SVT har börjat texta på arabiska

MEDIA. Det talas över 150 språk i Sverige av människor från hela världen som befinner sig i vårt land av olika anledningar. De allra flesta klarar att tillgodogöra sig den information de behöver genom att lära sig svenska eller ta hjälp av släkt och vänner. Några verkar dock behöva extra stöd så nu har skattefinansierade SVT börjat texta texta sina Rapport-sändningar på arabiska.

”Det stora informationsbehovet med anledning av coronaepidemin gör att SVT nu tillgängliggör en daglig Rapportsändning översatt till arabiska och engelska. SVT kommer från och med i dag översätta Rapports 16-sändning till arabiska och engelska”, skriver SVT på sin hemsida.

Vi har även fått rapporter om att många somalier dör av coronaviruset att att det beror på bristen på information på somaliska. Det stämmer inte och det finns även information på arabiska om araberna vill tillgodogöra sig den.

Alexandra (Lundh) Ekengren är specialistsjuksköterska i akutsjukvård

-Pettersson undrar vad araber och somalier saknar som finnar, fd. jugoslaver, kurder, polacker, spansktalande, iranier, tyskar, danskar, norrmän, armenier, turkar, albaner, thailändare, ryssar, ungrare, kineser, indier och många fler har. Här det inte bättre att alla lär sig svenska än att favorisera en gruppmänniskor?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “SVT har börjat texta på arabiska

  1. Kanske även läge att genomföra regeringsförklaringen. Bör funka utmärkt via distans. Och prestation/deltagande kopplat till morötter. Hemarbetande kan undervisa hemelever.

    Mm, mm, med mera.

    ”Herr talman!

    Språk och arbete är vägen in i samhället.



    Ett godkänt prov i svenska och i grundläggande samhällskunskap blir ett krav för medborgarskap. Vi höjer ambitionerna och ansträng­ningarna för att alla ska lära sig svenska, genom språkplikt, genom stärkt SFI, genom språkförskola och språkundervisning för föräldralediga. Fler karriärtjänster för lärare inrättas i utanförskapsområden.



    https://www.regeringen.se/tal/20192/01/regeringsforklaringen-den-21-januari-2019/

  2. Fy fan vad ynkligt. Här talar och skriver vi på SVENSKA. Alla som kommer hit har ett eget ansvar att lära sig det så fort som möjligt. De som inte gör det kan åka nån annanstans. När man tillhandahåller information på världens alla språk finns det ju ingen anledning att lära sig svenska. Om jag flyttade till ett arabland skulle jag knappast få information på svenska – eller hur. De som utvandrade till Amerika på 1800-talet fick nog ingen hjälp med språket. Vi måste ställa krav på dom som kommer och göra klart för dom att ALLA har ett eget ansvar om dom vill vara här. Ett kravlöst samhälle fungerar inte

  3. Snart sänds programmen på Arabiska, och i bästa fall
    textas dom på Svenska, det gäller att serva Sossarnas
    största väljargrupp.?

    Såg att Sossarna ökat i väljaropinionen, kan det
    va för Löfvens inspelade tal till folket? För annars
    finns ingen anledning att deras stöd ska öka för
    allt elände som dom själva ställt till?

  4. Imamer i vissa moskeer har visst predikat om att detta är Allahs straff till alla otrogna.Hur ska dom få till det här nu när även dom troende muslmerna blir drabbade ? Sedan kan man ju undra hur många det är som ser på Svensk TV med tanke på alla dessa parabolerantenner på varenda balkong i invandrartäta områden.

  5. Märkligt. Nästan varenda osvensk man möter har en mobiltelefon i handen, gärna av senaste modell. En annan sak som är gemensam är att de är inställda på ett främmande tungomål. Jag är övertygad om att på den stora vida webben finns information på alla levande skrivna språk om pandemin. Det går helt att skylla ifrån sig.

  6. Vad har de alla föreningar till egentligen? Somalierna leder nog ligan av utländska föreningar i Sverige. Jag sökte och fick: 10 500 träffar vilket inte i sig är antalet men många är det. Sökte med exakta uttrycket: somaliska föreningen ”somaliska föreningen”
    Rebecca Weidmo Uvell hade 2017 granskat en del av bidragsgivandet till det extremt stora antalet somaliska föreningar i Sverige.
    ”Det finns givetvis inget centralt register för alla somaliska föreningar i Sverige, då faller ju hela poängen med att hela tiden starta nya föreningar.
    ….vad de gör och vilka de är går alltså inte att ta reda på så lätt”.
    https://uvell.se/2017/03/04/somalierna-i-sverige-sm-i-organisering/
    Är det toppen av flera gigantiska isberg lite här och var i landet? Ja myndigheterna har ju aldrig tagit något på allvar i Sveriges flyktingfrågor, så man kan ju undra hur stora mörkertalen är.

  7. Det blir nog inte så många riktiga svenskar kvar i Sverige. Många vill flytta.

  8. SVT:s Rapport textas på arabiska så att även somalier ska kunna följa med i vad som händer. Men vänta nu, somalierna talar ju inte arabiska utan somaliska och en stor del av dem är analfabeter. Hur har man tänkt här???

  9. Sveriges korkade, hyper-emotionella och lågutbildade journalister definierar muslimer som en ”minoritet” (~2 miljarder muslimer i världen!) och ömmar för dem.

  10. Fatima säger att Malmö/Sverige ”känns som Irak eller något annat arabland.”

    Tycker jag med att det gör. Bedrövligt att det blivit så. 😢

  11. Stäng ner alla moskéer Arabkaféer och vattenpipsställen så minskas spridningen radikalt bland bidragstagarna.

    Att använda mina skattepengar till arabisk text på Rapport är bara äckligt och otroligt motbjudande.

  12. Märkligt! Varför har man inte börjat texta på Finska för alla våra finska invandrare sedan gammalt!
    Mörk Agenda!? JA!

Kommentera