Lilla Edet tvingas låna till löner och Blattarna som byggde Sverige


INVANDRING. Jag har nyss sett tredje och sista delen av ”Blattarna som byggde Sverige” med Leif GW Persson, på TV4,  serien om arbetskraftsinvandringen som initieras av staten efter andra världskrigets slut och människorna som kom att bidra till att bygga upp det svenska samhället. Ett trettiotal kända ”svenskar”, bland andra Amelia Adamo, Salvatore Grimaldi, Dragomir Mrsic och Theodor Kallifatides, medverkar och berättar om sina upplevelser och minnen.

Bild: TV4

Så långt är allt bra, majoriteten av invandrarna är bra och arbetsamma människor och deras barn blev svenskar. De flesta som intervjuas är trevliga människor som arbetat hårt och har lyckats. Otrevligt blir det när Alexandra Pascalidou ältar sitt hat, alltså rasism mot svenskar och Leif GW som på slutet säger att behovet av invandring är större än någonsin eftersom ursprungsbefolkning har blivit så gammal.

Jag vet inte om GW har blivit gaggig men han borde kunna räkna ut att de som kom till Sverige på 1950 och 1960 också har blivit gamla och behöver omvårdnad. Dessutom säger Persson att de kommer att integreras så småningom, det stämmer säkert med alla utom muslimerna. De kommer aldrig att assimileras.

Att Leif GW Persson inte förmår skilja gårdagens arbetskraftsinvandring med dagens bidragsinvandring är skrämmande och ren och skär propaganda.

-Idag läser jag om Lilla Edet, en kommun i Västergötland med drygt 14.000 invånare. I Lilla Edet har man fått låna 50 miljoner för att klara lönerna till de anställda, man ska spara in pappersservetter på äldreboendet och sommarsemester ska klaras utan sommarjobbare, enligt Dagens Nyheter.

De två timmar som varit reserverade för social tid med de äldre på boendet varje månad har strukits ur schemat.

Ni hör, vi har inte råd med två timmar social tid med de äldre per månad!

I januari tvingades Lilla Edets kommun låna 50 miljoner kronor för att kunna betala ut löner. Det ekonomiska läget har varit ansträngt under flera år, men statliga bidrag och intäkter från Migrationsverket har hjälpt kommunen att hålla sig flytande, enligt Julia Färjhage (C), ordförande i kommunstyrelsen.

-Pettersson undrar om inte Leif GW Persson vet vad som händer i landet, det är inte arbetare som kommer, det är bidragstagare. Leif borde göra en TV-serie om människorna på filmen och hur de bygger Sverige…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


34 responses to “Lilla Edet tvingas låna till löner och Blattarna som byggde Sverige

 • Invandrare byggde inte Sverige | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] Efter TV4:as serie ”Blattarnas om byggde Sverige” vill jag påminna om nedanstående inlägg från 3 januari […]

  Gilla

 • demokraturbloggen

  Det var Finnar och Svenskar som byggde Sverige under 50-60-70 talet. Innan det var det mest Svenskarna själva. GW har sålt sin själ till mammon och blivit belönad med en TV serie från sin bok med sossen berqvist i huvudrollen i TV 4

  Gilla

 • Peter Skoglund

  GW missade en viktig ”blatte” eller duktig invandrare, som är nationalekonom. Hade kunnat reda ut lite om det som rör de faktiska sanningarna i det nationalekonomiska. Tino hade kunnat lägga ut både text och kunskap.

  ”Ett vanligt argument för ökad migration till rika länder i Europa är den åldrande befolkningens behov. Ofta hävdas att invandring av unga människor är nödvändig för att finansiera framtida vård och pensioner.

  Eftersom dessa påståenden hörs så frekvent tror många att de måste bygga på fakta, trots att alla officiella kalkyler visar på motsatsen”, skriver nationalekonomen Tino Sanandaji.

  https://kvartal.se/artiklar/migration-och-vlfrdsstatens-finansiering

  Gilla

 • Thomas Tvivla'r

  G W är ett förkläde åt socialdemokraterna.
  Han försvarar i propagandatv svensk förödande invadringspolitik (bidrag till utlänningar, kriminaliteten, folkutbytet p g a volymerna).
  Den invandring som ex skedde på 60- o 70-talet var några få procent. Läs få. Och kopplat till arbete.
  Senaste årens invandring är förödande ekonomiskt och för svenskar som grupp.

