Livet med plast

GOTT OCH BLANDAT. I morse var det -3C och det hade det kommit 20 cm snö på markerna runt torpet i Södermanland, men vädret var inget att göra åt. Tid var bokad i staden så den oäkta hustrun och Pettersson startade den fyrhjulsdrivna dieselbilen och for iväg.

Vi uträttade vår ärenden och handlade

  • Vindruvor i plast
  • Ost i Plast
  • Knäckebröd i papper
  • Falukorv i plast
  • Bratwurst i plast
  • Färskkorv i plast
  • Blompinnar i trä, förpackade i plast
  • Gurka i plast
  • Leverpastej i plast
  • Messmör i plast
  • Godis i plast
  • Jordnötter i plast
  • Potatis i plast
  • Ingefära i plast
  • Grädde i plast/papper

Plast, plast och åter plast men vi ska inte få bära hem plasten i en plastkasse utan att betala extra skatt. Det är en märklig tid vi lever i, det känns som någon inte tänkt färdigt om de nu tänkt…

För övrigt tänker jag inte betala någon plastpåseskatt, jag har köpt en kartong med 500 påsar som ligger i bilen och när de är slut hoppas jag skatten är avskaffad.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

28 thoughts on “Livet med plast

  1. Plastpåseskatten har inget med miljön att göra, utan är bara ett sätt att få in mer pengar till lyxadeln som dränerar landet. Så det är bara att se till att staten inte får en spänn.

    • Det blir nog så att jag kommer att tömma mina sopor direkt i soptunnan i fortsättningen utan påse.

  2. Men nu är det ju så att detta skiter miljövänstern i…. skatterna skall in.
    Vi är inte lurade…..bara överkörda, folket är nada.

  3. Jag glömde alldeles bort. De påsar man tar i butiken för att lägga potatis, lök m.m. i kostar gratis. Jag brukar använda sådana som soppåsar oftast. I en del butiker är de av plast och i en del andra är de nu tillverkade av annat material.

  4. Köp en flergångspåse. Inte i bomullstyg dock. Det är inte bra för miljön och dessutom håller de dåligt. Den jag köpte på södra Teneriffa i november kostade 1 euro och lär hålla i minst 10 år. Jag köpte påse i samma material på Hemköp får några år sedan. Stadiga grejer. Bra att källsortera i sådana påsar också. En påse för varje låda att lägga i.

  5. Ja det är en märklig tid vi lever i, men det är ju också märkliga människor som styr och har styrt detta landet mot fördärvet i många år!

  6. Kan bara instämma i Petterssons analys och konstaterande.

    Man undrar om inte den stora majoriteten i riksdagen, tänker innan man röstar igenom något så urbota dumt och motsägelsefullt. Fast det förvånar mig inte ,när man hör deras uttalande i den så kallade ”klimatdebatten”.

    Denna plastpåseskatt måste bort fortare än kvickt. Den gör ju Sverige till åtlöje, när det gäller att föra en trovärdig, samt sansad natur och miljöpolitik.

    Plastkassen genererar lägre utsläpp av växthusgaser än papperspåsen.

    Plastpåsen konsumerar mindre energi vid tillverkningen än papperspåsen.

    Plastpåsen genererar även mindre utsläpp vid transport då den väger mycket mindre och tar upp mindre volym än papperspåsar.

    Man kan även tillverka plastpåsar av grönpolyeten vilket gör att grundråvaran då är fossilfri, men den går även att tillverka av återvunnen plast eller bionedbrytbarplast.

    Plastkassen konsumerar mycket mindre mängd vatten än vad som går åt för att tillverka papperspåsen.

    Papperspåsen genererar nästan 5 gånger mer avfall än plastpåsen.

    Plastpåsar är utmärkta att använda fler gånger och ypperliga att även i dess slutskede använda som soppåse.

    Sverige ligger i framkant vad gäller återvinning av plast.

  7. Jag läste någonstans att detta med plastskatt är ett EU påhitt. Kanske inte alla länder inför det för de har troligen inte lika fanatiska politiker som MP. Denna skatt är bara början på den globala skatt som ska läggas på först EU och sen som globalisterna hoppas, så stora delar av världen som möjligt.

  8. Jag saknar redan plastpåsen i sophinken för plastemballage. Papper går till retur något som miljöpartets pappskallar borde tänkt på. Tänkte gjorde de inte. Tänka kan de inte, deras huvud är tomma som en tom pappåse.

    Plasten skall, om du är en riktig återbrukare, läggas i insamlingscentralernas container. Hur mycket drivmedel (CO2 utsläpp) och tid tar det.? Svårigheter och kritik skall åtföljas av förslag.

    – De med försörjningsstöd ska bidraga till miljön, genom att vara soppolisbefäl för övervakning av den kommunala sopenheten,
    vara soppoliser i och vid hyreshus, vara sopvisa/visor och anvisa sortering vid sopstationer, vara ambulerande sopgubbar/gummor utrustade med egen sopkärra i villaområden och slutligen skall sopungdomar (de som inte går i gymnasiet) vara de som skall plocka fimpar och kanyler. Dock ingen varken soppolis, sopgubbe/sopgumma får plocka pantburkar. De skall reserveras för fattigsvensken som inte har tillfredsställande garantipension.

    Dessa olika arbetsuppgifter innebär att de behövs och kommer att bli uppskattade då vissa slänger skit hur som helst. Inte minst innebär mitt förslag att de med högst rang (soppolisbefälen) måste tillse att underlydande utför sina arbetsuppgifter med nit och lydnad annars reduceras försörjningsstödet för familjen.

    Den riktiga polisen kan bli kränkt av nygruppen soppolisbefäl och soppoliser, men då de misslyckats med att bötfälla nedskräpare, det är förbjudet, får det hela ses som en effektivisering och förbättring av myndigheten. Dock får nygruppen inte bära vapen, men har en skyldighet att omhänderta, eller visselblåsa, ilegala vapen och allmänfarliga ämnen.

    Polismyndigheten bör och skall lämna förslag på namn på denna kommunala enheten, som också lämpligen kan utföra bevakninguppgifter av gator, torg och offentliga byggnader. Ett sådant namn måste spegla att arbetena utföras för allas trevnad, oavsett värdegrund; Förslagsvis Svenska Rens Enheten SRE

  9. Jag tror att dom missat skatten för alla plastkorkar på alla drycker som finns som juice, mjölk, mm, mm, osv, säg 1kr/ kork så kan MP ta hit kanske 100 000 bidragsturister till.
    Sen för att inte tala om alla plastbåtar som ligger o skräpar i hamnar o skitar ner i största allmänhet, 100 000 i skatt för en roddbåt o uppåt för större. Mkt plast i bilar, här kan MP säkert plocka 50 000/ bil på nya samt säg 5000/ år i en extra skatt, skatt på plastmöbler! går också bra för dom ser ändå fördjävliga ut, så varför sluta med skatt på plastkassar?
    Nu talar vi om miljoner till som kan komma hit o leva på bidrag!

  10. kanske skulle kolla vilket parti kassapersonalen tillhör innan man handlar?
    Kunde vara kul se minen om det var en MP och man öste upp ett par korgar på bandet med alla varor i lösvikt, potatis 3kg, lök 1 kg, äpplen, apelsiner,morötter, brysselkål mm

  11. Nu finns nog bara en sak kvar som ännu inte beskattas. Våra magar producerar metangas (fjärtar). Undrar hur de tänker lösa detta?

  12. Håller med för mycket plast. Inte tänker de som bestämmer, de är politiker och som de flesta tänker de mest på sig själva. Jo en sak till, det måste gå bra för partiet, hur det går för Sverige de har de ingen aning om och inte bryr de sig heller.

  13. Nej, fascistpartiet MP som ligger bakom förslaget har inte tänkt, kan inte tänka och kommer aldrig att tänka på konsekvenser av beslut.

  14. Nu kommer snart plastskatten att utökas till att omfatta plastemballage. Så att livsmedlet lättare infekteras. Mupparna är ju fanatiker!

Kommentera