Att stänga extremistisk islamsk förskola är ett anfall på muslimerna

ISLAM. En fristående förskola, Lär & Lek, i Angered, Göteborg får tillfälligt verksamhetsförbud från och med den 2 mars, sedan misstankar om kopplingar till våldsbejakande extremism uppdagats. Dessutom finns det, enligt Göteborgs stad, allvarliga brister i verksamheten, skriver Göteborgs stad

-I samband med en orosanmälan från en förälder intensifierade vi tillsynen, vilket ledde fram till beslutet, säger Amanda Larsson, chef på förskoleförvaltningens enhet för bl.a. juridik till Dagens Nyheter.

Förskolan har funnits sedan 2016. Av underlaget till beslutet framgår att även Säkerhetspolisen och Ekobrottsmyndigheten har granskat förskolan.

De cirka 70 barn som går på förskolan kommer att erbjudas platser på en närliggande kommunal förskola och förskolans huvudmän har tre månader på sig att redovisa hur de ska komma till rätt med bristerna.

Förskolan skickade under två år mer än en halv miljon kronor av skattepengar till den radikala föreningen Sveriges Förenade Muslimer. Nu stänger kommunen förskolan på grund av extremistkopplingarna.

Den fristående förskolan Lär & Lek i Angered ingår i det nätverk av bolag med kopplingar till Abdel Nasser El Nadi, Vetenskapsskolans tidigare huvudman, som regeringen bedömt utgör en säkerhetsrisk. Nu visar det sig att förskolan under 2018 och 2019 fört över mer än en halv miljon kronor av kommunala medel till den radikala islamistiska organisationen Sveriges Förenade Muslimer, SFM, där en av förskolans tidigare ägare dessutom är ordförande.

I det underlag som kommunen tagit fram från olika myndigheter framgår bland annat att Lär & Lek vid två tillfällen inte har kunnat betala sina skatter och avgifter inom utsatt tid, varefter ärendena gått till Kronofogden. Ändå har förskolan under 2018 och 2019 betalat mer än 500.000 kronor till Sveriges Förenade Muslimer, via en fotbollsförening som är kopplad till SFM.

Sveriges Förenade Muslimer är en organisation som enligt ett yttrande till kommunen från Säkerhetspolisen samlar personer med kopplingar till våldsbejakande extremism, vilket enligt Säpo inte är en slump utan ”mer ett uttryck för en ideologi som finns inom föreningen”. I nämndens beslut att tillfälligt stänga förskolan konstaterar man att förskolan ”står under påverkan av personer med nära kopplingar till våldsbejakande extremism”.

-Pettersson tycker det är otroligt att organisationer som Sveriges Förenade Muslimer får verka i Sverige och dessutom får skattebidrag för det och att muslimer anklagar Sverige för att anfalla dem när de stjäl våra pengar…

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

Och kanske det mest intressanta ett samarbetsavtal från 1999 mellan Socialdemokraterna och Sveriges Muslimska råd. Läs hela Sveriges Kristna socialdemokrater, Broderskapsrörelsen och Sveriges muslimska råd. Rapport 4/99. 

-Pettersson säger bara att om ni vill att islam ska breda ut sig ännu mer i Sverige så rösta på S och Stefan Löfven. Själv tycker jag att de muslimer som inte kan hålla sin ideologi privat ska flytta till något av de drygt 50 muslimska länderna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Att stänga extremistisk islamsk förskola är ett anfall på muslimerna

  1. I artikeln ”glömmer” de att fråga föräldrarna om vad de tycker om pengarna till SFM och fusket runt det. Hade varit intressant att få veta vad de tycker om det.

  2. Liten lättfattlig skola för Muslimer.

    1 I Sverige lyder ni under Svenska lagar, precis som Svensken.

    2 Vilken Gud ni tror på är er ensak, inget som styr Svensken.

    3 Har man rättigheter här, har man även Skyldigheter

    4 Den som inte vill lyda under Svenska lagar, skall söka sig
    ett annat land att leva i.

    Ganska enkelt?? Eller hur?

