Socialstyrelsen: Sverige klarar 1.400 vårddygn 

SJUKVÅRD. Den svenska Socialstyrelsen och Folkhälsomyndigheten har i en ny gemensam rapport konstaterat att sjukvårdens personliga skyddsutrustning räcker i cirka 1.400 vårddygn, rapporterar Sveriges Radios Ekot. 

Coronavirus, Wikipedia

Ekot har sökt alla regioner i Sverige för att fråga hur deras beredskap ser ut vid ett eventuellt coronautbrott.

Flera säger att det är känsligt att tala öppet om deras lager ur säkerhetssynpunkt. Vissa ansiktsskydd och munskydd har dock redan börjat restnoteras av leverantörer. Samtidigt säger flera regioner att genom att ställa om sjukvården skulle man nog kunna vårda fler än de 1.400 vårddygn som lägesrapporten kommit fram till.

-Pettersson säger att det är ett hån att socialminister Lena Hallengren (S) tillåts ljuga om att vår beredskap är god. 1.400 vårddygn är att 100 patienter i 14 dagar var! Dessutom är det svårt att beställa sjukvårdsmaterial, eftersom inköparna köper där det är billigast, alltså i Kina och inte har någon reservplan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

14 thoughts on “Socialstyrelsen: Sverige klarar 1.400 vårddygn 

  1. Mycket bra ansiktsskydd finns på byggmarknader – t,ex, Bauhaus, K-Rauta, Hornbach och andra. Om de inte är slut där också.

  2. Det positiva med nya hysterin kring årets vintersnuva är att Greta,och hennes gelikar kommer i skymundan,en tid framöver !
    Åter ett bevis för att något ont alltid bär,något gott med sig….

  3. Per Albin var inte så fel på det Sozzarna samarbete Hitler vänster ideologi passa som hand i handske

  4. Den SÅ KALLADE regeringen som finns i Sverige och som är lika bra som alla andra regeringar som funnits i Sverige de senaste 2000 åren har sett till att lägga ner sjukvården i Sverige. Jag skulle behöva sjukvård men har inte råd att åka till närmaste sjukhus som ligger utomlands.

  5. Men det finns säkert mer resurser egentligen, sjukhusplatser reserverade för ministrar och deras familjer.

    I nöden prövas allas lika värde!

  6. En bekant till mig från Estland besökte sin sjuka vän på ett sjukhus vid slutet av Sovjettiden. Vännen blev rasande över att han tog med sig en blomma istället för lite mat

  7. Jag tror att 1400 är helt överdrivet, snarare 140 tippar jag. Per Albin Hansson var en lögnare och idiot på sin tid men Löfven är en dum jävla åsna. ”Vår beredskap är god” hette det då.
    ”Sverige har aldrig varit tryggare” heter det nu.
    Socialdemokratin är lögnernas parti.

    • volse! När Per Albin var statsminister var kommunikationen mycket sämre än idag, då fick vi nyheterna på knastriga radioutsändningar Stockholm-Motala på långvåg. Att han uttryckte sig som han gjorde var för att inte skrämma upp folket i bygderna allt för mycket, så någon idiot var han inte. Både Branting och Per-Albin ska inte skämmas ut och inte nämnas samtidigt som dagens fjollor.
      Detta bör gälla oavsett sosse eller inte kommenterar.

    • Men så är socialismen också ljugarnas ideologi. Vad hette han som så insiktsfullt skrev boken ”Om ljugarna och deras lögner” nu igen?

Kommentera