Nu har Coronavirus även drabbat rysk kaviar


INSÄNDARE. Coronavirus går inte att se ens med ett vanligt mikroskop. För det krävs elektronmikroskop. Jag föreställer mig att Coronavirus på ett ungefär liknar rysk kaviar. Fast är något mindre.

Och det finns fler samband. Ryska importmyndigheten har nyligen förbjudit import av kinesisk kaviar. Det var nytt för mig att rysk kaviar produceras inte enbart i Ryssland utan även i Kina. Den viktigaste kinesiska störodlingen finns i provinsen Zhejihang på sju timmars bilavstånd från Wuhan, centrum för Coronavirus. Kinesisk rysk kaviar exporteras över hela världen, bl a till Ryssland (35 % av rysk konsumtion av kaviar). Kilopriset för kaviar i Ryssland är f n 560 Euro. Ifall importen från Kina stängs torde priset öka till ca det tredubbla. Stackars ryssar som enligt våra dagstidningar lider brist på det mesta.

I artikeln från dagens Deutsche Wirtschafts-Nachrichten (26/2, bakom betalvägg) får man också veta att Kinas kaviarexport har fått världsmarknadspriset att halveras under det senaste decenniet.

Mitt råd är att återgå till Kalles Kaviar. Eller, om pengarna räcker, till löjrom, vars pris nästan fördubblats under senaste året. Tänk om kineserna kommer på den löjliga idén att även börja odla löja! Hur går det då för Kalix?

Gerhard Miksche


5 responses to “Nu har Coronavirus även drabbat rysk kaviar

 • Bajen666

  Ett jäkla tjat, är det inte om klimatet så är det om corona…förbannat tröttsamt.

  Måste vara skönt nu för landets nyhetsförmedlingar/”journalister” att slippa rapportera om Sveriges förfall och den skadliga invandringen samt den skyhöga kriminaliteten som kommer/följer i dess spår.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Aj då, nu är det slutätet !!!!!!!
  Får återgå till Kalles Kaviar igen.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Nja! Förnuftet säger att det inte handlar om virus i kaviar, utan om att smittade kan ha rört förpackningar etc och därvid blivit kontaminerade.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: