Greta Thunberg vill börja skolan

KLIMAT & SKOLA. I en stor intervju, som gjordes innan coronakrisen slog till, med magasinet Rolling Stone berättar Greta Thunberg om att hennes intensiva arbete för klimatet inte kommer att pågå ”för alltid”. Intervjun gjordes visserligen innan coronakrisen lamslog världen men Thunberg konstaterar också att hennes sabbatsår är på väg att ta slut: ”Jag hoppas verkligen att vi kan lösa det här snart, för jag vill kunna börja i skolan igen”, säger Greta. 

Läs hela intervjun på engelska HÄR.

Greta Thunberg, september 2019 i Montreal, Kanada. Foto: Lëa-Kim Châteauneuf, licens CC BY-SA 4.0

-Bra Greta, tycker Pettersson, börja skolan och försök få dina  kamrater intresserade av vetenskap, teknik och ingenjörskonst så löser ni framtidens problem.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

31 thoughts on “Greta Thunberg vill börja skolan

  1. ”Claes

    29 03 2020 at 14:02
    Fast det handlar inte om kritik, det handlar om hat. Ungefär ”Hon är bara en mediahora som saknar uppmärksamhet. En marionett! Hoppas hon dör”. Se på Twitter, Facebook, YouTube. Det får hon utstå dagligen. Det är inte att ha en annan åsikt.”

    Såg att en skrev och önskade att Jimmie Åkessons barn nazzesvin skulle gärna få coronavirus.
    Det är knappast någon SD anhängare som skrev det. DET är skrämmande, barnet är väl 5-6 år!!!

    Jag har inte läst här att någon önskar livet av Greta eller kallar henne för hora. Däremot kritiseras hennes föräldrar här om hur de utsätter sin dotter för offentligheten på grund av pengagirighet.
    Jag begriper inte vilket ansvar Gretas föräldrar utsätter henne för. Hon kommer nog att kollapsa en vacker dag!

    • Så här. Det är precis tvärtom. Det är hon som har fått sina föräldrar att ändra sig, det här är hon som hon driver. Finns beskrivet av både henne och hennes föräldrar, länk till The Guardian nedan (lång text, men läsvärd). Intäkter från bokförsäljning och andra pengar har gått till välgörande ändamål, nu har de startat en stiftelse där pengarna samlas. De är inte så dumma att de ljuger om sådant.
      Jag förstår att man tycker att hon är irriterande, hon ÄR irriterande. Komma här och mästra. Men hon är bara en människa som försöker förändra världen till det bättre, och är bra på det. Väldigt bra, hon har fått allas uppmärksamhet. Vår mest kända svensk i dagsläget. Och det får hon så mycket hat för. Det tycker inte jag är okej. Vad är det för fel på människor?
      https://www.theguardian.com/environment/2020/feb/23/great-thunberg-malena-ernman-our-house-is-on-fire-memoir-extract

      • Hon säger bara sånt vi redan vet,sen är det lite obehagligt med mäns stora intresse för en minderårig flicka.

  2. Så nu lär Greta bli en expert på Coronavirus, när det där med klimatet sprack. Nu när de ser vilka konsekvenser hennes härjande runt världen har bidragit till, nu bör de tala om hur världen kan överleva utan hennes hysteri kring flygandet och bilismen mm.

  3. I lånad lägenhet.? Pappas lägenhet i Gamla Stan.Av någon anledning äger familjen två bostäder i centrala Stockholm. Något att kolla för staten som betalar bostadsbidrag ? Kanske de får några tusingar extra per månad ,vem vet men med tanke på att de är så giriga skulle inte förvåna mig.

    • Hur vet du att det inte var en lånad lägenhet? Hur vet du att de får bostadsbidrag? Att de är giriga? Varför allt detta hat, jag begriper inte. Det verkar också som att det där med sanning inte är så viktigt, man hittar på något och när någon påtalar att det, där, det stämmer inte så spelar det ingen roll för det skulle kunna vara sant. Ungefär som Trump förhåller sig till sanningen, det vill säga: han kan inte sluta ljuga. Att de som hatar Greta Thunberg ofta är Trumpsupportrar förvånar inte.

