Skattepengar är inte riktiga pengar i Ådvidaberg


SKATTER. Åtvidabergs kommun i Östergötland har köpt in gardiner till fullmäktigesalen för 117.000 kronor av skattebetalarnas pengar. Elisabet Edlund (S) försvarar inköpet med att det handlar om ”konstnärlig utsmyckning”, rapporterar Sveriges Radio

Åtvidabergs kommun styrs av Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Vänsterpartiet, de valde att inreda politikernas lokal med nya gardiner från inredningsföretaget Svensk Tenn som är kunglig hovleverantör.

”Det är inga gardiner, det är textil utsmyckning av lokal”, säger Franz Larsson, inköpsansvarig i kommunen till tidningen och tillägger att lagen om offentlig upphandling ger utrymme för direktupphandling när det gäller en unik konstnärlig prestation.

-Pettersson vill inte vara för hård, bra, snygga textilier, brandskyddade och miljögodkända med sömnad kostar, det går inte att jämföra med massproducerat från Kina/IKEA, men jag är övertygad om att kommunen hade kunnat köpt något snyggt hos den lokala tapetseraren för hälften, färdigsytt och monterat för 1.000 kronor meter, men det är väl inte fint nog att anlita en lokal hantverkare.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Skattepengar är inte riktiga pengar i Ådvidaberg

 • Kattsand

  Politiker som inte verkar ha sinne för hur mycket andra måste jobba för att få ihop dessa pengar, ekonomin blir därefter också.

  Gilla

 • Nicklas

  Varenda förslösad skattekrona är en stöld ifrån folket!! Politikerna borde åtalas för stöld.

  Gilla

 • Kungen

  Med årets skattehöjning på 1,29 kr så fick man ihop så det räckte till nya gardiner….😄😄

  Gilla

 • centurion

  Sockna´ (Åtvidaberg)´s kommun har härmed brutit mot uppgjorda avtal med avtalsbunden part. Detta kan i förlängningen leda till skadeståndskrav från de parter de har avtal med, i mångmiljon-klassen. Stackars skattebetalare. Såssar med hybris är ett återkommande problem inom kommunal förvaltning !

  Gilla

 • peter kostin

  Åtvid (sockna kallad) har inte så väldigt många innevånare. Lika så finns inte mycket till industri, gamla Facit (som lades ner) heter idag PartnerTech AB och ägnar sig numera åt kontraktstillverkning till företag inom områdena telekommunikation, informationsteknolog. Sedan har man lite gruvbrytning. Men annars är det väl som i vilken liten köping som helst, snickare, rörpulare osv. Men väldigt många arbetar i Linköping och den skatt de betalar kommer Åtvid till godo. Men att lägga ut så mycket pengar på gardiner, när det säkert finns hål att fylla är bedrägeri mot innevånarna. Men de är ju östgötar, efter 20 år i Linköping så vet jag att östgötar är sig själva nog

  Gilla

 • putte

  Det var väl många fönster i den lokalen , samt man får väl anta att uppsättningen också ingick i priset , Sedan får dom väl höja försäkringen när dom hänger upp sådana dyrbarheter .Man får väl även hoppas på att allmänheten kan få gå dit på dagtid och beskåda dylika dyrbarheter eftersom det är dom som har bekostat kalaset .

  Gilla

  • Kulan

   Tommy Aarns sitter i kommunen gammal trolleri man på sin fritid och Ericsson anst boende i Linghem borde trolla fram nya stålar. Numer försörja av kommun.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: