102 döda i Corona-viruset i Sverige, tio det senaste dygnet

PANDEMI. Totalt 102 personer i Sverige har avlidit efter att ha smittats av covid-19, visar Folkhälsomyndighetens senaste uppdatering. Det är en ökning med tio personer det senaste dygnet. Totalt har 3.447 personer i Sverige bekräftats smittade. Mörkertalet tros dock vara stort.

Se siffrorna här

Svenskarnas sociala koder kan hjälpa oss att stävja coronakrisen, enligt ett långt reportage från BBC. ”Det är norm att undvika att sitta nära andra i kollektivtrafiken och ovanligt att småprata med främlingar i affärer och på kaféer”, står det bland annat.

Författaren Lola Akinmade Åkerström är en av de intervjuade. – När det kommer till att hålla avståndet gav svenskarna varandra mängder med fysiskt utrymme redan långt före coronapandemin slog till, säger hon.

Sveriges strategi för att minska virusets spridning har varit ett ämne för diskussion även i andra internationella medier på senaste tiden. I en intervju med TV4 kommenterar statsminister Stefan Löfven debatten: – Jag tror att vi ska avvakta med utvärderingarna av allt detta tills det är över.

-Pettersson är inte statsepidemiolog så vad som är rätt och fel har jag ingen aning om men noterar att det finns oerhört många specialister i Sverige…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “102 döda i Corona-viruset i Sverige, tio det senaste dygnet

  1. Hur många har dött en naturlig död under samma tid ? Förra året dog ca 240 personer i snitt varje dag i Sverige. Bara så man vet proportionerna. Det dör alltså nästan 90 tusen per år även i vanliga fall. Det blir lätt hysteri…

    • jep det liger fortfarande på 0,02 och sen vet man att andra sjukdomar antagligen är avgörande men farligheten på coronan är ju att belastningen blir för stor men man kan säkert påstå bara för att han var rumän med dysenteri och Tyfus så måste man bortse från Corona men det gillar ju inte löven med sina uppträdande

  2. Tja, Taiwan som ligger vägg i vägg med Kina är rikare och mer avancerad har en befolkning på 23 miljoner men där har de bara 2 döda och 283 smittade. De har hundratals flygningar om dagen till fastlandet. Sverige har 3,069 smittade MINST eftersom man slutat testa och 105 döda.

    -Vi såg det inte komma!

    MVH

    Stefan Löfven

    Det är dags att låta Sveriges regering stå till svars för deras handfallenhet. Dags att markera att de ska bort för evig tid.

  3. Det har någon Pettersson rätt i att det finns ovanligt många specialister.

    Antalet epidemiologiexperter i det här landet har ju ökat explosionsartat, detta i en takt med samma utsträckning som corinasmittan.

Kommentera