      • Du claes din statsminister och dennes regering har väldigt svårt att hålla sig till sanningen.

      • De har en lägenhet i Gamla Stan , jag påstår inte att de får bostadsbidrag men det bör granskas , anser jag. Ett gift par som bor i två adresser väcker misstankarna med tanke på hur föräldrarna exponerar en ung kvinna för sina egna intressen.

  4. Det lustiga är att alla som hatar Greta – märkligt nog oftast män långt ute på högerkanten – faktiskt inte har läst eller hört hennes tal. Förutom ett klipp, ”How Dare You”. Hade man gjort det, så vet man att hon hela tiden hänvisar till vetenskapen, till experter, som också ger henne rätt. Vad gäller Corona var det ett längre inlägg på Instagram. Även en intervju i New Scientist. Poängen var att varna unga för att de kan vara vandrande smitthärdar, eftersom hon själv – på goda grunder – troligtvis haft smittan men inte drabbats särskilt hårt alls. Det är de äldre som drabbas hårt. Ta reda på hur det ligger till? Människor är för lata, dumma och trivs med att hata.

    • Hej Claes!

      Jag tror rätt många har hört de färdigskrivna tal Greta har hållit. Att hänvisa och bara säga att man ska lyssna till vetenskapen är det nog inte bara Greta och hennes anhängare som gör. Det gör nog de flesta människor. Den validerade vetenskapen ska man lyssna till.

      Uttrycket ”att lyssna till vetenskapen” innebär att man också ska göra det. Inte bara använda det som en fras eller slogan. Det är en stor majoritet inom vetenskapen, som säger att ”jorden inte kommer att gå under”, på grund av den mänskliga påverkan på klimatet.

      Vetenskapen är också eniga i att vi har haft en höjning av den globala temperaturen sedan 1850-talet. på 0,5 grad-1,0 grad beroende på vilken vetenskaplig mätning man kollar på.Ingen förnekar detta.

      Däremot finns det oerhört många olika vetenskapliga åsikter och forskning. Om hur det i sin tur påverkar jordens klimat, förutom de naturliga klimatförändringarna som alltid pågår. Om koldioxiden är den enda orsaken och mycket annat i den komplexa vetenskapen som styr klimatet. Vetenskapen diskuterar orsak, påverkan och följder. Detta arbete måste sedan kunna valideras och fakta beläggas av en enig vetenskap.

      ”Klimatmodeller” är inga vetenskapliga fakta, förrän de kan beläggas och har kontrollerats i efterhand. Med de faktiska uppmätta värdena.

      Att Greta säger att hon tror att hon haft Corona-smittan är heller inte vetenskapligt belagt. Så länge hon inte har kollat upp det.

      Tro får inte gå före vetenskap som är validerad.

      Så att bedriva ett bra natur och miljöarbete, är grunden för att vår fantastiska värld ska må bra. Då är varje enskild människa lilla vardagliga insats viktig. i att visa respekt och värdighet för vår gemensamma natur och miljö.

      • Hej, hon hänvisar till IPCC-rapporten. En överväldigande majoritet av klimatforskare är eniga om att det är en kris, och att människan har stor del av det. Sedan om Patrick Moore eller Lars Bern tycker annorlunda väger inte så tungt. Det är ingen som har påstått att jorden kommer att gå under.
        Att någon annan skriver talen åt henne, tja, det kan du väl påstå men inte belägga. Så är det inte, hon har förklarat hur det går till om man är intresserad.
        Eftersom du inte läst vad hon skrev om sin Corona-smitta så länkar jag till texten, så ser du att poängen inte är om hennes smitta är vetenskapligt belagd, det handlar inte ens om henne:
        https://www.instagram.com/p/B-HwpQkJqrc/?igshid=170wrk1evyrpn

      • Hej ”Claes”!

        Ett otroligt snabbt svar nu på din replik.

        24 mars i SVT nyheter, läste jag detta. Tror det även stod i Expressen samma dag. Någon kan väl kolla.