  Eftersom tvprogrammet sammanbakat prisar de senaste regeringars invandringspolitik ska jag ärligt säga att jag o flera kan vara utan både Adamo eller Kalifatides bl a om det är det vi ska samtycka till. Än mer Pascalidou. Özz Nujen och liknande än mer.. De är bara negativa för utvecklingen.

  Hur kan GW propagera för den invandring som nedmonterar Sverige o svenskar som grupp? Men det är bra visa sina färger. Då vet vi det klart. Rödvinssocialist med destrukrivt tänk. Fy fan. Gå inte på det här trixandet att det berikar Sverige. Socialister är bara destruktiva i längden. Arma Sverige du försvinner..

  Gilla

 • Kenth Andersson

  G.W förnedrar och visar alla äkta svenskar som arbetat och slitit ont för att bygga Folkhemmet ett totalt förakt !
  Vad har G.W denna uppblåsta och självgoda s.k Professor bidragit med till Folkhemmet förutom att i åtionden ha glidit runt i maktens korridorer och visat upp sig i PK-media ?

  Gilla

 • Clas

  När kommer del 2 av denna serie – Blattarna som raserade Sverige?

  Gilla

 • Veggo

  Ser jag GW på tunnelbanan så ska jag förnedra honom och pissa i hans mun. Han har sina briljanta stunder men detta förstår han sig inte på.

  Man kan inte göra folk av zigenare, negrer, muslimer och en hel radda till. De måste ha kravet att från dag ett vara produktiva och de måste hitta bostad på egen hand. De kan inte vara tal om att få bidrag eller sjukpeng de första 15 åren.

  Då, och först då får vi hit folk som orkar.

  Gillad av 1 person

 • GENUSVETENSKAP

  Uppenbar propaganda. Jag tyckte bra om honom för 20 år sedan. Nu är han inget annat än en person som vilseleder medvetet. Ge honom en Prideflagga så mår han bättre.

  Gilla

 • Tore

  Till dax datum är invandringen som helhet en brakförlust, det vi (tjänade) på 60-70 talet har vi förlorat mångdubbelt i dag och kommer förlora i all evighet.

  Gilla

 • Tore

  Sverige är det enda landet i världen som behöver ökad invandring av bidragstagare.

  Gilla

 • Varjager

  Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Det är så många kommuner som lider över att kommunalpolitiker fick hybris i samband med massinvandringen.

  Gilla

 • Nosferatu

  TV4 är och har alltid varit en propagandamaskin för stor invandring och bryr sig inte ett skvatt om denna består av europeiska arbetare eller afrikanska bidragstagare.
  GW ser slutet på sin karriär och har sedan länge sitt på det torra och behöver aldrig konfronteras med baksidorna av svensk migrationspolitik…förutom i sin roll som kriminolog.

  Gilla

 • Dalatocken.

  Nisse skriver: ”Ofta sägs att vi alltid haft invandring, vilket är sant.”

  Ja, många säger så men påståendet är FALSKT !
  Mellan 1850 och 1950 hade vi ingen invandring alls.

  Vårt svenska, strävsamma, folk lade under den perioden grunden till välståndet i det ”moderna” Sverige.

  Generellt var arbetskraftsinvandringen under 1960 och 1970 talen ogynnsamt för vårt folk.

  Det var lönedumpning i stället för teknikutveckling. Majoriteten hade okvalificerade jobb med låg lön, låg skatteskatteförmåga och bostadsbidrag i 10 år varefter de blev sjukpensionärer i 30 år. Förlust.
  Jag uppfattar nisse som PK, politiskt korrekt. Han bejakar erövringen av Sverige och folkutbytet.
  Jag uppmanar Nisse att börja värna vårt folk.

