Situationen är stabil i Sverige

PANDEMI. Just nu i Sverige: 42 döda i covid-19 – antal smittade ökar med 100 till 200 varje dag. Sverige har totalt 2510 bekräftade fall av coronaviruset och totalt 42 dödsoffer. Det meddelar Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap på en pressträff där man informerar om coronavirusets utveckling, rapporterar TT/OMNI.

Statsepidemiolog Anders Tegnell säger att läget i Sverige är stabilt. Foto: Lena Katarina Johansson

Enligt statsepidemiolog Anders Tegnell har Sverige mellan 100 till 200 fall dagligen sedan en vecka tillbaka. – Vi har en rätt stabil situation i Sverige, ett 40-tal dödsfall och på IVA har man hittills vårdat 144 patienter, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.

En viss ökning har noterats av fall hos personer över 70 år. Samtidigt är trycket på intensivvården fortfarande störst i Stockholm. Enligt Tegnell testar man mer och mer för covid-19. Totalt har hittills cirka 24000 individer testats.

Dödssiffran i Spanien i covid-19 har stigit till 3344 och landet har nu passerat Kina i antalet dödsfall, skriver spanska medier. Det senaste dygnet har sjukdomen krävt 738 liv i landet, enligt myndigheternas uppdatering. Det är den klart högsta dygnssiffran hittills – de två senaste dagarna har antalet offer legat omkring 500 per dag. Antalet bekräftade fall stiger också kraftigt: Från 39673 till 47610. Spanien har köpt sjukvårdsutrustning och material från Kina för 432 miljoner euro, motsvarande 4,7 miljarder kronor.

Totalt har 6820 italienare avlidit efter att ha smittats av coronaviruset. Samtidigt rapporterar myndigheter att antalet tillfrisknade ökade med nästan 1000. 743 personer i Italien har avlidit i covid-19 det senaste dygnet, enligt myndigheternas senaste uppdatering. Det innebär att siffran ökar igen, efter att ha gått ner två dagar i rad. Under måndagen dog 602 personer och under söndagen 650. Det följde på lördagens rekordnotering på 793, skriver Reuters.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

15 thoughts on “Situationen är stabil i Sverige

  1. Är inte situationen alltid stabil i det trygga och heligt mångkulturella Sverige ?

  2. Läget är nog ganska mycket värre än de framför. Äldre sjuka dör i hemmet och äldre boende, ofta hemskickade från lasarett, dödsorsaken skrivs som lunginflammation eller liknande. Ändå behandlas som smittade. Inga tester utförs på döda, eller av många sjuka som är äldre. Så siffrorna ska tas med en stor nypa salt, kan vara det dubbla eller mer.

  3. Hur blev somalierna smittade av Italien-resenärerna?
    Det sägs hela tiden, i SVT, att smittan (enbart) kom från Italien. Jag har tidigare hört om smittspårning, i Stockholm, och då nämndes Iran.
    Håller fakta på att ersättas av fake news?
    Håller fakta att ersättas av politik?

    Jag ger f-n i vilken grupp som ”stigmatiseras”, en lögn är en lögn.i

  4. Vi kan knappast veta hur många smittade, sjuka det görs nema kontroll, finns inga tester, man vill heller inte köpa in,
    Öppna skolor, förskolor , vårdcentraler m.m är en grogrund för smittspridning
    Jag gör allt för att stoppa smittan.
    Håller mina barn hemma, storhandlar kl 8
    Är hemma, eller träffar vänner ute, tränar, joggar i naturen🙂👍🙋

  5. Vi kan knappast veta hur många smittade, sjuka det görs nema kontroll, finns inga tester, man vill heller inte köpa in,
    Öppna skolor, förskolor , vårdcentraler m.m är en grogrund för smittspridning
    Jag gör allt för att stoppa smittan.
    Håller mina barn hemma, storhandlar kl 8
    Är hemma, eller träffar vänner ute, tränar, joggar i naturen🙂👍🙋

    • Det största smittospridare är nog MGV för närvarande . Sjuka asylanter som måste ha krupit in i Sverige via tunnlar söker asyl varje dag. MGV kan inte stoppa det och den myndigheten FHM som kan gör inte det.

    • Nordboeren:
      Jo bilden på din länk (3 X om),kan ju enbart med blicken t.o.m. väcka upp redan avlidna….
      Situationen är ju allvarlig nog,utan skrämselpropaganda !

  6. I Tyskland där hysterin är ännu värre har inte dödssiffrorna kommit upp i dem,som all vetenskap har spått.
    Nu har de beslutat att flyga in sjuka från Italien. Redan i eftermiddags landade första flygplan med två sådana i Leipzig.
    Stenbock vill inte vara ironisk i detta läge,men fruktar att Merkels land,vill bättra på statistiken.
    Motsatsen gäller alla de tusentals hjälpare från Öststaterna,som vanligtvis träder i tjänst, i samband med bl.a. Spergel och den senare bärskörden, runt hela Tyskland. Dessa förbjudes nu inresa,även förbud att flygas in !!
    Måtte fan vara odlare med en sådan regering,och tvingas se hur deras skörd och existens,ruttnar bort på fälten.
    Samtidigt sitter hundratusenden ”asylsökande” liksom i Abzurdien och lyfter bidrag,utan att smutsa ner sina händer.

    • ”Bosse S”!

      Att muslimerna stödjer S är helt i enlighet vad som står
      i kontraktet S – muslimerna!
      Det är ”betalningen” för att S har sålt Sverige till islam!
      Kontraktet lovar muslimerna ”platser i Sveriges Regering”!
      Kontraktet är alltså det värsta LANDSFÖRRÄDERIET mot
      Sverige i modern tid!
      Eftersom regeringen och SÄPO står bakom kontraktet så
      blir ingen ställd inför rätta för LANDSFÖRRÄDERIET!

      Vi måste väcka sveriges urbefolkning!
      Vi måste uppmärksamma dem på att Sverige är sålt!
      Vi måste få dem att läsa kontraktet!
      Vi måste få dem att förstå vad detta betyder!

  7. Han fortsätter dock att sätta en hel del av svenska befolkningen i fara genom att nästan bara prata om äldre. Den yngsta som avlidit i Sverige var 21 år.

    De yngre har genom att Tegnell undertryckt att yngre kan också drabbas fått dessa att tro att de är odödliga. Ungdomligt oförstånd visst, men oförsvarligt av Tegnell.

    Att vi också har helt öppna gränser är ett annat svek. Folk går rakt ut från Arlanda utan kontroll. Norge och Danmark har 14-dagars karantän på alla anländande. Det är ett gravt fel på regeringen och dess myndigheter.

    Sen att S stiger i opinionen visar att det är också något allvarligt fel på svenskarna i gemen.

    • ”något allvarligt fel på svenskarna i gemen”, det är ju bara förnamnet. Om man tittar på senaste valet så är det ju bara att konstatera att ca. 82% av dom som röstade är fullständiga idioter. Dom är väl nöjda nu när pappskallarna i regeringen tar livet av en massa människor i Sverige nu med sin handlingsförlamning och vansinniga beslut. Inte så konstigt att utlandet stirrar på Sverige med stora ögon och undrar vad som händer i det här dårhuset.

      • Tyvärr många muslimska invandrare som har fått rösträtt även i riksdan. Utan dem hade sossar och kommunister varit mycket mindre partier. Kanske t.o.m. miljöfacisterna också.

Kommentera