        ”Greta skriver nu själv på Instagram att hon kände sig trött, fick ont i halsen och hostade för ungefär tio dagar sedan. Hennes pappa fick samma symptom men hade utöver det också feber. Hon konstaterar att hon inte tillhör någon riskgrupp och därför inte har testats för viruset.
        Sett till omständigheterna är hon ändå övertygad om att det är coronaviruset hon drabbats av. Och därför vill hon nu varna sina följare – för att symptomen kan vara väldigt milda.”

        https://www.svt.se/nyheter/inrikes/greta-thunberg-i-karantan-har-troligtvis-covid-19

        Greta Thunberg har sagt……..jag citerar

        ”– År 2030 kommer vi att befinna oss i en situation där vi förmodligen har skapat en okontrollerbar oåterkallelig kedjereaktion som sannolikt leder till slutet av vår civilisation, som vi känner till den.”

        Känns lite som att säga ”att jorden går under”.

        IPCC styrs av politiker och de väljer ut sina forskare. Vilket är bra att veta.

        IPCC har även själva erkänt att det föreligger stora brister i underlagen, för tidigare påståenden utifrån de klimatmodeller de använt i sina tidigare rapporter. Vilket är bra.

        Sedan finns det väldigt många inom den fysikaliska vetenskapen, som inte erkänner allt som IPCC lägger fram i sina rapporter, just för att de inte är validerade och vetenskapligt belagda. De delar inte heller deras hela scenario. Även då för att den styrs av den politiska agendan som råder inom IPCC.

        Vetenskapen är större än IPCC. Vilket är bra. Sedan ska man även läsa , ta till sig och granska det IPCC lägger fram i sina klimatrapporter. Så vi tillsammans kan stå upp för ett bra natur och miljöarbete, alla dagar i veckan.

        Må gott.

    • Så för att veta, så måste man veta på rätt sätt? Är inte det att vara politiskt korrekt?

    • Nej det är att tänka utan inblandning av andras sk rätta åsikter med andra ord inte va en cuckad vänster beta.

    • Man hatar inte Greta om man kritiserar hennes och hennes entourage. Man får väl ha andra åsikter?

      • Maya! Har man andra åsikter än klimatskojarna så är man en klimathatare och rasist per automatik.
        Det är det som är klimatskojarnas och invandringsvurmanas största argument
        Att försöka tysta allt motstånd a’la Nord Korea. .

      • Fast det handlar inte om kritik, det handlar om hat. Ungefär ”Hon är bara en mediahora som saknar uppmärksamhet. En marionett! Hoppas hon dör”. Se på Twitter, Facebook, YouTube. Det får hon utstå dagligen. Det är inte att ha en annan åsikt.

      • Cleas, svara nu vad använder ni för språk om oliktänkande? Eller är det bara ni som blir drabbade.

  5. Möjligen har hennes påstådda sjukdom (Coronan) rensat ut en masa oviktigt längst upp ? Om det nu inte ligger dolda tankar om att tjäna än mer kosing ? Hela den familjen ligger på samma nivå som invällarnas….

  6. Henen kommer att skrivas in i historien ..

    En kan bara hoppas att det blir en rättvis beskrivning…

  7. Brukade läsa boken:Emma tvärtemot av Gunilla Wolde till mina barn när de var SMÅ……

    Greta är ju nästan vuxen nu…..Inget litet barn…….Men hon vill fortfarande göra tvärtemot….

    När hon har skolplikt vill hon INTE gå i skolan……..när det är frivilligt att gå i skolan på gymnasiet så LÄNGTAR hon till skolan precis nu när det är corona tider…….hela hösten och fram till februari sa hon INGET om skolan….

  8. Bra, Greta.

    Precis som Pettersson skriver så är det studier och utbildning som gäller först. Sedan kan man lägga fram sina åsikter och belägg i fakta form.

    Tro får aldrig gå före vetenskap. Lycka till.

  9. Greta påstår sig ju redan ha blivit drabbad av viruset. Då kan hon ju faktiskt ha utvecklat immunitet och bör passa utmärkt för att göra en insats i vården. Gör dig lite nyttig för en gångs skull. Lyssna även på Lars Bern, så du får lite distans till dina förljugna hjärnspöken.

Kommentera