”Halvt vansinnig och omgiven av dåliga rådgivare…..

INSÄNDARE. ….kan jag inte annat än beklaga Erik XIV:s olyckliga öde.” Ett berömt syftningsfel som lika gärna kunde gälla Stefan Löfven och hans regering. Det finns gott om liknande stilistiska grodor som kan beskriva den svenska tokpolitiken: ” Detta förslag är ett dödfött barn som kommer att rinna ut i sanden när man känner det på pulsen.” En språklig fadäs som skulle kunna gälla för januariavtalet.

Stefan Löfven, 2000-talets Erik XIV, bild från Socialdemokraterna. Licens CC BY-NC-ND 2.0

” Ett kapell är ett mindre religiöst trähus”. En språkgroda som skulle kunna gälla utbytet av kristna värderingar mot islamska.

” Han, som en tid varit klen till förståndet, är nu alldeles befriad från detta”. Ett illa formulerat läkarintyg som skulle kunnat gälla Stefan Löfven.

” Det står visserligen i foderförordningen att varje häst ska ha 3 kg havre, Men vi ger bara 2 kg. För varje häst tar ju från den som står närmast intill och får ju på det sättet ändå sin fulla ranson”. Stilblomma och brist på logik som skulle kunna beskriva det svenska bidragsfusket.

” Eldsvådor orsakas ofta av barn. Dessa framkomna ofta genom vårdslöshet och stundom genom rent slarv.” Stilgroda som skulle kunna förklara bilbränder och nedbrunna skolor.

”Klädd i vit klänning med skärt sidenband kring midjan, kom min pappa med mig till uppropet.” Stilgroda som beskriver resultatet av genuspolitiken.

” Lejonet skyddas genom sin färg från öknens sand.” Språkfel som påminner om klimatdebatten om öknarnas påstådda utbredning. Dessa öknar som blir allt mindre och allt grönare.

” Om tillståndet i Sverige unders Görtzens tid: Ont om pengar var det folk som hade gott om.” Ett historiskt stilfel som kunde beskriva dagens ökande klyftor och kräftgången mot ett nytt fattigsverige.

”Tidens tand har redan låtit växa mossa över den snö som föll i fjol.” Språklig groda som kan beskriva klimatsektens kortsynta förnekande av den lilla istiden och att solens aktivitetsnivå tyder på en snar, ny istid.

”Kommunismen är ett system där det inte finns något att äta och där det sedan delas lika mellan alla.” Stilgroda som kan beskriva dagens tokpolitik i Sverige.

” Berusad invandrare dödar man med påk.” Farligt, språkligt klavertramp i rubrikform i landet med mottot ” Allas lika värde i den gemensamma värdegrundens namn”.

” I många styrelser är det så att bara halva styrelsen jobbar.Den andra hälften gör inte ett skapandes grand. Jag är glad att kunna säga att i den här styrelsen är det tvärtom.” En beskrivning av Sveriges riksdag i språklig grodform.

” Jag har läst eder annons efter en organist och skollärare – antingen dam eller herre. Då jag i flera år varit bådadera har jag äran att erbjuda eder mina tjänster.” En illa formulerad platsansökan som kunde vara korrekt i dagens HBTQ- sverige.

” Ett metspö upphittat av en fröken som har en blykula i ändan.” En stilgroda som för tanken till feministiska politikers röstfiske i grumliga vatten – trots att de ofta är helt bakom flötet och blytungt belastade av manshat.

” Vid bäckens strand satt en flicka och mjölkade en ko, men i vattnet såg det omvänt ut.” En groda som beskriver det omvända samhällskontraktet. Vi mjölkas på skatt för vår allmänna välfärd – men pengarna går till gräddfiler för politiker och invandrare.

” Klimatet i Bombay är sådant att invånarna måste bo i en annan stad.” Stilgroda som beskriver Sveriges galna invandringspolitik och korrupta u-landshjälp.

Jag laddar nu om efter denna prickfria skjuttävling. Betyder det bara fullträffar eller enbart bomskott? Jag tar efter getingen som stack.

Rolf Malm

9 thoughts on “”Halvt vansinnig och omgiven av dåliga rådgivare…..

  1. Skolklassen skulle lära sig rimma, alla hade skrivit ett rim och läste upp sina alster. Blott Kalle var tyst, så fröken frågade ”Nå, Kalle har du inget rim” ”jo sa Kalle ”fröken syns i vattnet skritta, vattnet når till hennes knän” ”Nej men Kalle det var inget rim” Kalle svarade raskt ”nja det var för lite vatten.”

  2. Tack Rolf för att förgyller Petterssons lysande blogg.
    För att inte skämma ut mig gör jag inga egna betraktelser över min text. Det står över min värdighet.

  3. Utöver rena syftningsfel kan man konstatera att kommateringens vetenskap numera har fallit i glömska.

Kommentera