade vi sett upplopp överallt. Muslimer vet att de aldrig kan skrämma eller kontrollera Kina. Därför uteblir alla reaktioner.
    De muslimer som självmant flyttat hit, skriker ständigt efter allt större eftergifter från våra sekulära samhällen. De vet att de ständigt kan flytta fram sina positioner genom detta dominanta beteende.

  4. Undrar om det finns en enda en i EU parlamentet som har pondus, verkar vara ett gäng blötdjur. Varför skulle skulle de annars ha godkänt vår kvinnliga honsomaldrigfåttnåtuträttat som ansvarig för migrations och EU’s inre säkerhet.

    • Det är kanske det som Stefan Lövfen kräver när EU avgiften ska betalas. Tar ni inte in Ylva Johansson så blir det bråk om betalningen.
      För övrigt så verkar Ursula von der Leyden inte vara någon större tillgång heller.
      Har vi värdelösa politiker i Sverige så får vi också ännu värdelösare politiker i EU.
      Det är ändock till sist regeringscheferna som styr EU och de vill ha lydiga representanter där som är tacksamma för förläningen som tilldelats dem.

    • EU är en soptunna för politiker som man vill bli av med i det egna landet.

  5. Bättre om EU hade gjort ett motdrag. Utvisat alla turkar som befinner sig i EU sen 40 år samt alla pensionärer.

    • Oj oj .Då hade byn Kulu i Turkiet gått i konkurs. Där bor 200 svenskturkar, som, åtnjuter bidrag från Sverige och kanske från andra EU länder också, vem vet.

      • Kulu – svensksamhället i Turkiet
        7:58 min

        Dela
        Publicerat onsdag 2 januari 2019 kl 09.50
        I centrala Turkiet finns ett samhälle där nästan alla invånare har bott i Sverige eller har familjemedlemmar som bor eller har bott i Sverige.
        Samhället heter Kulu, ligger mellan Ankara och Konya och där finns både skyltar på svenska, svenska namn på butiker och företag och man hör svenska talas på gatorna.”

        https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?artikel=7124045

  6. Hehe mycket konstigt sker nu i HBTQ och genus-tider men grabbarna på bilden är varken kvinnor barn eller ifrån Syrien.

    Nej dom är ifrån kontinenten Afrika och är välfärdsmigranter på jakt efter snabba stålar genom kriminalitet och vita kvinnor att förlusta sig på.

    Och nej dessa tre stater hade absolut inte betalt islamisten och diktatorn Erdogan en spänn för utpressning.

  7. det är jävligt beklagligt att ryssar och kineser ställer upp för nödlidande EU stater medans eu skiter i det mesta

    • det är jävligt beklagligt att ryssar och kineser ställer upp för nödlidande EU stater medans eu skiter i det mesta

  8. samma sak som när sverige attakerades med en rysk ubåt
    Torbjörn sa försvara gränsen till varje pris detta gällde i Sverige

    varför skulle något annat gälla i grekland jo get gör det Grekland är med i EU och har rätt attfå hjälp av alla EU stater
    om så inte sker och och i prinsip båser rent i minst halva turkiet med dom amrikanska Nato baserna ..
    då är det bara att läga ned EU för det har vissat sig inkopitenta inte bara som försvarsmakt utan även smittskydd orgenisation med galnako sjukan salmonella och annat skit som sprids

  9. Skabbet som lever på bidrag inom SVT/SR och övriga medlöpare bölar i grupp när de drar i sig rö’vinet medans de ryggdunkar varandra…

    Fyy satan för dom….

  10. Det kan vara så att dessa (flyende) herrar känner sig som kvinnor och barn och enligt Svensk genus standard är man det man känner sig som.
    Skulle jag fly från krig och lämna kvinnor och barn och äldre åt sitt öde skull jag ialla fall känna mig som en framstjärt.

Kommentera