  Beträffande Leif GW Persson så är han en välartikulerad gycklare som uttrycker sig pikant angående viss brottslighet. Så gör han för att dölja brottsligheten som myndigheterna utövar mot skötsamma Svenskar. Aldrig har väl GW visat rättspatos och försöktse till att någon tjänstefelande tjänsteman blivit straffad trots att han är rättsligt kunnig.

  Tocken.

  Gilla

 • HenryssonK

  GW är en av dem knepigaste alkoholister som jag aldrig förstått mig på. Han super på ett onormalt sätt i ett halvår sen nykter i ett halvår om vart annat, år efter år. Ingen normalt funtad funkar på det sättet. Han går upp och ner i vikt! Normalt sätt är vanedrickare periodare eller mer normalt varje dag! Nånting är knepigt med den killen. SVT och GW är obehagligt en konspiriation..

  Gilla

 • B

  GW’s bästa tid är slut. Hans bäst före datum har gått ut för några år sedan. Jag har läst några böcker av honom och ingen var speciellt bra, Men han lever väl gott på sina böcker och sina tv framträdaden Vi tackar för oss och han kan dra sig tillbaka med sina barnbarn. Vi kommer inte att sakna honom. Kära G.W. Lev väl!

  Gilla

 • Kent

  Leif GW går i säng med den som betalar bäst.
  TV4 propagerar för ökad invandring och dess välsignelser varje dag.

  Gilla

 • HW 76

  Jasså var det GW som var speakerrösten… Jag trodde det var veckans pausfågel! Så hj-la dåligt

  Gilla

 • Kungen

  Det blir en efterföljare som heter: blattarna som sprängde Sverige….

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Hade utedass till 1984 . Sedan 3- kammarbrunn och WC inne . Vad G W säger är inte relevant längre . Jan Gillberg på DSM diskvalificerade honom för många år sedan . Åldern tar oss allihop . Några tidigare några senare . Mvh Sjöström

  Gilla

  • Grune

   En sann kommentar till G.W Persson och TV4. Det har vetenskapligt aldrig funnits någon jävla blatte som varit med och byggt Sverige !!

   Gilla

 • HasseP

  Theodor Kallifatides – Vad har han byggt? En riktig skitbok av honom var vi tvugna att läsa i skolan.

  Gilla

 • Nisse

  Det borde heta, blattarna som hjälpte till att bygga Sverige. Vi hade inte gått under utan invandring men utvecklingen hade gått långsammare.
  Ofta sägs att vi alltid haft invandring, vilket är sant. Dock var den under hela 2:a världskriget ungefär på samma nivå som under 1 månad 2016. Vi har fortsatt ta emot folk som vill hit, trots de flesta saknar asylskäl.
  Vad händer med de som drömt om en ljus framtid här, när deras drömmar krossas. Många hamnar i permanent arbetslöshet och tvingas leva trångbott.
  De kommer sannerligen inte känns tacksamhet, utan känner hat till oss och lurade.
  Detta är grunden till de ökade konflikter vi ser i samhället. Varför förstår inte pk folket det allra mest grundläggande om människan?
  Invandring kan aldrig ske snabbare än samhället kan ta hand om dom och slussa dom ut till meningsfulla arbeten, ge dom bra bostäder.
  Vi måste få ställa krav på att de nya vill dela våra grundläggande idéer om demokrati, tolerans och vilja leva tillsammans med oss.
  Allt annat är galenskap och leder till konflikter.

  Gilla

 • Stenbock

  Aha då är det därför,folk bunkrar upp med toapapper. Såg idag vid Lidl en man som konkade på,4/5 stora packningar.
  Slog mig då att vi som levde på utedassens tider,var mer recykling-inställda är nutida generationer.
  Hur vanligt var det då inte att nyttja den gamla dagstidningen. Visserligen fick man först skrynkla till det,för att få det kroppsvänligt.
  Är det dagens befolkning som har blivit bortdaltade,eller vi äldre som överlevt utan Lilla Edets produktion ?

  Gilla

 • rune

  Leif GW är en gaggig gubbstrutt som snackar sossegoja.

  Gillad av 1 person

 • Kalle Anka

  GW är en trött och gaggig betongsosse, som försöker att blanda bort korten.

  Gilla

 • SVENSK

  GW är inget intressant att lyssna på längre!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: