SVT 1984, den värdelösa datorn finns det ingen användning för…

HISTORIA. Dokument utifrån är ett av Sveriges Televisions äldsta program och startades 1971. Kultfilm från 1984 där Herbert Söderström gör en total felbedömning av ”hemdatorns” framtida betydelse! De första minuterna är riktigt skoj att höra på idag.

Herbert Söderström sågar hemdatorn, böcker är bättre på information…

Dokument Hemifrån – SVT 1984, hela programmet. 56 minuter, intressant för er som var med i datorns barndom.

-Pettersson köpte sin först dator, en Apple II, c:a 1984. Den användes enbart i arbetet och inte uppkopplad. Jag tror att jag skaffade Internet c:a tio år senare med en Intel386 processor. Jag skulle ha spart dessa reliker.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

6 thoughts on “SVT 1984, den värdelösa datorn finns det ingen användning för…

  1. Före internet hade man de flesta inte stor nytta av en dator hemma. Skärmarna var dessutom rätt dåliga år 1984.

  2. I en intervju i Svenska Dagbladet 1996 uttalade sig Ines Uusmann (S), som då var kommunikationsminister och ansvarig för IT-frågor såsom internet och nya elektroniska kommunikationsvägar.

    Hon har sedan ofta citerats i formen ”Internet är /bara/ en fluga”, detta var dock en rubrik satt av tidningen och återfanns inte i intervjuns text. I en intervju i februari 2016 medger hon att hon underskattade internets potential och säger att formuleringen var tillspetsad men inte helt orimlig i förhållande till vad hon hade sagt.

    ”Det har blivit en vandringssägen” kommenterar Uusmann men tillägger: ”Mina kollegor var så upprörda för att det var felciterat, men det var ju inte så.” Uusmanns ursprungliga resonemang återfinns i följande citat: ”Jag vågar inte ha någon alldeles bestämd uppfattning men jag tror inte att folk i längden kommer att vilja ägna så mycket tid, som det faktiskt tar, åt att surfa på nätet. Att sitta och surfa på nätet tar en himla massa tid. Vad är det bra för? Det kanske är så att det är något som vuxit upp nu. Alla pratar om internet men kanske är det övergående och sedan blir inriktningen mer specificerad”

    Källa:

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Ines_Uusmann#”Internet_är_en_fluga”

  3. Hehe i början av 2000-talet var jag helt övertygad om att aldrig skaffa dator eller gå ut på internet.

    Nu får jag svår abstinens efter två dagar utan dator och surf…inte så bra men jag måste hålla mig uppdaterad.

  4. Lol
    ”…sätt er och titta på Rapport tre kvällar i rad…”

    Får väl erkänna jag är jäkligt glad att jag har en hemdator istället 🙂

Kommentera