  3. Religion får man syssla med på fritiden. Religion ska inte styra livet. Tro och känslor har inget med verklighet att göra. Borde vara ett sjukdoms tillstånd att vara religiös. Klassas som mentalt efterbliven. Att inte ta ansvar för sina beslut och val. Kriminellt f-n.

  4. ”Anfall på Muslimerna” Dessa muslimer har ju redan anfallit våran demokrati i Sverige och då är det dags att vi anfaller denna ickedemokratiska muslimska sekt och skickar ut dessa som inte vill anpassa sig till våran Svenska demokrati och lag.

  5. En muslim innebär ALLTID en brist i vårt samhälle. Och dessutom innebär det även en stor risk för oss och vårt land. Och där dom drar fram förorsakar dom även en enorm brist och som asylturist och terrorist också elbrist, varubrist och som muslimsk charkuterist en mycket trist ond bråd död och där hjälper ingen jurist.

  6. De är ju värre än våra inhemska snöflingor. Om det nu är så eländigt i Sverige så borde det finns bättre ställen för dem. Saudi tillexempel. Nej visst, jag glömde, Saudi vill inte ha dem. Undrar varför? 😉

  7. Hög tid att S (Socialakrobaterna) går ut med en offentlig ursäkt för vad de gjort, dessutom bör de på sina bara knän, be SD om ursäkt. När detta är gjort ska de gå ut med information vilka de utser till nya ministrar och framförallt statsminister, alternativet är att avgå avsäga sig alla ledande positioner samt avskeda av dem tillsatta GD med S koppling.

  8. Tillägg:

    Läs gärna Brottsbalk. 1962: 700, kap 19 och kap. 22!

    Någon borde granska socialdemokraterna och SÄPO?

    Möjligen är fler inblandade i detta att mot ersättning
    lovat muslimerna maktpositioner i viktiga styrelser i
    Sverige, inklusive Sveriges Regering!

    Läs texten i kontraktet: Klicka på länken !

    Inte ens separata medlemmar i ett företags ledning
    eller styrelse får lova eller sälja löften om positioner
    i ledning eller styrelse.

    – men vår ”säkerhetspolis”, SÄPO, tillåter detta ! ! !

    Gör något innan Sverige är helt förlorat !

  9. Tack Pettersson !

    Jag hoppas att vi ska kunna utse dig till
    en av hjältarna som räddat Sverige efter
    nästa val!

    Hotet mot Vårt Fosterland från muslimerna
    och socialdemokraterna får inte underskattas!

    Nu, när vi inte längre har någon Svensk,
    nationell trygghet i vår ”säkerhetspolis”
    tränger sig skräcken för muslimerna,
    socialdemokraterna och SÄPO ännu mera på oss!

    Är SÄPO involverat i LANDSFÖRRÄDERIET
    med kontraktet som socialdemokraterna har
    med muslimerna sedan 1999?

    Att sälja ut maktpositioner till främmande makt
    (islam) så som socialdemokraterna har gjort med
    kontraktet kan bara vara LANDSFÖRRÄDERI!

    Att ”säkerhetspolisen”, SÄPO, inte agerar utan
    ”blundar” för detta faktum kan bara vara en del
    av detta LANDSFÖRRÄDERI!

    Kanske är det dags att granska vilka andra
    myndigheter som också ”blundat” för kontraktet
    och alltså, vilka som visar sig vara värda långa
    fängelsestraff för LANDSFÖRRÄDERI?

    Ingen kan väl rimligen ha tillstånd att mot ersättning
    ge främmande makt löften om ”positioner i alla viktiga
    styrelser i Sverige, inklusive regeringen”?

    Hårda domar och långa fängelsestraff är de värda!

    Kanske någon mer av alla 8 miljoner(?) medborgare
    utöver Pettersson och jag, kan agera mot detta
    LANDSFÖRRÄDERI?

    – eller smuttar ni bara vidare på gratisdrinken i baren
    medan Titanic sjunker allt djupare i sekt – träsket?

    Några av er måste väl ändå fatta vad som pågår och
    vart Vårt Fosterland är på väg?

Kommentera